Klapouch Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 Czy któryś z Kolegów używa może gilotyny do papieru w przy cięciu plastyków (tak do 0,3 grubości) ? Oczywiście można ciąć nożem od linijki, ale może gilotynką będzie sprawniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merlin_70 Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 A po co do papieru jak są urządzenia do plastiku https://www.super-hobby.com/products/Mitre-Cutter.html A poza tym nie pytaj spróbuj podziel się swoimi wnioskami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 12 Października 2021 Autor Share Napisano 12 Października 2021 1. Bo do papieru kosztuje 130 pln a do plastiku 4x tyle 2. Bo po to jest forum, żeby się dzielić doświadczeniami, a nie powtarzać czyjeś ewentualne błędy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator jawkers Napisano 12 Października 2021 Super Moderator Share Napisano 12 Października 2021 Ja sobie kiedys kupilem z myślą o cięciu, hipsu na cienkie paski. Kupilem jakąś tańszą wersję chyba do 100zł. Moim zdaniem, lepiej jest cos droższego kupić, bo tą moją nie da się uciąć paseczka o szer. 1mm z hipsu o grubości 0.5 do 1.5mm. Z grubszymi arkuszami jest problem. W ogóle ten nóż do ciecia rusza sie w każdą stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robertmodelarz Napisano 12 Października 2021 Share Napisano 12 Października 2021 6 godzin temu, Klapouch napisał: Czy któryś z Kolegów używa może gilotyny do papieru w przy cięciu plastyków (tak do 0,3 grubości) ? Oczywiście można ciąć nożem od linijki, ale może gilotynką będzie sprawniej ? Za 400 zł to można parę fajnych modeli kupić. Maszynka jest fajna, ale nie za te pieniądze. Do dłuższych pasków używam zwykłej gilotyny biurowej. Spokojnie można ciąć cienki polistyren nawet 0,5 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 17 Października 2021 Autor Share Napisano 17 Października 2021 Dzięki za opinie. Zdecydowałem się na fellowes proton a4. Zobaczymy jak będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek R Napisano 26 Października 2021 Share Napisano 26 Października 2021 Daj znać jak poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 27 Października 2021 Autor Share Napisano 27 Października 2021 Nie poszło, dostałem od media marktu miłego maila, że nie zrealizują zamówienia. A szkoda, bo była "wystawowa" sztuka za 60 pln zamiast 120. To teraz szukam nowej "okazji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 @Klapouch i jak gilotyna? Dopadłeś coś ciekawego , jakie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klapouch Napisano 14 Lutego 2022 Autor Share Napisano 14 Lutego 2022 Nie. Nic nie dostałem. Kupiłem nożyk Olfa i metalową linijkę. Póki co robią robotę. Małe i „dziwne” oszklenia robię z żywicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Chyba się zdecyduje na tę z artesanii... http://modeledo.pl/gilotyna-reczna-artesania-27004 Może ktoś używa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krn78 Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Tu jest parę złotych taniej: https://modelnet.pl/narzedzia-modelarskie/narzedzia-do-ciecia/gilotyna-do-listewek-artesania-27004 Niewiele, ale na piwo będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 24 Lutego 2023 Share Napisano 24 Lutego 2023 Godzinę temu, krn78 napisał: Niewiele, ale na piwo będzie Olałem...kupiłem za kilka złociszy gilotynkę do slajdów - Hama - badziew, ale kilka razy się przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi