Tomasz_Dusza Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Witam Jaki polecacie cleaner do czyszczenia aerografu po farbach akrylowych? Zacząłem malować farbami akrylowymi miga i AK-interactive i w przypadku farb miga i dedykowanym do nich cleanerem(tez od miga) to słabo on sobie radzi. Może kupie cleaner do farb akrylowych AK-Interactive, może ten będzie lepszy? Ogólnie do tej pory malowałem gunze c i h oraz tamiya i hataką orange i powiem wam że z czyszczeniem aerografu nie miałem problemu. Używałem cleaner tamiyi(ten z różową nakrętką)n i było ok ale on chyba się nie nadaje do akryli. A teraz jak przeszedłem na akryle to problem jest, niestety... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Wamod do akryli...tani i skuteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 25 Października 2021 Autor Share Napisano 25 Października 2021 No tak zapomniałem napisać że oprócz niego. A dawniej go używałem i to jest słabizna, to już ten od miga jest lepszy. Nie wspominając o zapachu. Wszystko tylko nie ten od wamodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Ja płuczę Wamodem i IPA na zmianę i jak dotychczas nie ma problemu. Pactra, Tamiya, Ammo, Hataka - daje radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Ja używam MEK, ale ma dość mocny i intensywny zapach, IMHO taki octowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 25 Października 2021 Share Napisano 25 Października 2021 Ten temat czytałeś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz_Dusza Napisano 25 Października 2021 Autor Share Napisano 25 Października 2021 Nie czytałem tego tematu. Dzięki za podpowiedz. Tak jak przejrzałem to może przypasował by mi IPA. Spróbuje. Musze tylko zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi