Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Od dziś na lotnisku w Góraszce stoi .... PBY Catalina. Ciewe co jeszcze przyleci?

I chyba się wzięli za remont MiG'a-21UM

Napisano (edytowane)

O ile się nie mylę to ta catalina stoi normalnie w Duxford

dsc06363ze1.th.jpg

I jednak to ta

Kiedy jest ten festyn w Góraszcze? Chyba ma sie tam pokazać spitfire z kaczorem Donaldem

Edytowane przez Gość
Napisano

http://www.goraszka.info/

MiG'i 29 (z MM) mam niemal na co dzień (o ile latają) w lewym wirazu tuz przed domem. Polskie F 16 widziałem - ale z daleka. Chyba zostane w domu, mam lepszą perspektywe niz bezposrednio z płyty lotniska

Napisano

Własnie dotarłem do domku a tu się gotuje w powietrzu.... Dosłownie...

f30664a297761227.jpg

Napisano

a teraz ... Bo 105

Noooo co ten chłopak robi!!!! - no odwrocił go...

0ed7bc0671f472bc.jpg

Napisano

Hej, ••••••••••dziennikarski popis o atrakcji w Góraszce z jednej z dzisiejszych gazet, której tytuł przemilczę

„ …a także przelot samolotu Spitfire Mk typu Vb który wygrał Bitwę o Anglię…”

Niezły „ kwiatek”, – co?!

Napisano

Ari nawet nie masz pojęcia jak bardzo Ci zazdroszcze Takie widoki bez wychodzenia z domu...ahhhh jak ja bym też tak chciał. Z tym spitfire'em mogliby jeszcze napisać, że przyleci pilotowany przez samego Jana Zumbacha (który od jakiegoś czasu już nie lata).

Napisano

Mieli chłopaki lecieć od Siekierkowszczaka wzdłuż Wisły ok.17.00, a ja bidny w korku koło Kijowskiej kisiłem się w busie. Echchch. Tomko10 - a widziałeś dc3 /c47 reklamowane jako Catalina? Nie ma łoma na coś takiego...

Napisano

Zrobie Ci jak tylko tam się dospaceruje. Teraz herbatka i do wyra, musze odespac zarwaną nockę.

- tylko ze oni juz brzeczą!!!

Elcin - to nie wszystko! Ja niemal co rano - tak ok 8:00 - 8:30 mam jakiegos artyste chyba z Mińska Mazowieckiego, na jakims akrobacyjnym samolocie. Brzeczy tak ze 30 min na naprawde bardzo wysokim poziomie. Petle odwrucone, slizgi na ogon, korkociągi...

Napisano

Właśnie wróciłem spalony słońcem i pomyślałem, że wrzucę parę zdjęć

Catalina

dscf0623yx4.th.jpg dscf0622bk9.th.jpg dscf0621ru5.th.jpg dscf0567em9.th.jpg dscf0566ig2.th.jpg

dscf0565ic0.th.jpg dscf0624rf0.th.jpg

Dakota

dscf0554eb4.th.jpg dscf0552zf3.th.jpg dscf0548dl9.th.jpg

Spitfire (ciekawie wygląda prawe skrzydło na trzecim zdjęciu )

dscf0592gd0.th.jpg dscf0586gh0.th.jpg dscf0584vk6.th.jpg dscf0559uz2.th.jpg dscf0545ax8.th.jpg

L-410

dscf0572uu5.th.jpg

Napisano

No i wszystko jasne - historycznie oryginalny Spitfire Mk. V/VIII/IX

Dobra, nie czepiam się - jak dzisiaj w Góraszce odpalili przy mnie Merlina wybaczyłem im wszystko, mniód dla uszu

Napisano

Z tym przelotem f-16 to lipa, nadleciały alarmy w autach powłączały i poleciały

A to jest piękna klasyka choć sam jestem fanem jetów

b148b3a5a185ea8f.jpg

21f155a5b61d3e13.jpg

Napisano

Z mojego domu wygladało to tak:

19933fdfa86b7375.jpg

- a po rozejsciu się i nawrocie z drugiej strony tak:

a14e2e0eb68bd379.jpg

i wersja "D"

52a9cf3a0460fce7.jpg

Napisano

Prawda że ładna?

d938e25b95121fb1.jpg

i ta też:

7f633777bb7dbb1d.jpg

I spitek z "odwróconym ciągiem"

0aef1dac47a5c458.jpg

Napisano

Cześć

Ja również byłem,miałem spoko miejsce mimo iż bez przepustki.

Zrobiłem kupę zdjęć, jednak najciekawze to:

SU-26 Jurgis Kairys

SUKHOI.jpg

Pozdrawiam

Napisano

Widzę, że zestaw jest ekstraktem tego co było na ILA 2008. Ta sama Dakota, Catalina i Spitek, więc jeśli ktoś nie mógł pojechać do Berlina miał substytut tamtejszych pokazów. Nic tylko się cieszyć, że i u nas coś rusz powoli...

Napisano

Klasyczny płatowiec VB. Maska nie jest garbata jak w IX i pokrewnych. Charakterystyczne przetłoczenia przed zbiornikiem. Wiatrochron typ późny z integralną szybą pancerną. No wydechy znane też z "piątek", ale to późne, raczej poremontowe. Szcerze mówiąc Spitek piękny, choć do Panzumbachowego nijak się ma... Tylko malowanie, ale i tu możnaby łatkę przykleić. Ale miło, że o Naszych jeszcze ktoś pamięta