Ari Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 Od dziś na lotnisku w Góraszce stoi .... PBY Catalina. Ciewe co jeszcze przyleci? I chyba się wzięli za remont MiG'a-21UM Cytuj
Nexus Napisano 2 Czerwca 2008 Napisano 2 Czerwca 2008 Ari, ta Catalina? Zdjęcie zrobione na ILA 2008 w Berlinie. Relacja z imprezy i walkaroundy już wkrótce! Cytuj
HubertK Napisano 3 Czerwca 2008 Napisano 3 Czerwca 2008 (edytowane) O ile się nie mylę to ta catalina stoi normalnie w Duxford I jednak to ta Kiedy jest ten festyn w Góraszcze? Chyba ma sie tam pokazać spitfire z kaczorem Donaldem Edytowane 3 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj
Ari Napisano 3 Czerwca 2008 Autor Napisano 3 Czerwca 2008 http://www.goraszka.info/ MiG'i 29 (z MM) mam niemal na co dzień (o ile latają) w lewym wirazu tuz przed domem. Polskie F 16 widziałem - ale z daleka. Chyba zostane w domu, mam lepszą perspektywe niz bezposrednio z płyty lotniska Cytuj
Ari Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Napisano 6 Czerwca 2008 Własnie dotarłem do domku a tu się gotuje w powietrzu.... Dosłownie... Cytuj
Ari Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Napisano 6 Czerwca 2008 a teraz ... Bo 105 Noooo co ten chłopak robi!!!! - no odwrocił go... Cytuj
tomko10 Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Hej, ••••••••••dziennikarski popis o atrakcji w Góraszce z jednej z dzisiejszych gazet, której tytuł przemilczę „ …a także przelot samolotu Spitfire Mk typu Vb który wygrał Bitwę o Anglię…” Niezły „ kwiatek”, – co?! Cytuj
elcin Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Ari nawet nie masz pojęcia jak bardzo Ci zazdroszcze Takie widoki bez wychodzenia z domu...ahhhh jak ja bym też tak chciał. Z tym spitfire'em mogliby jeszcze napisać, że przyleci pilotowany przez samego Jana Zumbacha (który od jakiegoś czasu już nie lata). Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Czerwca 2008 Napisano 6 Czerwca 2008 Mieli chłopaki lecieć od Siekierkowszczaka wzdłuż Wisły ok.17.00, a ja bidny w korku koło Kijowskiej kisiłem się w busie. Echchch. Tomko10 - a widziałeś dc3 /c47 reklamowane jako Catalina? Nie ma łoma na coś takiego... Cytuj
Marudek Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Czy moze ktos zrobic walkaround tej Cataliny? Cytuj
Ari Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Napisano 7 Czerwca 2008 Zrobie Ci jak tylko tam się dospaceruje. Teraz herbatka i do wyra, musze odespac zarwaną nockę. - tylko ze oni juz brzeczą!!! Elcin - to nie wszystko! Ja niemal co rano - tak ok 8:00 - 8:30 mam jakiegos artyste chyba z Mińska Mazowieckiego, na jakims akrobacyjnym samolocie. Brzeczy tak ze 30 min na naprawde bardzo wysokim poziomie. Petle odwrucone, slizgi na ogon, korkociągi... Cytuj
mathiss Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Właśnie wróciłem spalony słońcem i pomyślałem, że wrzucę parę zdjęć Catalina Dakota Spitfire (ciekawie wygląda prawe skrzydło na trzecim zdjęciu ) L-410 Cytuj
tomko10 Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Ten Spitfire to jakiś składak - taka "piątkodziewiątka" Cytuj
mac eyka Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 Ten Spitfire to jakiś składak - taka "piątkodziewiątka" Tu masz drobną odpowiedź. http://www.dws.org.pl/viewtopic.php?f=58&t=121227 Cytuj
tomko10 Napisano 7 Czerwca 2008 Napisano 7 Czerwca 2008 No i wszystko jasne - historycznie oryginalny Spitfire Mk. V/VIII/IX Dobra, nie czepiam się - jak dzisiaj w Góraszce odpalili przy mnie Merlina wybaczyłem im wszystko, mniód dla uszu Cytuj
saj4 Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 A ma ktoś fotki z przelotu MiG-uni i F-16 ?? Cytuj
jarex15 Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 Z tym przelotem f-16 to lipa, nadleciały alarmy w autach powłączały i poleciały A to jest piękna klasyka choć sam jestem fanem jetów Cytuj
mac eyka Napisano 9 Czerwca 2008 Napisano 9 Czerwca 2008 A ma ktoś fotki z przelotu MiG-uni i F-16 ?? A proszę bardzo: http://pl.youtube.com/watch?v=RIh4njRg5Zg Cytuj
Ari Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Napisano 10 Czerwca 2008 Z mojego domu wygladało to tak: - a po rozejsciu się i nawrocie z drugiej strony tak: i wersja "D" Cytuj
Ari Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Napisano 10 Czerwca 2008 Prawda że ładna? i ta też: I spitek z "odwróconym ciągiem" Cytuj
Spit Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Cześć Ja również byłem,miałem spoko miejsce mimo iż bez przepustki. Zrobiłem kupę zdjęć, jednak najciekawze to: SU-26 Jurgis Kairys Pozdrawiam Cytuj
Nexus Napisano 10 Czerwca 2008 Napisano 10 Czerwca 2008 Widzę, że zestaw jest ekstraktem tego co było na ILA 2008. Ta sama Dakota, Catalina i Spitek, więc jeśli ktoś nie mógł pojechać do Berlina miał substytut tamtejszych pokazów. Nic tylko się cieszyć, że i u nas coś rusz powoli... Cytuj
fiedotow Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Klasyczny płatowiec VB. Maska nie jest garbata jak w IX i pokrewnych. Charakterystyczne przetłoczenia przed zbiornikiem. Wiatrochron typ późny z integralną szybą pancerną. No wydechy znane też z "piątek", ale to późne, raczej poremontowe. Szcerze mówiąc Spitek piękny, choć do Panzumbachowego nijak się ma... Tylko malowanie, ale i tu możnaby łatkę przykleić. Ale miło, że o Naszych jeszcze ktoś pamięta Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi