barszczo Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Kolejny odnaleziony zabytek. Model marzenie z tamtych lat. Inny bo bez czerwonych gwiazd, nie czechosłowacki, nie z NRD i nawet bez szachownic. No i ten kształt. Mój egzemplarz to trzecia edycja, pochodzi z połowy lat osiemdziesiątych i nawet nie pamiętam czy w tym pudełku był u nas dostępny w CSH. W środku klasyczny srebrny plastik i biała kultowa podstaweczka. No i oczywiście klej: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 21 Września 2021 Share Napisano 21 Września 2021 Podobnie jak MiG-21!! Łezki leją się strumieniami. Jakie mile wspomnienia. A porównajcie jakie różnice cen. Za Drakena stówka a Dwudziestypierwszy co to go wrzuciłeś do "Stali..." tylko 19złociszy! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 22 Września 2021 Share Napisano 22 Września 2021 Mam model z tego wydania. Na You Tune jest video, na którym Rosjanin zbudował z tego zesfawu prawdziwą perełkę. Model przedstawia prototyp Drakena lub bardzo wczesną wersję A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 W dniu 22.09.2021 o 06:54, Staryfajter1954 napisał: Mam model z tego wydania. Na You Tune jest video, na którym Rosjanin zbudował z tego zesfawu prawdziwą perełkę. Model przedstawia prototyp Drakena lub bardzo wczesną wersję A. Zapewne chodzi o tego http://scalemodels.ru/articles/11938-VEB-Plasticart-1-100-Saab-J-35-Draken.html A na foto mój w opcji PZPR 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 23 Września 2021 Share Napisano 23 Września 2021 Godzinę temu, Artek82 napisał: Zapewne chodzi o tego http://scalemodels.ru/articles/11938-VEB-Plasticart-1-100-Saab-J-35-Draken.html A na foto mój w opcji PZPR Tak jest o tego mi chodziło :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arghon Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Mój pierwszy model w życiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jmx62 Napisano 16 Stycznia 2022 Share Napisano 16 Stycznia 2022 Aktualnie na alle... z jedyne 130PLNów. SZOK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 17 Stycznia 2022 Share Napisano 17 Stycznia 2022 Niemcy na taki wspomnieniowy stan mówili OSTalgia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marczenko Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Miałem kiedyś ten model. Pamiętam że na pudełku były dwa lecące obok siebie nad chmurami. W środku już tradycyjnie wypraski ze srebrnego plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artek82 Napisano 14 Czerwca 2022 Share Napisano 14 Czerwca 2022 Zapewne chodzi o to pudełko Ale było też takie wcześniejsze i też fajne 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi