KRL Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Modele samolotów z czasów IIWŚ nie należą do moich ulubionych. Mimo to trafił na mój warsztat trafiło coś ciekawego i co ważne bez śmigła Ho-229 Horten pierwszy model firmy Zoukei Mura jaki zbudowałem. Przyznam że nie rozumiem zachwytu nad tym modelem, krótko mówiąc nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, spasowanie bardzo słabe częsci z przeźroczystego tworzywa beznadziejne a może to po tych wszystkich słowach które słyszałem o wspaniałych zestawach ZM moje oczekiwania były przesadzone. Zestaw oceniam jako absolutnie nie wart swojej ceny, choć sam temat bardzo ciekawy. 12 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thalgonis Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Bardzo ładnie wyszedł Ja mam go też od ZM ale w 1/48 - i jakoś się cholercia nie mogę zabrać (już od dwóch lat) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fixer Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 "Drewno" jest malowane, czy to kalkomanie? U mnie z kolei czekają wersje 72 i 144. Kupiłem głównie ze względu na "wnętrzności", bo mam już Hortena od Revella, ale też gdzieś czytałęm że ZM jest słabo spasowany. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted November 30, 2021 Author Share Posted November 30, 2021 Godzinę temu, Fixer napisał: "Drewno" jest malowane, czy to kalkomanie? U mnie z kolei czekają wersje 72 i 144. Kupiłem głównie ze względu na "wnętrzności", bo mam już Hortena od Revella, ale też gdzieś czytałęm że ZM jest słabo spasowany. Drewno w 80% kalki plus miejscami malowanie. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.A.V. Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Świetnie wyszedł właśnie też miałem pytać czy te drewniane elementy malowane czy to jakiś inny patent bo wyszły b.ładnie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 Kalki od Ushi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted November 30, 2021 Author Share Posted November 30, 2021 1 minutę temu, zaruk napisał: Kalki od Ushi? Tak podejrzewam dostałem wraz z modelem bez opakowania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaruk Posted November 30, 2021 Share Posted November 30, 2021 1 godzinę temu, KRL napisał: Tak podejrzewam dostałem wraz z modelem bez opakowania. Dobrze się kładło? Pytam, bo chodzi mi po głowie jakiś aeroplanik z ichniejszymi kalkami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted December 1, 2021 Author Share Posted December 1, 2021 8 godzin temu, zaruk napisał: Dobrze się kładło? Pytam, bo chodzi mi po głowie jakiś aeroplanik z ichniejszymi kalkami... Zdecydowanie polecam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KRL Posted December 3, 2021 Author Share Posted December 3, 2021 Jakiś obłęd z tym latającym skrzydłem, po prezentacji na portalach odezwało się do mnie kilku stałych odbiorców z prośbą o zbudowanie identycznego modelu. Tu prośba jeżeli komuś zalega w szafie na półce chętnie odkupie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts