Gościu Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 Zwymyśliłem..Tygrys pająk.....: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Rafale to naprawdę Tiger Hybrid. A na serio??? Pędzisz jak mała lokomotywa. Niemniej wszystko ładnie, tylko szkoda, że wieżyczka Kommandera nie jest basztowa... Gąski Friulmodel czy Magicktrack?? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Fajny - ja też lubię reaktywacje sf. Mogłeś mu walnać duzo części w róznym malowaniu np .wieża inna od kadłuba itp. taki zlepek ostatnich dni. Ale to twój projekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 nie jest basztowa Nie mam dawcy organów....wziąłem to, co miałem dostępne na już. Model nie był planowany, a części nie były skrupulatnie zbierane . Gąski Friulmodel czy Magicktrack?? Chyba pójdą friule, muszę się z nimi oswajać. Miarkowałem już kilka ogniwek i świetnie pasują do kół zębatych Mogłeś mu walnać duzo części w róznym malowaniu Lufa, miała byc minia, jednak szara fajnie wyglada i raczej taka będzie(nie tykałem) Jak pisałem wcześniej, przemyslałem się, że mam w swoich "smieciach" takowe...błąd. Tylne części kół(wewnętrzne) pójdą minią, to samo spotka włazy . Może pokrywa silnika....jak już chwycę pędzel w łapę, to i wizja przyjdzie. Ale to twój projekt Mój ci on, jednak co do samego słowa projekt...hm..to takie z rodziny samosiów(samo się robi) Ten spaw, chciałbym wykonać jako świeżyznę,mam nadzieję, że mi wyjdzie(to samo ten kawałek stali dospawany tuż obok niego. Ok to pospekulowałem a reszta i tak wyjdzie w praniu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Stało się...jeśli ktoś ma na zbyciu wieżyczkę dow. wczesną, czy późna..chętnie odkupie..szlag by to..model sie suszył i poleciał z okna. W życiu bym nie pomyślał, ze podmuch go zdejmie z parapetu... Uszkodzenia niewielkie, jednak wieżyczka niedoklejona zgubiona. Patrzyłem w serwisach, dawców organów brak.....:[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Mi też kiedyś spadł model z biurka, ale byłem zły... Jeżeli tygrys cały to znak że twarda machina, nawet z plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Jeśliby zleciał z biurka, pół biedy, ważne że części znajdziesz, mój poleciał z 9 pietra..krzaki i miękka ziemia. Porysowana farba,zaczepy traków zapasowych też poszły, nie zauważyłem wcześniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 mój poleciał z 9 pietra Z dziewiątego!? no to tygrysek miał lądowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 ... wlasnie przeczytalem o tej przygodzie. To na pewno jakas ciemna energia z kosmosu. Ps. przynajmniej nie da sie doczepic do odpryskow farby i otarc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 I błotko już na kole napędowym jest Kurde, dobrze, że nie rozkradli zanim do niego dopadłeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Do tej pory się zastanawiam..."tarłem" washa na sfh18..usłyszałem pyk...i zniknął mi łeb tygrysa,wziąłem reklamówkę, na zwłoki...myślałem,że nie będzie co zbierać. Przeciez to bydle ciężkie, gdzie jeszcze doszła lufa, zimm... Sąsiadka dba o ogródek i to go uratowało, krzaki i wilgotna ziemia. W zeszłym roku, tak suszyłem koła od berge, na słoneczku...widocznie 1 raz to było za mało..ale trzeciego już nie będzie. Ps. przynajmniej nie da sie doczepic do odpryskow farby i otarc. Dobra myśl,poza własną inwencją pozostawię te.... Jak przestanie już ze mną walczyć i go ukończę, to będzie coś ! Tylko wieżyczkę muszę skołować :[ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Tylko wieżyczkę muszę skołować :[ Rafał, a po co wieżyczka dowódcy??? Może zrób właz bezpośrednio na wieży. Na pewno masz jakiś stary niepotrzebny właz, albo po prostu wytnij takowy z polistyrenu... Model zyska przez to wygląd pojazdu robionego na szybkiego, w maju 1945. A płaska powierzchnia górnego pancerza, będzie wyglądać bardzo ciekawie. Właz może być w kolorze minii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Albo zrób Tygrysa w wersji Cabrio, ewentualnie Targa To były dopiero niezły motyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 8 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2008 Az takiego WI bądź SF robić nie chcę, "turlający kamienie" przyszedł z pomocą i niebawem pchnę to dalej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 8 Czerwca 2008 Share Napisano 8 Czerwca 2008 Tygrys 911 Targa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 I może jednak nie susz już na oknie...albo zamień mieszkanie na niżej położone, jakiś parterek może ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 20 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 20 Czerwca 2008 Model powoli wraca do życia, naprawiłem go,uzupełniłem ubytki ( rollingstones ) Dałem już trochę obić i męczę go dalej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Męcz go dalej bo fajnie ci wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 20 Czerwca 2008 Share Napisano 20 Czerwca 2008 Wieżyczka wygląda jak pomalowana jakim lakierem do paznokci. Przynajmniej ja tak to widzę. Ja bym proponował jeśli można różne cammo zamiast mini. W końcu jaki dowódca chciał by mieć na czołgu coś co się tak wyróżnia już pewnie prędzej obłożył to jakimś błotem żeby czerwonego nie było widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 jakim lakierem do paznokci to jest minia,jaką stosuje się zabezpieczania blach przed korozją. czerwonego nie było widać. Będzie widać pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Widzę, że budujesz Chara od Tamki (też mam B1 bis german army). Twój to wersja francuska, czy po niemieckich innowacjach??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Na razie wygląda zaiście szkaradnie No, ciekawe co z tego wymodzisz. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Odpryski dość fajne ale dlaczego lufa jest biała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 czy po niemieckich innowacjach??? 40`/41`-po wejściu na minę i naprawach polowych zaiście szkaradnie bywa dlaczego lufa jest biała... a.jasno szara(fotki na flashu) b.jako spora część metalowa,podatna na niezamierzone odpryski farby będzie dopiero malowana na końcu(inny kolor aniżeli reszta) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi