Kon_Bar Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 (edytowane) Dziś chciałbym pokazać swój twór "łykend edyszyn". Zawsze byłem ciekaw, czy robienie odciągów w 72-ce to problem. Teraz już wiem Warsztatowo sporo rzeczy jest do przećwiczenia, ale jak na kilkumiesięczną przerwę w sklejaniu jestem zadowolony. Zapraszam do oglądania i komentowania Edytowane 23 Sierpnia 2021 przez Kon_Bar 11 Cytuj
abtb Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Tak jakby ........UFO I w tym momencie zaczynam wierzyć, we wszystkie nagrania przedstawiające Niezidentyfikowane Obiekty Latające Bardzo ciekawy samolot (?) i bardzo ładnie wykonany model Cytuj
Slaw_21 Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Bardzo fajnie wyszedł, w dodatku dobrze się prezentuje na tej trawce. Cytuj
zaruk Napisano 23 Sierpnia 2021 Napisano 23 Sierpnia 2021 Fajna praca. Po uśmieszku domyślam się, że niezbyt łatwe te naciągi? Cytuj
Kon_Bar Napisano 23 Sierpnia 2021 Autor Napisano 23 Sierpnia 2021 Dziękuję za miłe komentarze 5 godzin temu, zaruk napisał: Po uśmieszku domyślam się, że niezbyt łatwe te naciągi? Myślę, że: - mógłbym użyć grubszej nitkogumki (0,01 mm ""umyka" w rzeczywistości); - nie wiem jak wykonać w tej skali naciągi / śruby rzymskie (a powinny być); - plątanina na szczycie średnio mi się podoba [ale lepiej nie potrafiłem tego element wykonać; klejenie "na styk" nitki Uschi jakos mi nie wychodzi...] i na końcu - "gdzieś tam po drodze" była mała katastrofa; nie chciało mi się usztywniać masztu drucikami i po zainstalowaniu naciągów wszystko padło! Na szczęście wiertełko, drucik i klej CA "załatwiły" sprawę (ale stres był...) Cytuj
awiatik Napisano 24 Sierpnia 2021 Napisano 24 Sierpnia 2021 I fajnie wyszedł. Brawo. Może twoja galeria zmotywuje mnie do dokończenia mojego Annulara, przy którym zatrzymałem sie na ..... naciągach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi