KRL Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Modele samolotów z czasów IIWŚ nie należą do moich ulubionych. Mimo to trafił na mój warsztat trafiło coś ciekawego i co ważne bez śmigła Ho-229 Horten pierwszy model firmy Zoukei Mura jaki zbudowałem. Przyznam że nie rozumiem zachwytu nad tym modelem, krótko mówiąc nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, spasowanie bardzo słabe częsci z przeźroczystego tworzywa beznadziejne a może to po tych wszystkich słowach które słyszałem o wspaniałych zestawach ZM moje oczekiwania były przesadzone. Zestaw oceniam jako absolutnie nie wart swojej ceny, choć sam temat bardzo ciekawy. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Bardzo ładnie wyszedł Ja mam go też od ZM ale w 1/48 - i jakoś się cholercia nie mogę zabrać (już od dwóch lat) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fixer Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 "Drewno" jest malowane, czy to kalkomanie? U mnie z kolei czekają wersje 72 i 144. Kupiłem głównie ze względu na "wnętrzności", bo mam już Hortena od Revella, ale też gdzieś czytałęm że ZM jest słabo spasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 Godzinę temu, Fixer napisał: "Drewno" jest malowane, czy to kalkomanie? U mnie z kolei czekają wersje 72 i 144. Kupiłem głównie ze względu na "wnętrzności", bo mam już Hortena od Revella, ale też gdzieś czytałęm że ZM jest słabo spasowany. Drewno w 80% kalki plus miejscami malowanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Świetnie wyszedł właśnie też miałem pytać czy te drewniane elementy malowane czy to jakiś inny patent bo wyszły b.ładnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 Kalki od Ushi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 30 Listopada 2021 Autor Share Napisano 30 Listopada 2021 1 minutę temu, zaruk napisał: Kalki od Ushi? Tak podejrzewam dostałem wraz z modelem bez opakowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 30 Listopada 2021 Share Napisano 30 Listopada 2021 1 godzinę temu, KRL napisał: Tak podejrzewam dostałem wraz z modelem bez opakowania. Dobrze się kładło? Pytam, bo chodzi mi po głowie jakiś aeroplanik z ichniejszymi kalkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 1 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 1 Grudnia 2021 8 godzin temu, zaruk napisał: Dobrze się kładło? Pytam, bo chodzi mi po głowie jakiś aeroplanik z ichniejszymi kalkami... Zdecydowanie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRL Napisano 3 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 3 Grudnia 2021 Jakiś obłęd z tym latającym skrzydłem, po prezentacji na portalach odezwało się do mnie kilku stałych odbiorców z prośbą o zbudowanie identycznego modelu. Tu prośba jeżeli komuś zalega w szafie na półce chętnie odkupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi