sianko Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Dobry wieczór Taki wymęczony modelik z moich lat dziecięcych, oczywiście pierwszy raz jak go sklejałem, robota szła ekspresowo i w jeden wieczór stał na półce. Ponownie się za niego wziąłem ok. 2 m-cy temu z wielkim zapałem, ale pod koniec budowy miałem go serdecznie dość, więc wyszedł jak widać poniżej. Waloryzacje przeprowadziłem we własnym zakresie plus blaszka Part. Od nowa wykonałem cały przód wraz z silnikiem, golenie podwozia i zastrzały (metalowe). Poprawienia wymagał statecznik poziomy, gdyż zestawowy jest zdecydowanie za krótki. Malowanie powierzchni głównych to: AMMO MIG metal acrylic i AK red 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Wygląda na to, że niełatwa to była walka. Podziwiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pstryk Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 (edytowane) Fantastyczny rezultat, gratuluję samozaparcia, 4 lata temu też podjąłem się lecz nie dałem wtedy rady, zbyt małe doświadczenie Edytowane 19 Sierpnia 2021 przez Pstryk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_26869 Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Podoba się Mój (orginalny S-06 ZTS-u; jak to mówią: Z pierwszego wypustu) na drugie podejście (po "smarkaczym" lepieniu na ilość) czeka na swoja kolej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KayFranz Napisano 19 Sierpnia 2021 Share Napisano 19 Sierpnia 2021 Siema, ciekaw jestem, co byś zrobił po przeczytaniu tego: https://hangarfranza.blogspot.com/2021/04/czerwone-czy-czarne.html Znak STANAVO ma kolorystykę raczej bezdyskusyjnie inną niż zestawowe kalki. Natomiast jest jeden dość zasadniczy "odstępek" od wyglądu samolotu. Klapy (z obu stron) i lotki (od góry) miały szczelinę zakrytą paskiem cienkiej skóry, ponoć z wieprzka. W związku z tym te głębokie rowy, które w każdym innym samolocie byłyby OK - tutaj nie mają prawa bytu. Od góry w zasadzie powinno tam być gładko, nawet przy WYCHYLONYCH lotkach czy klapach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sianko Napisano 19 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2021 2 godziny temu, zaruk napisał: Wygląda na to, że niełatwa to była walka. Podziwiam. 2 godziny temu, Pstryk napisał: Fantastyczny rezultat, gratuluję samozaparcia, 4 lata temu też podjąłem się lecz nie dałem wtedy rady, zbyt małe doświadczenie Jak wspomniałem model wykonałem z sentymentu i jak najmniejszym nakładem finansowym, a więc: zestaw, blacha, dwie książki jako dokumentacja. Rezultat mógłby być lepszy, ale też odpowiedniego doświadczenia brak. 1 godzinę temu, KayFranz napisał: Siema, ciekaw jestem, co byś zrobił po przeczytaniu tego: https://hangarfranza.blogspot.com/2021/04/czerwone-czy-czarne.html Znak STANAVO ma kolorystykę raczej bezdyskusyjnie inną niż zestawowe kalki. Natomiast jest jeden dość zasadniczy "odstępek" od wyglądu samolotu. Klapy (z obu stron) i lotki (od góry) miały szczelinę zakrytą paskiem cienkiej skóry, ponoć z wieprzka. W związku z tym te głębokie rowy, które w każdym innym samolocie byłyby OK - tutaj nie mają prawa bytu. Od góry w zasadzie powinno tam być gładko, nawet przy WYCHYLONYCH lotkach czy klapach. 1 godzinę temu, KayFranz napisał: Fajny artykuł, po przeczytaniu którego model powinien iść w kubeł, aczkolwiek nastawiam się jeszcze pozytywnie, że może doczekam wydania porządnego modelu tego kultowego letadelka, a wyżej prezentowanego przeniosę do działu " kiedyś się może poprawi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawbo Napisano 20 Sierpnia 2021 Share Napisano 20 Sierpnia 2021 Hm, jedyny model, który zacząłem i nie skończyłem ! Może kiedyś Tym bardziej podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi