Thalgonis Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Hej, nie wiadomo czy zaistniał chociaż w jednym egzemplarzu... Jedyne co wygrzebałem, to to, że problemy stalingradzkie „zmusiły” niemców do kombinowania z maszynami do oczyszczania ulic z barykad i tymczasowych budowli. Wykorzystali do tego podwozie projektu Porsche VK4501 (na którym oparto Ferdynandy i Elefanty). Ukończono ponoć 3 takie pojazdy i przygotowano je do przejścia głównych testów. Jednak dane dotyczące ich użycia podczas działań wojennych nie są dostępne. Nie ma również potwierdzonych danych dotyczących przechwycenia tego sprzętu przez wojska radzieckie. Stare kino 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Evildead Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Śmieszny jest , faktycznie do kreta podobny, spoko dziwadło do kolekcji 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamo722 Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Rozumiem że w tej wnęce z przodu było dwóch niewolników z łopatami tylko gdzie jest miejsce na kilofy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TAW Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Bardzo fajny model bardzo dziwnego pojazdu. Na dodatek bardzo dobrze technicznie wykonane i ciekawe malowanie okrętowe(?). Samo malowanie na etapie warsztatu wyglądało o wiele lepiej bo na samym końcu mocno zasłonięte pigmentami. No ale ze względu na zadanie tego rammsztajna mocne brudzenie jak najbardziej uzasadnione. Z cyklu "ajabym": na daszku jakiś pył ceglany, jakiś kawałek ściany się pewnie na niego zawalił - tu można by jeszcze jakieś wyraźne obicia zastosować, metaliczne przecierki na krawędziach. Jest też niekonsekwencja w brudzeniu - tylna dolna płyta brudem nietknięta i bardzo rzuca się w oczy swoja czystością (to się jeszcze łatwo da naprawić). Zapas gąsienic też daje po oczach swoja jaskrawością bo wszystko wokół ma stonowane barwy. Podsumowując,to jeden z najciekawszych "wynalazków" w ostatnim czasie w tym dziale i jeden z lepszych Twoich modeli na gąsienicach 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 Dzięki TAW O tyle masz RACJĘ! ludzka rzecz, zapomniałem Co do górnej powierzchni: ona jest pochyła, więc jeżeli coś by leżało/spadło na nią, to podczas dalszej jazdy po prostu by się zsunęło... Właśnie dlatego dałem na górze ten pył jak to określiłeś (pigment Modellers World „Rubber”) - niestety, z jednej strony mocno przesadziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bengal Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Fajny on gratulacje 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Moje zdanie już znasz, przydałaby się temu pancerniku mała podstawka z gruzowiskiem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thalgonis Napisano 15 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 15 Grudnia 2021 Nie kuś Rafale, nie kuś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 15 Grudnia 2021 Share Napisano 15 Grudnia 2021 Maciek, ja tylko sugeruję, byś rozszerzył swą paletę możliwości, bo już na to czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz 72 Napisano 14 Lutego 2022 Share Napisano 14 Lutego 2022 Warsztatowo bdb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi