Kon_Bar Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Dziś chciałbym pokazać swój twór "łykend edyszyn". Zawsze byłem ciekaw, czy robienie odciągów w 72-ce to problem. Teraz już wiem Warsztatowo sporo rzeczy jest do przećwiczenia, ale jak na kilkumiesięczną przerwę w sklejaniu jestem zadowolony. Zapraszam do oglądania i komentowania Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Kon_Bar 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abtb Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Tak jakby ........UFO I w tym momencie zaczynam wierzyć, we wszystkie nagrania przedstawiające Niezidentyfikowane Obiekty Latające Bardzo ciekawy samolot (?) i bardzo ładnie wykonany model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slaw_21 Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Bardzo fajnie wyszedł, w dodatku dobrze się prezentuje na tej trawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Sierpnia 2021 Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Fajna praca. Po uśmieszku domyślam się, że niezbyt łatwe te naciągi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kon_Bar Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Share Napisano 23 Sierpnia 2021 Dziękuję za miłe komentarze 5 godzin temu, zaruk napisał: Po uśmieszku domyślam się, że niezbyt łatwe te naciągi? Myślę, że: - mógłbym użyć grubszej nitkogumki (0,01 mm ""umyka" w rzeczywistości); - nie wiem jak wykonać w tej skali naciągi / śruby rzymskie (a powinny być); - plątanina na szczycie średnio mi się podoba [ale lepiej nie potrafiłem tego element wykonać; klejenie "na styk" nitki Uschi jakos mi nie wychodzi...] i na końcu - "gdzieś tam po drodze" była mała katastrofa; nie chciało mi się usztywniać masztu drucikami i po zainstalowaniu naciągów wszystko padło! Na szczęście wiertełko, drucik i klej CA "załatwiły" sprawę (ale stres był...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
awiatik Napisano 24 Sierpnia 2021 Share Napisano 24 Sierpnia 2021 I fajnie wyszedł. Brawo. Może twoja galeria zmotywuje mnie do dokończenia mojego Annulara, przy którym zatrzymałem sie na ..... naciągach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi