Skocz do zawartości

Focke Wulf Fw-190A-2 - Eduard 1:48

barszczo

Rekomendowane odpowiedzi

Naprawdę świetny model. Widać na fotkach wysokie umiejętności w obsłudze aerka.  Medalowa praca :piwo:

Dziwne uczucie: patrząc na te foty bardzo chcę zrobić kolejną fokę a jednocześnie wiem, że będzie słaba :)

33 minuty temu, kozborn napisał:

Dziwne uczucie: patrząc na te foty bardzo chcę zrobić kolejną fokę a jednocześnie wiem, że będzie słaba

Nie wychodź absolutnie z takiego założenia że będzie słaba, będzie po prostu inna. Każdy z nas ma swój styl i pewien zasób umiejętności który z czasem (patrz ilością zbudowanych modeli) ewoluuje. Trzeba po prostu iść do przodu, czasem trochę się cofnąć i wybrać inną drogę budowy, detalowania, malowania, upiększania. W budowie twojego Dauntlessa bardzo podoba mi się dokładność w walce z drobnicą i czystość z jaką go robisz. To są twoje atuty, twój styl i bardzo dobrze że założyłeś warsztat bo mogłeś je pokazać. Wykorzystaj teraz te atuty przy budowie Foki, na przykład obwieszonej bombami F-8, albo opancerzonej A8/R8 oczywiście 1:48. No to która wink4?

• Thanks 1

I to jest bardzo słuszna koncepcja, Tomek. Powinieneś robić w 48, ponieważ lubisz dłubać i jakieś pierdoły małe tworzyć. Zobaczysz jakie to fajne i jakie możliwości się otwierają. Niech zatem będzie nawet foka (skądinąd piękny samolot tyle, że go tu pełno), ale w nowej skali.

Przepraszam za OT.

Edytowane przez zaruk
  • Thanks 1

2 godziny temu, barszczo napisał:

Wykorzystaj teraz te atuty przy budowie Foki, na przykład obwieszonej bombami F-8, albo opancerzonej A8/R8 oczywiście 1:48. No to która wink4?

1 godzinę temu, zaruk napisał:

I to jest bardzo słuszna koncepcja, Tomek. Powinieneś robić w 48, ponieważ lubisz dłubać i jakieś pierdoły małe tworzyć. Zobaczysz jakie to fajne i jakie możliwości się otwierają. Niech zatem będzie nawet foka (skądinąd piękny samolot tyle, że go tu pełno), ale w nowej skali.

Dzięki, chłopaki, ale... obawiam się tej skali :)

Może umówmy się, że zrobię Dauntlessa, potem chcę spróbować z dwupłatem (Gladiator), potem jeszcze F-16 (najprawdopodobniej z totalnie wybebeszoną elektroniką) i Tomcat (też rozbebeszony). I spróbujemy 1:48, ok? :) 

Też sorki za OT

Godzinę temu, kozborn napisał:

zrobię Dauntlessa, potem chcę spróbować z dwupłatem (Gladiator), potem jeszcze F-16 (najprawdopodobniej z totalnie wybebeszoną elektroniką) i Tomcat (też rozbebeszony). I spróbujemy 1:48, ok?

Nie 😂. Nie ma się czego obawiać, naprawdę. Skoro w 1:72 dobrze Ci idzie detalowanie, tym lepiej będzie w 1:48. Zresztą zawsze na początek możesz popełnić jakiegoś weekenda z Edwarda, bez zagłębiania się w detale. Zobaczysz czy Ci to leży i będziesz miał jasność. Trzymam kciuki :super:.

8 godzin temu, kozborn napisał:

zrobię Dauntlessa, potem chcę spróbować z dwupłatem (Gladiator), potem jeszcze F-16 (najprawdopodobniej z totalnie wybebeszoną elektroniką) i Tomcat (też rozbebeszony). I spróbujemy 1:48, ok? :)

To trochę tak, jak namawianie malarza na aero. "A to aero takie skomplikowane, a mój pędzel ma miękkie włoski, a ja już nie robię zacieków i farba mi nie kapie..." A bo ja to, a ja tamto. A potem nagle heureka - aerograf mon amour! Widocznie każdy ma swój czas i zapas modeli 1:72 w szafie.

Teraz, zaruk napisał:

To trochę tak, jak namawianie malarza na aero. "A to aero takie skomplikowane, a mój pędzel ma miękkie włoski, a ja już nie robię zacieków i farba mi nie kapie..." A bo ja to, a ja tamto. A potem nagle heureka - aerograf mon amour! Widocznie każdy ma swój czas i zapas modeli 1:72 w szafie.

Ok, ok, namówiliście mnie :)

1 minutę temu, kozborn napisał:

Ok, ok, namówiliście mnie :)

Mam nadzieję, że nie czujesz się jak ofiara gwałtu.

1 minutę temu, zaruk napisał:

Mam nadzieję, że nie czujesz się jak ofiara gwałtu.

Nie, chłopaki, byliście delikatni i kochani. 

• Like 1