chorąży Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Znajomy zaproponował żeby zacząć, więc dziele się fotkami i uwagami. Rosyjski Tajfun Zvezdy, model za ok. stówę, pudło solidne, ramki robią wrażenie, opony tradycyjnie pełna guma. Spasowanie elementów klasa światowa, przemyślany podział. Jak przystało na "autobus" solidna bryła. Model prosto z pusła, chociaż kusiły mnie dodatki firmy Quinta Studio, ale mi przeszło bo i tak "zielone szyby" skutecznie ograniczą widoczność. I cóż tak "to" idzie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Ślady wypychaczy, jakie wyszły na zdjeciach w siedzeniach już zaszpachlowane. Podwozie skomplikowane, ale o niebo lepiej opracowane niż w Rosomaku i bez problemu pozwala zachować "oś". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 28 Listopada 2021 Autor Share Napisano 28 Listopada 2021 Zvezda o niebo lepsza od Takom-a, poza tym Takom przedstawia prototyp lub "serie próbną", Zvezda wariant obecny, składanie jak klocki lego, mi daje dużo satysfakcji. Myślałem o tych dodatkach, są bardzo efektowne, ale jak wspominałem nie widać ich przy zamkniętym modelu. Dodatki zostawię sobie do kolejnego 2 osiowego kamaz-a zvezdy Pojazd z Syrii, efektowne są te czerwone "pasy" ale takiego już mam więc może będzie tzreci pudełkowy Russian Special Forces Brigada, Far Eastern Military District 2017 r., chociaż cały czas szukam ciekawego z tamtąd malowania. Od przyjaciela w prezencie dostałem Jammer system 35209 Miniarm więc pewnie go wykorzystam, możliwe jest też instalacja wieżyczki ze zdalnym wkm, tej z Tigra, tego jeszcze nie sprecyzowałem. Myślę o tym i sorry za fatalną jakość zdjęć ale od kilku lat obiecuję sobie zmienić telefon a na zamiarach się kończy : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 28 Listopada 2021 Share Napisano 28 Listopada 2021 Świetna robota. Nowe modele Zvezdy to już poziom mistrzowski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 29 Listopada 2021 Autor Share Napisano 29 Listopada 2021 Miałem "kwity" na Arbalet i w Syrii i w Rosji w jednostkach chroniących rakiety międzykontynentalne. Są zdjęcia Tajfuna w Syrii z arbaletem... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jordan Napisano 29 Listopada 2021 Share Napisano 29 Listopada 2021 Sklejałem ten model Zvezdy jakiś czas temu i potwierdzam, że jakość jest świetna. Bardzo przyjemnie szła praca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 Poradźcie: Zazwyczaj Rosyjskie maluję xf-61 (tak też radzi instrukcja) z odrobiną żółtego i za każdym razem po babraniu wydaje mi się się za ciemne . Czy fx-58 nie byłby bardziej odpowiedni ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SnajperTBG Napisano 12 Grudnia 2021 Share Napisano 12 Grudnia 2021 A jak u Ciebie z gumowymi oponami. Bo u mnie tragiczne są... Jakby były porozcinane. Miałem to samo w zvezdowskim pancyrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 12 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 12 Grudnia 2021 Tajfun powoli oklejany kalkami, utknąłem na Jammerze, bo uparłem się że będzie. Jutro wystawię robocze fotki.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 Zdjęcia na szybko i bo i nadal nie dorobiłem się lepszego aparatu i komory ( moje lenistwo) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 ... też porównywałem i zastanawiałem się nad przeszczepieniem arbaleta z Tigra, nie pasuje, przeniesienie "koguta" na takoma, nie pasuje. Przeglądam zdjęcia i okazało sie ze w ciągu 1.5 roku dużo z nich zostało "usuniętych" dokumentacja się kurczy... A co do modelu to zgubiłem wycieraczkę i muszę zlokalizować, nie mogę znaleźć zdjęć mocowania i okablowania jammera, zawaliłem bo nie zamieniłem na druciane uchwytów na dachu pojazdu, a reszta sama przyjemność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 Pomoże thx, wygląda na to, ze oni specjalnie dospawali 4 "oczka" żeby mocować jammery, też tak zrobię.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 Zdjęcia publikuję tylko do celów dyskusji. 1. Wersja na jakiej wzorował się Takom 2. Wersja na jakiej wzorowała się Zvezda z pierwotnym układem Jammera a więc jeden obok drugiego z 3 antenami ruchomymi i anteną radiostacji nad kabiną kierowcy nad dysponentem Wydaje mi się, że jest ok 5 różniących się drobiazgami pomiędzy sobą wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 13 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 13 Grudnia 2021 ..i zvezdowski z innej perspektywy (zdjęcie użyłem tylko i wyłącznie do dyskusji), nawet osłony świateł ma takie jak "pudelkowy".. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Siedzenia w większości zielone albo niebieskawe. I reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Fajny, o niebo lepszy od mojego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Co do Jammera, to uznałem, że ten nad dysponentem zamocowałem w oddaleniu od anteny, żeby "nie zakłócał" dlatego dołączyłem go do pierwszego uchwytu do podnoszenia. ps. nareszcie temat inny niż "niemczyzna" i "amerykanizmy" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Zdjecie z mala rozdzielczość, nic innego nie wycisnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 Poza Jammerem model prosto z pudełka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 U mnie tak .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Pytam dla tego że mam też tego tajfuna z dodatkami Edytowane 14 Grudnia 2021 przez Bartosz Ciesielski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chorąży Napisano 14 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 14 Grudnia 2021 Świetny model, w zasadzie bez szpachli, kilka śladów z wypychacza do "zalaniem" superglue. Masa dodatków, ale pudełkowy też na wysokim poziomie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartosz Ciesielski Napisano 14 Grudnia 2021 Share Napisano 14 Grudnia 2021 ja kupiłem swojego w Rosji w zestaw wchodzą blachy, koła , maski , kalkomanie 3d , dodatki od LR ale jeszcze się za niego nie zabrałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi