Gulumik Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Witam Właśnie ukończyłem coś takiego: Ferdynand - produkt finalny 150100 Cyberhobby: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Widziałem "myk" codziennie bywam na allegro.... dałeś za niego 200zł...... Gdzie te kalki mozna zrobić białą kredką za połowe ceny ale jak kto woli. Wszystko jest ogólnie w porządku, oprucz kół jezdych i lufu za bardzo jaskrawe kolowy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Śliczne narzędzia! Znaczy się działo i koła "z odzysku" że już w wermacht olive? No i pytanie zasadnicze - jak zrobione napisy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 6 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2008 Widziałem "myk" codziennie bywam na allegro.... dałeś za niego 200zł......Gdzie te kalki mozna zrobić białą kredką za połowe ceny ale jak kto woli. Wszystko jest ogólnie w porządku, oprucz kół jezdych i lufu za bardzo jaskrawe kolowy.... a co kogo obchodzi ile dałem za niego... o pieniądzach się nie rozmawia..... "lufu" i "oprucz" koła takie mają być inaczej będzie to nudne i błe... to rób sobie kredką .... mi się niechciało... ale dziękuję za komentarz rzelu - zobacz datę na Ferdku - 43r Napisy to kalki oprócz kilku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Sory może za bardzo najechałem.... ale obserwuje allegro codzienne.... Poprostu ździwiło mnie że tyle za niego dałeś choziaż to woja sprawa .... przepraszam. Ale tak na serio na jaskrawe kolorki Nie gniewaj się.... Pozdawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 6 Czerwca 2008 Share Napisano 6 Czerwca 2008 Zawsze jestem pod dużym wrażeniem Twoich modeli. I nie inaczej jest tym razem. Świetne gąsienice, fajowe narzędzia i w ogóle całość bardzo mi się podoba. Napisy świetnie uzupelniają efekt końcowy. Są jakieś elementy wnętrza, że zostawiłeś otwarte włazy, czy po prostu dlatego, że lepiej tak wygląda? ;) I jeśli można zapytać, jakie są różnice między zestawem z cyberhobby, a zwykłym DML-em? pozdrawiam serdecznie! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 7 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2008 Dumo - Ty mnie jeszcze nie widziałeś zagniewanego a poprostu chciałem ten model mieć bo byłem go ciekaw a sciągać samemu mi się akurat wtedy nie chciało.... i trwało by to dłużej Kolory nie są jaskrawe zauważ że cały model jest dość ciemny i dlatego kontrast zbyt go nasyca - w realu jest bardzo przyjemne - zresztą z kolorem piaskowym nic nie udziwniałem - jest ten sam co na hummelu w 72 Sama nie spotykana dość kombinacja piaskowego i minii czy tam rdzawego powoduje że tak to wygląda.... Jaskrawe to były by wtedy gdzyby całość była bardziej czerwona a dunkelgelb albo ciemniejsza albo bardziej zółta. Radek - wnętrze mnie nie interesowało - jest tam działo ale ważny jest tu wygląd zewnętrzny bo zamknięte włazy w tej dużej gablocie strasznie brzydko by się komponowały.... co do różnicy nie wypowiadam się za bardzo bo nie robiłem ferdka jeszcze jako takiego z DML-a ale pewnie nie ma różnicy prócz kalki, instrukcji i pudełka. Dodam że w zestawie są fototrawione blotniki, metalowa lufa, trzy mosiężne pociski, kawałek łańcuszka no i trochę innych blach. Aha jeszcze lina i szekle z metalu a rzelu - a propos kół i lufy z tym 43 to chodzi o to że tu jeszcze nie ten okres gdzie wszsytkiego niemcom brakowało i do montowni spływały części w stanie takim jak widać - przynajmniej tak sobie to tłumaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 fajny ferdek,tez robie.swietnie wyszly metaliczne przecierki,wyglada jak z metalu,jestem pod wrazeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Nie wstydz sie i daj WIEKSZE FOTKI ;) bo fajnie wyglada tylko mi sie oko konczy i datalu nie widze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 O co chodziło z tymi napisami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 7 Czerwca 2008 Share Napisano 7 Czerwca 2008 Gąski odwrotnie przyklejone... a ten nalot rdzy coraz bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 9 Czerwca 2008 Share Napisano 9 Czerwca 2008 model bardzo fajny...szczególnie kalki...jedyne co mi sie rzuca w oczy to ta lufa,,,,jakas taka za czysta...ale moze tak ma byc?reasumujac...model jak zawsze super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 piaskowego i minii czy tam rdzawego powoduje Minia to nawet nie stała koło tego modelu, a szkoda, tym bardziej że są kolorowe zdjęcia tego egzemplarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Gulumik, bardzo ładny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 piaskowego i minii czy tam rdzawego powoduje Minia to nawet nie stała koło tego modelu, a szkoda, tym bardziej że są kolorowe zdjęcia tego egzemplarza. No i dobrze a nie szkoda, bo wyglądałby ochydnie....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 Ogólnie bardzo fajny Fedrek, ale jeśli na modelu jest farba, która ma imitować minie, czy inną farbę podkładową, to powinieneś ją zmatowić. Nie widziałem jeszcze mini, która ma lekki połysk, a to niestety widać na kilku zdjęciach modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2008 nooo i model delikatnie mówiąc do kosza....... tak ma być inaczej nie będzie i nie ma prawa być..... powtórzę to co napisałem dzisiaj na innym forum historia historią, minia minią a model ma się podobać Ale co do mini PiterATS masz tylko częściową rację - widziałeś mokrą powierzchnię miniowaną czy nie będzie miała połysku? To taki fałszywy wyuczony dogmat..... minia jest matowa...no generalnie ale.... W realu model różnie wyglądał w zależności od padającego światła. Mogłem go zrobić całego prawie czarnego (brązowo-czarnego) włożyć do ciemnej jak ... wiadomo co.... hali produkcyjnej - no na pewno realniej wyglądałby prawie czarny niż przy kolorze czerwonej minii. Na słońcu natomiast oczywiście nawet minia musi wyglądąć na bardzo jasną - no wtedy musiałbym się nastawić na zarzuty że za jasna minia. od dawna nastawiam się bardziej na artyzm niż historię i realność oczywiście w jakiś granicach bez Star Treków ;) Dlatego model jest bardziej rdzawy niż miniowy i tak obtłuczony jakby był z metalu i o to mi chodziło. Fakt zawaliłem sprawę z gąskami ... jeszcze większa porażka że wzorowałem się na fotach modelu na spodzie pudełka zamiast oblukać foty bo Dragon zrobił babola... a ja oczywiście za nim spapugowałem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Czerwca 2008 Share Napisano 10 Czerwca 2008 a rzelu - a propos kół i lufy z tym 43 to chodzi o to że tu jeszcze nie ten okres gdzie wszsytkiego niemcom brakowało i do montowni spływały części w stanie takim jak widać - przynajmniej tak sobie to tłumaczę. Oj brakowało i to już w 1939 roku Gdzie te kalki mozna zrobić białą kredką za połowe ceny ale jak kto woli. Ja bym chyba ocipiał, jakby miał tak robić. Co do modelu, to dzięki tym narzędziom, gąsniecom przyczepionym z przodu, otwartym włazom, wydobyłeś trochę detali z tego "pudełka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MWALLO Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Super model!!! Tak trzymaj Jarek. P.S. Jest karta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wodzik730 Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 piaskowego i minii czy tam rdzawego powoduje Minia to nawet nie stała koło tego modelu, a szkoda, tym bardziej że są kolorowe zdjęcia tego egzemplarza. No i dobrze a nie szkoda, bo wyglądałby ochydnie....... Niedługo pod Kurskiem różowe pantery będą jeździć, bo kolor ładny..... Kolejny "artystycznie poprawny" model.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 Przecież mówiłem że bez "Star Treków"............ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Bardzo ładny model, długo się niemu przyglądałem by dojrzeć wszystkie szczegóły. Jest naprawde dobry. Głównie podoba mi się sposób malowania, wyszedł naprawde realistycznie. A i napisy na czołgu nadają mu odpowiedniego klimatu. P.S Ładny zadek ma kiciak na czołowej blasze czołgu ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Pikna maszyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gulumik Napisano 13 Grudnia 2010 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2010 Cześć Jak przypominam i czytam sobie tak komentarze a porównuje z modelem to stwierdzam że niektórzy na pewno komentatorzy zrobili by lepiej tylko czemu przez dwa latka tego nie widać ...ech pewnie nie chciało im się bo po komentarzach widzę że umieją lepiej....... I co tu i gdzieś indziej na Polskich forach wystawiać jak cały czas mądralińscy górą i tylko po takiej lekturze człowieka znięchęca się do pokazywania czegokolwiek bo po co żeby przyp... się do mini czy też gąsek albo jeszcze coś innego..... Jak bym większych baboli nie widział w ich modelach. Tylko trochę prostacko jest obejrzeć zdjątka i zrobić głupi wpis niż zrobić dobry model - sorry ten kto wie o co biega nie obrazi się a przytaknie a ten kogo to zaboli niech lepiej przemyśli sprawę bo mnie obrażanie się na prawdę ... no wiecie jak obchodzi.. tak wiem model historia i sobie też teraz coś przypomniałem ;) Ale czasem trzeba wrócić do historii ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harkonnen Napisano 14 Grudnia 2010 Share Napisano 14 Grudnia 2010 Świetny model, nietuzinkowy kunszt wykonawcy! To jest forum modelarskie a nie rygorystyczno-ultrahistoryczne. Nie wpadajmy w paranoję bo trzeba będzie kupować fototrawiony zarost Wittmanna 1:35 i żywiczny brud normandzki za jego paznokciem. Zaraz i tak zanaleźliby się orędownicy poglądu, że M.W. w 1944 roku golił się i mył ręce na potęgę. Relaksujmy się a nie stresujmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi