bart207skw Napisano 2 Grudnia 2021 Share Napisano 2 Grudnia 2021 witam. dziś inbox śmigłowca z 1969 roku w nowym wydaniu od ARK MODEL. byl to jeden z moich pierwszych sklejonych śmigłowców. mam zamiar go skleić i porównać na na plus bądź minus posunęła się moja technika w sklejaniu modeli. w polskiej wersji wydawał to chematic i plastyk. kalki bardzo dobrze się prezentują. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 3 Grudnia 2021 Share Napisano 3 Grudnia 2021 (edytowane) No to teraz czekamy na warsztat i Twoje zmagania z tym wiatrakiem :). Muszę przyznać, że pomimo wieku form to wypraski są w całkiem dobrej kondycji i wyglądają dobrze. Edytowane 3 Grudnia 2021 przez Staryfajter1954 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 Ciekawe, że rosyjski opis jest z błędem - powinno być Уэссекс, a nie Вессекс. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 3 godziny temu, Wymysl napisał: być Уэссекс, a nie Вессекс. chyba tłumaczyli z nazwy pisanej: Wessex...nie wymawianej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wymysl Napisano 4 Grudnia 2021 Share Napisano 4 Grudnia 2021 No właśnie zaswyczaj jest transkrypcja, czyli zapis fonetyczny. Хоукер Харрикейн, Супермарин Спитфайр, Пол Макка́ртни itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bart207skw Napisano 11 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 11 Grudnia 2021 mam na niego taki pomysł - podobny do tego z lynxem; jak musze poszukać w złomie bo chyba mam resztki starego złe sklejonego wessexa z italki; może bym pożenił oba modele... a tak na marginesie ten wessex był jednym z moich pierwszych sklejonych i pomalowanych śmigłowców.... sentyment jak diabli... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staryfajter1954 Napisano 11 Grudnia 2021 Share Napisano 11 Grudnia 2021 Patrzę na wypraski i muszę przyznać, że wyglądają całkiem nieźle. Nie ma nadlewek czy jakiś paskudnych artefaktów a oszklenie wygląda bardzo dobrze. Owszem model jest uproszczony co jest związane z latami w jakich powstał ale nie przeszkadza to w uzupełnieniu go o kilka drobiazgów. No to czekam na warsztat z budowy tego Wesseksa :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi