Kolekcjoner WP Napisano 30 Sierpnia 2021 Napisano 30 Sierpnia 2021 Cześć, Po miesiącu od rozpoczęcia pracy ukończyłem właśnie kolejnego polonika. Model oryginalnie miał mieć pływaki i cywilną rejestrację SP-AFY, jednak Smer dodał do swojego zestawu oznaczenia o nie poprawnej czcionce, więc pozwoliłem sobie puścić wodzę fantazji i zbudować jedynego wojskowego Pipera. Żeby nie było, że to tylko moje wyobrażenie, cytat za samolotypolskie.pl ,,jeden samolot nierejestrowany L-4A (43-29161) przekazano lotnictwu wojskowemu, użytkował go kpt. inż. E. Stankiewicz, konstruktor samolotów PZL S-1 i S-3 ”Kania”." Mój model pomalowany jest w standardowy i regulaminowy kamuflaż Polskiego Lotnictwa Wojskowego po II Wojnie Światowej. Równie dobrze mógł być cały olive drab i mieć zamalowane amerykańskie oznaczenia. Póki nikt nie znajdzie zdjęcia tego egzemplarza, to się nie dowiemy jak naprawdę wyglądał. Piper L-4A Cub samolot dyspozycyjny inż. E. Stankiewicza 1/72 Smer ex. KP Zdjęcie porównawcze z naszym RWD-5. Cóż. Gdyby Piątek było wyprodukowanych więcej niż te 38 sztuk, to może nawet jakieś by ocalały w Rumunii i przyleciały do PRL... Link do warsztatu: 4 Cytuj
rymulus Napisano 31 Sierpnia 2021 Napisano 31 Sierpnia 2021 Co by tu napisać. Sklejony, pomalowany i tyle. 2 Cytuj
Wymysl Napisano 2 Września 2021 Napisano 2 Września 2021 Szachownice na kadłubie celowo z taką białą obwódką? Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 5 Września 2021 Autor Napisano 5 Września 2021 W dniu 2.09.2021 o 14:13, Wymysl napisał: Szachownice na kadłubie celowo z taką białą obwódką? Kalki z zapasów. Jak już nałożyłem to odkryłem obwódkę W dniu 31.08.2021 o 19:34, rymulus napisał: Co by tu napisać. Sklejony, pomalowany i tyle. O to chodziło. Zbudowałem go jako relaksacyjny model. 1 Cytuj
kozborn Napisano 6 Września 2021 Napisano 6 Września 2021 14 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: O to chodziło. Zbudowałem go jako relaksacyjny model. Jeśli tak - to kryterium oceny stanowi wyłącznie Twoja satysfakcja 1 Cytuj
Wymysl Napisano 6 Września 2021 Napisano 6 Września 2021 15 godzin temu, Kolekcjoner WP napisał: Kalki z zapasów. Jak już nałożyłem to odkryłem obwódkę Techmod ma w ofercie zestawy szachownic w różnych rozmiarach. Jak robisz "Polaków" to warto się zaopatrzyć. Cytuj
Kolekcjoner WP Napisano 6 Września 2021 Autor Napisano 6 Września 2021 9 godzin temu, Wymysl napisał: Techmod ma w ofercie zestawy szachownic w różnych rozmiarach. Jak robisz "Polaków" to warto się zaopatrzyć. Właśnie będę musiał kupić, bo już mi po mału brakuje szachownic. Cytuj
myszaty Napisano 6 Września 2021 Napisano 6 Września 2021 Mam, polecam, jakość zdecydowanie przewyższa różne kalki-przydasie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi