Mitrandir Napisano 12 Lutego 2022 Share Napisano 12 Lutego 2022 W poniedziałek ruszają 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 Czas wrócić do warsztatu. Dzięki koledze @Mitrandir dotarły kalki. Jeszcze raz dzięki Zacząłem je aplikować. W helikopterach dużo raczej tego nie ma. Tu jest mały arkusik, więc powinno być szybko i sprawnie. No i...ZONK Jak widać napis na całej swej długości pięknie się "srebrzy" Traktowałem go tamijowskim Mark Fit-em. Dziś postaram się jeszcze zdobyć Stronga. Może to coś pomoże. Jak nie to potrzebna będzie operacja zdjęcia napisu i w jego miejsce użyję tego z zestawu HB, który dostałem w pakiecie Te znaczniki przy oknach są właśnie z tego zestawu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Tu pomoże tylko 3 bilmodela 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Stop! Jeśli nie polakierowales już ich pędzelkiem małym rozprowadź wodę i delikatnie podważ kalki. Następnie po chwili usuń suchym pędzlem wodę z pod kalki i tylko z sama kalkę dociskając, zabezpiecz cienka warstwa bezbarwnego i będzie git! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 3 Marca 2022 Autor Share Napisano 3 Marca 2022 8 godzin temu, Moses napisał: Tu pomoże tylko 3 bilmodela Niestety nie posiadam tego specyfiku trzeba będzie sobie poradzić. 8 godzin temu, Bikernytzu napisał: Jeśli nie polakierowales już ich pędzelkiem małym rozprowadź wodę i delikatnie podważ kalki. Następnie po chwili usuń suchym pędzlem wodę z pod kalki i tylko z sama kalkę dociskając, zabezpiecz cienka warstwa bezbarwnego i będzie git! Powalczę jeszcze w ten sposób bo lakieru jeszcze nie ma. Aplikowałem w ten sposób zmarł fita , może woda podziała 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Woda da radę tylko cierpliwe i powoli aż do skutku nie zniechęcaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 3 Marca 2022 Share Napisano 3 Marca 2022 Jak masz zmywacz do aryli, rozciencz go woda 1:1 i delikatnie pedzelkuem nakladaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 8 Marca 2022 Autor Share Napisano 8 Marca 2022 Kalki położone, zabezpieczone lakierem a na to wszystko przyszedł "łosz". Ten "łosz" wyszedł taki delikatny, szary. Nie chciałem czarnego by go nie przerysować no ale może tu spełni swoje zadanie Kalki po tych wszystkich zabiegach podesłanych przez kolegów siadły w miarę dobrze. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Marca 2022 Share Napisano 8 Marca 2022 Strasznie grube kalki, mocno się odcinają. Może spróbujesz podszlifowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 9 Marca 2022 Autor Share Napisano 9 Marca 2022 18 godzin temu, Moses napisał: Strasznie grube kalki, mocno się odcinają. Może spróbujesz podszlifowac? Wczoraj wieczorem podszlifowałem jedną stronę i położyłem lakier. Zobaczymy po wyschnięciu co to dało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 22 Marca 2022 Autor Share Napisano 22 Marca 2022 Niewielki postęp w pracach ale zawsze do przodu. Kadłub dostał mat Wirnik główny Kadłub z wirnikiem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipstein Napisano 22 Marca 2022 Share Napisano 22 Marca 2022 Ładnie sobie z kalkami poradziłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
burzatg Napisano 22 Marca 2022 Autor Share Napisano 22 Marca 2022 Dzięki! Tu wsparcie kolegów było bardzo pomocne 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi