arthur_szu Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 Za namową Kolegi Sokoła postanowiłem wrzucić efekt pracy nad malowaniem kamuflażu pikselowego znanego pod nazwą UCP (Universal Camouflage Pattern) - kto widział fotki "bohaterskich" Amerykańców z Iraku i ich nowe mundury to wie o czym piszę Często używa się nazwy skrótu ACU ale on tyczy się kroju munduru (Army Combat Uniform) - jeśli już to zastępczo nazywa się ACUPAT (Army Combat Uniform PATtern) lub ARPAT (ARmy PATtern) Co do figurasia - dostałem go od Kolegi magtom'a razem z M249 Mk1 - z zestawu Dragona "US Marines" i postanowiłem cos w nim zmienić... Oto efekty mojej dłubaniny... oczywiście wiem, że tak czy siak "lufa jest za cienka i kadłub za szeroki" ale mimo wszystko rzućcie okiem Póki nie pójdzie pod but ;) [ Tomku – mam nadzieję, że nie psioczysz mnie za zniszczenie Twojego desert marpata ;) ] Po krótce zmiany w figurce od tej PZPR (Prosto Z Pudła Robionej : - hełm PASGT przerobiony na MICH 2000 z czteropunktowym pasem nośnym; - gogle SWD przerobione na ESS a kolorze (bynajmniej miał wyjść...) Foliage Green; - stara kamizelka IBA przekombinowana na nowy model IBA pod UCP (dodane dodatkowe taśmy MOLLE/CIRAS, trochę skrócona i dodany ochraniacz krocza !! ; - samoróbka - modułowy Camelbak; - mundur BDU przerobiony na ACU (a przynajmniej ustalmy, że ma tak wyglądać); - giwera – M249 Minimi Mk 1 przerobiona na wersję PARA z lunetą Elken x4 na RIS'ie; - kropka na hełmie to nie błąd czy niechlujstwo tylko znacznik IR :P I to chyba tyle Miłego oglądania ... i butowania P.S. zaznaczam, że to moja 5 figurka w życiu ( z czego 4 pierwsze to były te: http://modelwork.pl/viewtopic.php?t=6534 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 1 Czerwca 2008 Share Napisano 1 Czerwca 2008 No Panie Arturze, jak dla mnie całkiem, całkiem. Muszę je jeszcze na klubie zobaczyć, bo zdjęcia u Ciebie nie do końca oddają prawdę - na żywo wygląda to zawsze lepiej Pozdrawiam sokol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 1 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2008 No właśnie muszę chyba wziąć od kogoś kilka porad jak robić lepsze fotki, bo będzie lipa i nie sprzedam swojej pracy na forum EDIT: Kilka uwag magtom'a i coś tam się poprawiło ale tak czy siak to kwestia ćwiczeń. Poniżej kilka nowych zdjęć do oceny (chociaz figuraś tak czy siak - pod but ) Wszelkie uwagi mile widziane Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Egon Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Ten koleś ma korzenie latynoskie lub afro-latynoskie a oczy niebieskie!!!!! I chyba został oskubany z ekwipunku....:):) wraca z imprezy z Naszymi????:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 ciekawy efekt kamo, naprawdę ciekawy. Możesz opisac po kolei jak go robiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Normalnie Vin Diesel jak żywy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Normalnie Vin Diesel jak żywy he he też miałem takie skojarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Ma ekwipunek a oczu mu nei widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 Ten koleś ma korzenie latynoskie lub afro-latynoskie a oczy niebieskie!!!!! Oczy niebieskie? Nie wiem jak Kolega to zauważył pod tymi okularami przeciwsłonecznymi... Co do rysów twarzy - najprawdopodobniej to potomek emigrantów z Meksyku I chyba został oskubany z ekwipunku.... Wystarczy trochę pogooglować i znajdziesz nie jedną fotkę Amerykańców, którzy nie są obwieszeni szpejem jak Inspektor Gadget... Normalnie Vin Diesel jak żywy Mr. Green Ma ekwipunek a oczu mu nei widać Smile Tak jak napisałem - oczu nie widać, bo ma okulary... Wzorowałem się na okularach ESS ICE ciekawy efekt kamo, naprawdę ciekawy. Możesz opisac po kolei jak go robiłeś? Tak jak widać na kolejnych fotkach - kolejne kolory były tapowane pędzlem/pędzlami aż do uzyskania zamierzonego efektu. Teraz zrobiłbym inna metodą i może z lepszym efektem - to była moja 4 figurka w życiu Zobaczymy - póki co siedzę w figsach z IIWŚ ;)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 30 Czerwca 2010 Share Napisano 30 Czerwca 2010 Po kolorkach to bardziej mi to wygląda na UCP-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 1 Lipca 2010 Share Napisano 1 Lipca 2010 Też walczyłem z UCP na różne sposoby (nie ma się czym chwalić) , w końcu doszedłem do wniosku, że wykracza to po za granice moich możliwości. Jednak jak się okazuje są ludzie na tej planecie potrafiący dokonać takiej sztuki: http://www.planetfigure.com/forums/showthread.php?t=28377&page=2 to krótka instrukcja "jak się to robi": http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://image72.webshots.com/72/8/26/78/2782826780048845606dzqvVM_ph.jpg&imgrefurl=http://zyclyon.blogspot.com/2008/08/representing-acu-in-135.html&usg=__s9wDfbfb9n1JMrWK1dZNWlnNy3E=&h=800&w=533&sz=41&hl=pl&start=48&um=1&tbnid=KIsmbxx-OAQrnM:&tbnh=143&tbnw=95&prev=/images%3Fq%3Dcalvin%2Btan%2Bacu%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D36%26um%3D1 (alt - wcale się nie zniechęciłem.... będę walczył, ale muszę odsapnąć. Trochę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spawacz Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Dla sprecyzowanie to nie ochraniacz krocza ale tentnic udowych , do IBA dodaje sie takze ochraniacze tetnic ramienia i krtani. Wiem bo sam to dziadostwo nosilem i powiem ze strasznie niewygodna , idzie sie w tym jak robot . Ale projekt wygląda slicznie ps a kolorkami przypomina troszke marpat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi