barszczo Napisano 16 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 16 Stycznia 2022 42 minuty temu, kozborn napisał: a) wygląda to pięknie b) zmień pracę. ad a) bardzo dziękuję , ad b) właśnie zmieniłem... dział, zachciało się zmian na stare lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 17 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 17 Stycznia 2022 Będziemy zakańczać powoli. Śmigło jeszcze do poprawki, trochę obić, drobnica , antena i finito: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Bardzo, bardzo mi się podoba. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Mnie też. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Naprawdę ładnie wygląda ta foczka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Bardzo fajna 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mario Napisano 18 Stycznia 2022 Share Napisano 18 Stycznia 2022 Super jak zawsze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 21 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 21 Stycznia 2022 No i to by było na tyle, cztery fotki na szybko, galeria niebawem: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kapsel Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Naprawdę świetny model. Widać na fotkach wysokie umiejętności w obsłudze aerka. Medalowa praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 Dziwne uczucie: patrząc na te foty bardzo chcę zrobić kolejną fokę a jednocześnie wiem, że będzie słaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 22 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 22 Stycznia 2022 33 minuty temu, kozborn napisał: Dziwne uczucie: patrząc na te foty bardzo chcę zrobić kolejną fokę a jednocześnie wiem, że będzie słaba Nie wychodź absolutnie z takiego założenia że będzie słaba, będzie po prostu inna. Każdy z nas ma swój styl i pewien zasób umiejętności który z czasem (patrz ilością zbudowanych modeli) ewoluuje. Trzeba po prostu iść do przodu, czasem trochę się cofnąć i wybrać inną drogę budowy, detalowania, malowania, upiększania. W budowie twojego Dauntlessa bardzo podoba mi się dokładność w walce z drobnicą i czystość z jaką go robisz. To są twoje atuty, twój styl i bardzo dobrze że założyłeś warsztat bo mogłeś je pokazać. Wykorzystaj teraz te atuty przy budowie Foki, na przykład obwieszonej bombami F-8, albo opancerzonej A8/R8 oczywiście 1:48. No to która ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 (edytowane) I to jest bardzo słuszna koncepcja, Tomek. Powinieneś robić w 48, ponieważ lubisz dłubać i jakieś pierdoły małe tworzyć. Zobaczysz jakie to fajne i jakie możliwości się otwierają. Niech zatem będzie nawet foka (skądinąd piękny samolot tyle, że go tu pełno), ale w nowej skali. Przepraszam za OT. Edytowane 22 Stycznia 2022 przez zaruk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 22 Stycznia 2022 Share Napisano 22 Stycznia 2022 2 godziny temu, barszczo napisał: Wykorzystaj teraz te atuty przy budowie Foki, na przykład obwieszonej bombami F-8, albo opancerzonej A8/R8 oczywiście 1:48. No to która ? 1 godzinę temu, zaruk napisał: I to jest bardzo słuszna koncepcja, Tomek. Powinieneś robić w 48, ponieważ lubisz dłubać i jakieś pierdoły małe tworzyć. Zobaczysz jakie to fajne i jakie możliwości się otwierają. Niech zatem będzie nawet foka (skądinąd piękny samolot tyle, że go tu pełno), ale w nowej skali. Dzięki, chłopaki, ale... obawiam się tej skali Może umówmy się, że zrobię Dauntlessa, potem chcę spróbować z dwupłatem (Gladiator), potem jeszcze F-16 (najprawdopodobniej z totalnie wybebeszoną elektroniką) i Tomcat (też rozbebeszony). I spróbujemy 1:48, ok? Też sorki za OT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 23 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 23 Stycznia 2022 Godzinę temu, kozborn napisał: zrobię Dauntlessa, potem chcę spróbować z dwupłatem (Gladiator), potem jeszcze F-16 (najprawdopodobniej z totalnie wybebeszoną elektroniką) i Tomcat (też rozbebeszony). I spróbujemy 1:48, ok? Nie . Nie ma się czego obawiać, naprawdę. Skoro w 1:72 dobrze Ci idzie detalowanie, tym lepiej będzie w 1:48. Zresztą zawsze na początek możesz popełnić jakiegoś weekenda z Edwarda, bez zagłębiania się w detale. Zobaczysz czy Ci to leży i będziesz miał jasność. Trzymam kciuki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 8 godzin temu, kozborn napisał: zrobię Dauntlessa, potem chcę spróbować z dwupłatem (Gladiator), potem jeszcze F-16 (najprawdopodobniej z totalnie wybebeszoną elektroniką) i Tomcat (też rozbebeszony). I spróbujemy 1:48, ok? To trochę tak, jak namawianie malarza na aero. "A to aero takie skomplikowane, a mój pędzel ma miękkie włoski, a ja już nie robię zacieków i farba mi nie kapie..." A bo ja to, a ja tamto. A potem nagle heureka - aerograf mon amour! Widocznie każdy ma swój czas i zapas modeli 1:72 w szafie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 Teraz, zaruk napisał: To trochę tak, jak namawianie malarza na aero. "A to aero takie skomplikowane, a mój pędzel ma miękkie włoski, a ja już nie robię zacieków i farba mi nie kapie..." A bo ja to, a ja tamto. A potem nagle heureka - aerograf mon amour! Widocznie każdy ma swój czas i zapas modeli 1:72 w szafie. Ok, ok, namówiliście mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minutę temu, kozborn napisał: Ok, ok, namówiliście mnie Mam nadzieję, że nie czujesz się jak ofiara gwałtu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 23 Stycznia 2022 Share Napisano 23 Stycznia 2022 1 minutę temu, zaruk napisał: Mam nadzieję, że nie czujesz się jak ofiara gwałtu. Nie, chłopaki, byliście delikatni i kochani. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi