Czes Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 (edited) Witam. Przedstawiam mój następny model w skali 1/72.Mam nadzieje ze się wam spodoba. Miłego oglądania.Pozdrawiam Edited September 6, 2021 by Czes 3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czes Posted September 6, 2021 Author Share Posted September 6, 2021 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted September 6, 2021 Share Posted September 6, 2021 Podoba mi się, ale czy nie powinien mieć zimmeritu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted September 9, 2021 Share Posted September 9, 2021 Bardzo fajne malowanie. W moim guście. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacorro Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 W dniu 6.09.2021 o 23:05, Klapouch napisał: Podoba mi się, ale czy nie powinien mieć zimmeritu? Zależy, bo z tego co wiem przestali używać zimmeritu pod koniec wojny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Klapouch Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 43 minuty temu, Jacorro napisał: Zależy, bo z tego co wiem przestali używać zimmeritu pod koniec wojny. To ciekawa informacja bo mam na oku Kinga z flyhawk, który jest bez pasty a z tego co wiem powinien mieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
meser262 Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 W dniu 6.09.2021 o 23:05, Klapouch napisał: Podoba mi się, ale czy nie powinien mieć zimmeritu? 2 godziny temu, Jacorro napisał: Zależy, bo z tego co wiem przestali używać zimmeritu pod koniec wojny. Jeśli chodzi o Tygrysy II to pierwszy bez pasty "zimmerit" zszedł z taśmy Tiger II - Fgst.Nr.280243 w dniu 11-09-1944 roku. Do końca roku weszło jeszcze parę zmian modernizacyjnych w tych wozach. Model ten zapewne wzorowany na tym Fgst.280243 czyli No.332 z 501 SS sPzAbt - teraz w muzeum w USA. Muszę dodać że model ma parę błędów merytorycznych - najbardziej widoczny to kopuła D-cy w wersji wczesnej. Pozdrawiam Krzysztof 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adamo722 Posted September 11, 2021 Share Posted September 11, 2021 Zawsze mi się podobał ten kamuflaż jedynie co powinieneś wymienić to liny ale model ok 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Czes Posted September 12, 2021 Author Share Posted September 12, 2021 Co do modelu fajnie go się sklejało do czasu nałożenie gąsek. Okazały się za duże. Mój błąd nie sprawdziłem na początku czy pasują a tu się zrobiła taka niespodzianka. Wstawię zdjęcie tego modelu I ile trzeba było uciąć. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts