DamianosPL Napisano 27 Marca 2022 Autor Share Napisano 27 Marca 2022 Wkoncu nadszedl koniec z blachami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 (edytowane) Wracam po 2 tygodniowej przerwie. Nie było sensu wstawiania zdjęcia przyklejonych kilka elementów . Nie popełnie tego błędu jak ostatnia i narzedzia przykleje na końcu już pomalowane pod błotnikami dziury są do przyklejenia łatwo. 2.5 godziny mi zajeła tylko 1 strona gąsienic. Reszta przygotowana na podkład od Mr.hobby. Edit koła nie są przyklejone jeszcze bo by był problem z nimi do malowania. Przypasowane zostały tylko by gąsienice dobrze sie ułożyły. Edytowane 10 Kwietnia 2022 przez DamianosPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Ile już skończyłeś egzemplarzy z serii girls and panzer? Dobrze doczytałem, że zamierzasz zrobić tego kilkadziesiąt sztuk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 16 minut temu, orzechu500 napisał: Ile już skończyłeś egzemplarzy z serii girls and panzer? Dobrze doczytałem, że zamierzasz zrobić tego kilkadziesiąt sztuk? Skończony 1 tylko Pz IV Ausf.D Czekają na podkład: Pz IV Ausf f2/g? i teraz Stug III Ausf.F Tak zamierzam zrobić powyżej 100 modeli w skali 1:35 w tym projekcie. Nie mówiąc o samolotach i helikopterach w skali 1:72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 26 minutes ago, DamianosPL said: Skończony 1 tylko Pz IV Ausf.D Czekają na podkład: Pz IV Ausf f2/g? i teraz Stug III Ausf.F Tak zamierzam zrobić powyżej 100 modeli w skali 1:35 w tym projekcie. Nie mówiąc o samolotach i helikopterach w skali 1:72. to tak z dekadę Ci się zejdzie? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 17 minut temu, orzechu500 napisał: to tak z dekadę Ci się zejdzie? Z moim tempem z 50 lat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szupryt Napisano 11 Kwietnia 2022 Share Napisano 11 Kwietnia 2022 23 godziny temu, DamianosPL napisał: Tak zamierzam zrobić powyżej 100 modeli w skali 1:35 w tym projekcie. Nie mówiąc o samolotach i helikopterach w skali 1:72. Podoba mi się to podejście - szerokie zamierzenia, ambitne cele. Zazdroszczę, bo ja staram się już ograniczać plany i zakupy do minimum, a przed kupnem modelu przeżywam męki jak narkoman po powrocie do nałogu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzechu500 Napisano 12 Kwietnia 2022 Share Napisano 12 Kwietnia 2022 czy to się kwalifikuje do girls und panzer? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 12 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2022 27 minut temu, orzechu500 napisał: czy to się kwalifikuje do girls und panzer? Nie kwalifikuje. Bo te postacie nie występowały w Anime. Jedynie figurki od Platza. Każdy zestaw po około 4 tysiące yenów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 16 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 16 Kwietnia 2022 Cz 2 walczenia z gąsienicami. Sporo gąsienic mi zostanie jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 18 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Wyczyszczone, sklejone i wyrównane gąsienice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 Do projektu wlatuje Goliath Tamiya. Figurek i tak nie użyje z niej. Planowana diorama z tą sceną poniżej. Tylko bym musiał sie wyposażyć jeszcze w lampy uliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 W dniu 16.04.2022 o 14:58, DamianosPL napisał: Cz 2 walczenia z gąsienicami. Sporo gąsienic mi zostanie jeszcze. Przygarne 6-7 ogniw do P4-gumowe tracki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 2 godziny temu, DamianosPL napisał: Do projektu wlatuje Goliath Tamiya. Figurek i tak nie użyje z niej. Planowana diorama z tą sceną poniżej. Tylko bym musiał sie wyposażyć jeszcze w lampy uliczne. Tu masz lampy: MINIART 35585 - 1:35 Accessories for Buildings Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 34 minuty temu, robertmodelarz napisał: Tu masz lampy: MINIART 35585 - 1:35 Accessories for Buildings No niby tak ale bym musiał kupić 2 zestawy by mieć 4 lampy takie same a z resztą na śmietnik? Bo i tak nie bede tego potrzebował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 9 minut temu, DamianosPL napisał: No niby tak ale bym musiał kupić 2 zestawy by mieć 4 lampy takie same a z resztą na śmietnik? Bo i tak nie bede tego potrzebował. Kiedyś Tamiya robiła taki zestaw, nr już nie pamiętam - tam też były lampy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 Ewentualnie to- jest dostępne w różnych sklepach internetowych: https://www.mojehobby.pl/products/Street-Accessories-with-Lamps-Clocks.html MiniArt 35639 Street Accessories with Lamps & Clocks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 12 minut temu, robertmodelarz napisał: Ewentualnie to- jest dostępne w różnych sklepach internetowych: https://www.mojehobby.pl/products/Street-Accessories-with-Lamps-Clocks.html MiniArt 35639 Street Accessories with Lamps & Clocks Dzięki za porady. Ale moze tutaj kolega z forum Przemek który drukuje z żywic coś poradzi. Pisałem do Niego ale ma tylko okrągłe lampy w przyszłośći planuje kwadratowe więc może lepiej poczekam u niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 3 minuty temu, DamianosPL napisał: Dzięki za porady. Ale moze tutaj kolega z forum Przemek który drukuje z żywic coś poradzi. Pisałem do Niego ale ma tylko okrągłe lampy w przyszłośći planuje kwadratowe więc może lepiej poczekam u niego. Też sprawdzałem u niego- niestety ma tylko współczesne okrągłe. Lampy zrobisz na końcu!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 23 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2022 Miałem dzisiaj w Planach zapodkładowanie Stuga ale nie było weny na malowanie czegoś. Dam jedynie co będzie robione. Tamiya vs Platz/Dragon Inboxy. Całość sie tak prezentuje. Instrukcja Tamiyowska Instrukcja Platz/Dragon Tamiya dwie ramki z Goliathem z piaskowego tworzywa i jedna ramka żołnierzy której i tak nie użyje. Platz/Dragon dwie ramki z Goliathem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 24 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 24 Kwietnia 2022 Zacząłem od Tamiyii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 2 Maja 2022 Share Napisano 2 Maja 2022 Taka latarnia chyba będzie dobra do Twojego projektu - od Przemka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 3 Maja 2022 Autor Share Napisano 3 Maja 2022 W dniu 2.05.2022 o 21:09, robertmodelarz napisał: Taka latarnia chyba będzie dobra do Twojego projektu - od Przemka. Byłem na majówce we Wrocławiu to tu nie zaglądałem. Dzięki odrazu wezme z 4 sztuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 6 Maja 2022 Autor Share Napisano 6 Maja 2022 @robertmodelarzDzięki za informacje i @Przemek Przybulewskidzięki za lampy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DamianosPL Napisano 14 Maja 2022 Autor Share Napisano 14 Maja 2022 Zostały jeszcze 2 strony od Tamiya i 4 strony od Platza gąsienic. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi