Jump to content

Ho-229 Horten "Drewniany bumerang" Zoukei Mura 1:32

KRL
 Share

Recommended Posts

Modele samolotów z czasów IIWŚ nie należą do moich ulubionych.

Mimo to trafił na mój warsztat trafiło coś ciekawego i co ważne bez śmigła Ho-229 Horten  pierwszy model firmy Zoukei Mura jaki zbudowałem.  Przyznam że nie rozumiem zachwytu nad tym modelem, krótko mówiąc nie zrobił na mnie dobrego wrażenia, spasowanie bardzo słabe częsci z przeźroczystego tworzywa beznadziejne a może to po tych wszystkich słowach które słyszałem o wspaniałych zestawach ZM moje oczekiwania były przesadzone.

Zestaw oceniam jako absolutnie nie wart swojej ceny, choć sam temat bardzo ciekawy.

TohSqFj.jpg?1PnfMICX.jpg?1aqD2CRZ.jpg?186RwZGz.jpg?1IQrKuf4.jpg?1gFMmw0J.jpg?27vaYpwU.jpg?1w0tNAnX.jpg?15yfY4fe.jpg?1cp1OEyo.jpg?1CDvpEFb.jpg?1oRHvm1S.jpg?1

• Like 12

"Drewno" jest malowane, czy to kalkomanie?

U mnie z kolei czekają  wersje 72 i 144. Kupiłem głównie ze względu na "wnętrzności", bo mam już Hortena od Revella, ale też gdzieś czytałęm że ZM jest słabo spasowany.

Godzinę temu, Fixer napisał:

"Drewno" jest malowane, czy to kalkomanie?

U mnie z kolei czekają  wersje 72 i 144. Kupiłem głównie ze względu na "wnętrzności", bo mam już Hortena od Revella, ale też gdzieś czytałęm że ZM jest słabo spasowany.

Drewno w 80% kalki plus miejscami malowanie.

• Thanks 1

1 minutę temu, zaruk napisał:

Kalki od Ushi?

Tak podejrzewam dostałem wraz z modelem bez opakowania.

1 godzinę temu, KRL napisał:

Tak podejrzewam dostałem wraz z modelem bez opakowania.

Dobrze się kładło? Pytam, bo chodzi mi po głowie jakiś aeroplanik z ichniejszymi kalkami...

8 godzin temu, zaruk napisał:

Dobrze się kładło? Pytam, bo chodzi mi po głowie jakiś aeroplanik z ichniejszymi kalkami...

Zdecydowanie polecam.

Jakiś obłęd z tym latającym skrzydłem, po prezentacji na portalach odezwało się do mnie kilku stałych odbiorców z prośbą o zbudowanie identycznego modelu. Tu prośba jeżeli komuś zalega w szafie na półce chętnie odkupie.