barszczo Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Trochę straciłem wenę w temacie A-20, dlatego żeby się rozruszać wystartowałem na sąsiednim forum w konkursie, a budowę będę relacjonował też tutaj. Ma być szybko i łatwo, dlatego Eduard. Będzie z pudełka, dostanie tylko inne malowanie: albo Schopfela, albo Hegenauera, oba ze Stab JG26 bazującego wiosną 1942 roku w St.Omer. Maszyna Schopfela jest lepiej udokumentowana, Hegenauera ma tylko jedno znane mi zdjęcie. Decyzja zostanie podjęta w trakcie budowy. A oto zawodnik: Dodatkowe kalki: I oryginały: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 7 Września 2021 Share Napisano 7 Września 2021 Pooglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Września 2021 Autor Share Napisano 13 Września 2021 No to na przełamanie niemocy pierwsze wycinanki. Przygotowane wnętrze pod malunki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymulus Napisano 13 Września 2021 Share Napisano 13 Września 2021 Jak na 1/48 to silnik w tym modelu jest mocno uproszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Września 2021 Autor Share Napisano 13 Września 2021 Zgadza się. Ale biorąc pod uwagę ile widać przez wentylator, to w zupełności wystarcza taka płaskorzeźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Października 2021 Autor Share Napisano 2 Października 2021 (edytowane) Wymalowane i gotowe do montażu wnętrze i front silnika. Będzie można zamykać kadłub: Edytowane 2 Października 2021 przez barszczo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 2 Października 2021 Share Napisano 2 Października 2021 Ajaj aż mnie naszła ochota żeby zrobić sobie jeszcze jedną fokę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 5 Października 2021 Autor Share Napisano 5 Października 2021 (edytowane) W dniu 2.10.2021 o 23:13, kozborn napisał: Ajaj aż mnie naszła ochota żeby zrobić sobie jeszcze jedną fokę Teraz zrób większego . A tymczasem kadłub w jednym kawałku. Spasowanie więcej niż dobre, śladowe ilości szpachli: Zapadła też decyzja co do malowania. W modelu są dwie pary skrzydeł, z zewnętrznymi działkami MGFF i bez nich. Jako że w samolocie Hegenauera nie widać czy są zamontowane działka, a na jednym z serii zdjęć maszyny Schopfela widać że ich nie ma, wybór był tylko jeden: Edytowane 5 Października 2021 przez barszczo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 14 Października 2021 Autor Share Napisano 14 Października 2021 Brak czasu doskwiera, dwunastki w pracy wybitnie nie sprzyjają dłubaniu. Wnęki podwozia wraz z ich pokrywami poskładane do kupy, wymalowane i wstępnie upiększone: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 14 Października 2021 Share Napisano 14 Października 2021 Super wyglądają te wnęki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Października 2021 Autor Share Napisano 26 Października 2021 Foka w jednym kawałku. Wszystko świetnie spasowane, stateczniki poziome, ster kierunku i osłona kaemów nad silnikiem montowane na wcisk. Jeszcze chwila prac nad kokpitem i malujemy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 27 Października 2021 Share Napisano 27 Października 2021 aż mnie korci by zrobić taką fokę:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 28 Października 2021 Autor Share Napisano 28 Października 2021 23 godziny temu, Bengal napisał: aż mnie korci by zrobić taką fokę Fajny, prosty model. Warto . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 28 Października 2021 Share Napisano 28 Października 2021 25 minut temu, barszczo napisał: prosty model więc trzeba będzie go wzbogacić o dodatkowe graty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Listopada 2021 Autor Share Napisano 18 Listopada 2021 Działam dalej bo wstyd. Już dawno powinien stać na półce. Gotowy na podkład: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 19 Listopada 2021 Autor Share Napisano 19 Listopada 2021 Przyspieszamy. Podkład na miejscu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 19 Listopada 2021 Share Napisano 19 Listopada 2021 Wygląda fajnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 No to pierwsze kolory, na razie elementy szybkiej identyfikacji: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 Drobny tip - Jeśli statecznik pionowy jest w innym kolorze w edkowej foce, to polecam przykleić go dopiero po pomalowaniu, wtedy oszczędza się czas na jego maskowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 20 Listopada 2021 Autor Share Napisano 20 Listopada 2021 On wchodzi na wcisk, po prostu go wyjąłem do malowania . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 20 Listopada 2021 Share Napisano 20 Listopada 2021 ładnie siadł żółty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Listopada 2021 Autor Share Napisano 21 Listopada 2021 W dniu 20.11.2021 o 21:14, barszczo napisał: On wchodzi na wcisk, po prostu go wyjąłem do malowania Tym razem dziad nie wyszedł, prawdopodobnie warstwa farby zaklinowała go na stałe . Więc go zamaskowałem i położyłem pierwszy kolor, RLM76 z palety MRP. Farby tej firmy powoli wypychają konkurencję z mojego warsztatu: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 21 Listopada 2021 Share Napisano 21 Listopada 2021 Godzinę temu, barszczo napisał: Tym razem dziad nie wyszedł Ja zawsze delikatnie nożykiem odchudzam te dwa piny które wchodzą do kadłuba i już można go wsadzać i wyciągać bez problemu a na koniec malowania go wklejam na stałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Listopada 2021 Autor Share Napisano 22 Listopada 2021 Położony RLM75. Maziaje na stateczniku pionowym do poprawki zdecydowanie, muszę też domalować trochę więcej żółtego pod spodem silnika, ale to już na samym końcu: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Listopada 2021 Share Napisano 22 Listopada 2021 Fajnie wycieniowany spód (to odnośnie wczorajszego apdejtu). Dzisiejsze maziaje też cacy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi