CH123 Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Jeśli robić wg wersji filmowej to działa były żelazne https://pirates.fandom.com/wiki/Black_Pearl?file=AWEJackNomorepatiencetopretendotherwise.jpg https://static.wikia.nocookie.net/pirates/images/f/f4/Black_Pearl_plank.jpg/revision/latest?cb=20110425135952 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Tak i zamiast złota była jakąs zielonkawość. To się zgadza, jednak to wersja moja, wyposrodkowana więc te wszystkie odchyłki mieszczą się w moich założeniach. Przygasiłem nieco "złoto" na okręcie, myślę, że wystarczająco. Teraz muszę jakoś dobrać sie do rozjaśnień burt i pokładu.Nie chciałbym jednak tego przedobrzyc więc mam pewne obawy, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 23 Sierpnia 2021 Super Moderator Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Złoto w czarnej perle? W którym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Jawkers...nie w którym miejscu tylko w której wersji...na to odpowiem ,że w mojej, gdyż to z okresu najwiekszych pirackich zdobyczy i stac ich było na nieco przepychu.A na serio, to wg instrukcji wszystkie ozdoby na rufie maja taki kolor pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 takie działa nie pasują, są beee...Wrócić do stanu poprzedniego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szydercza Gała Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Nie, zrób to jak trzeba. Przemaluj je na mosiądz, a potem podcieniuj paloną umbra, lub czymś podobnym. W zasadzie nie wiem co zrobiłeś, ale wygląda jakby armatki dostały łuszczycy Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Szydercza Gała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Hmmm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Próbowałem nieco rozjaśnić pokłady i burty. Można jeszcze ale nie chcę uzyskać więcej przebarwień i pozostać w "ponurej" czerni. Jeśli uznalibyście że może tak być przemaluję pokład główny i drugą burt. mieć trzeba na uwadze, że dojdą żagle więc pokłady de facto zostaną nieco zakryte... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 24 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 24 Sierpnia 2021 Armaty po przemalowaniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 25 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 25 Sierpnia 2021 Niech się mury pną do góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Zbliża się powoli pora na decyzję co do koloru żagli...Ccąc sie utrzymac w ciemnej tonacji, nie mogą one być zbyt jasne ale i wykonanie ich w barwie bardzo ciemnej teznie wchodzi w grę. Moje propozycje: Nr 1 nafotkach to London Grey Vallejo 70.836 - myslę, że chyba zbyt niebieskawy Nr 2 to proponowany w instrukcji "szary czołg, matowy" ( swoją drogą ciekawy kolorek, prawda?) . na fotce Modern Master PanzerSchwarzgrau 4795, chyba za ciemny... Nr 3 oryginalny kolor plastiku w pudle...Zastanawiam się nad montażem żagli po pomalowaniu jasnym, szarym podkładem ( Motip Primer) i położeniu czarnego washa Może jakieś inne, rozsądniejsze pomysły? Proszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 29 Sierpnia 2021 Share Napisano 29 Sierpnia 2021 Godzinę temu, Superbe napisał: Może jakieś inne, rozsądniejsze pomysły? Proszę... ja to bym zakombinował z żaglami własnej roboty - plastiki zawsze wyglądają słabo i pancernie bo choćby nie wiem jak cienkie były to przy dużych gabarytach modelu z przeskalowania zawsze wychodzi iż miałyby w rzeczywistości kilkanaście cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 29 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2021 M.A.V. ... Taki zamiar też miałem. Jednak ,raz, że to pierwszy model i muszę walczyć z szeregim rzeczy dla mnie nowych więc dołożenie kolejnej (własne żagle) uważałem za czysty masochizm. Dwa, z tego co twierdzą osoby które wykonywały płócienne żagle, wbreaw pozorom nie jest takie proste ( kłopoty z farbowaniem materiału, różny odcien nie mówiąc juz o obszyciach itd), a więc patrz nr 1 Ale może przy ew. kolejnym modelu wezmę to głębiej pod rozwagę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 2 Września 2021 Autor Share Napisano 2 Września 2021 Podpowiedzćie proszę, co sądzicie o takim kolrze żagli, za jasne, za ciemne? Wiem, że na tych fotkach wygląda to różnie, jakby fotki były robione w różnych wrunkach. Ale to są zdjęcia robione komórką w tym samym miejscu jednak przesunięcie aparatu w jedną czy drugą stronę, zmienia wielkość światła i stąd różne odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 20 Września 2021 Autor Share Napisano 20 Września 2021 No i po kilku tygodniach...Jest! Mój pierwszy żaglowiec, w wersji trochę pirackiej, trochę mojej własnej, w każdym razie zgodny z tym co zakładałem na początku. Muszę przyznać, że nie taki diabeł straszny. Bałem się że nie poradzę zupełni z tą pajęczyną, ale jakoś to wyszło.Jeśli na dodatek znawca przymknie nieco oko , to moze nawet i wstydu nie będzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CH123 Napisano 20 Września 2021 Share Napisano 20 Września 2021 Jak dla mnie jest ok. Te przetarcia i odpryski na burtach i żaglach to zamierzony efekt? Wg mnie orginalna tabliczka na podstawce lepiej by pasowała do klimatu. Można by też ładniej przywiązać kotwicę. Boję możesz zrobić z poxyliny a ładniejsze przywiązanie kotwicy dało by super efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 21 Września 2021 Autor Share Napisano 21 Września 2021 Odpryski i przetarcia zgodne z zamierzeniem.Tak chciałem zrobić uważają, że słona woda,wiatr, słońe muszą zostawiać jakiś slad... Kotwica...Mea culpa. Nie pomyślałem o tym i zrobiłem zgodnie z instrukcją. Ale masz rację, że to wygląda byle jak. Przerobię to za jakiś czas tylko muszę skończyć remont i przeprowadzkę, bo teraz nie wiem gdzie ręce włożyć. Dzięki za wyrażenie swego zdania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 6 Października 2021 Autor Share Napisano 6 Października 2021 Czy ktoś się orientuje i podpowie, gdzie mogę kupić kulki (tworzywo, metal, szkło, kamień ) o średnicy 0,8-09 mm mogące imitować kule armatnie? Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesio-69 Napisano 6 Października 2021 Share Napisano 6 Października 2021 Możesz kupić na Allegro kulki BGA. Największe mają średnice 0,76 mm. Cena około 14 zł za 10 000 szt ( dziesięć tysięcy sztuk) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Superbe Napisano 7 Października 2021 Autor Share Napisano 7 Października 2021 Dzięki! Taką ilością obsłużę całą armadę hiszpańską, ale jeśli nic innego nie da się wynaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi