TomaszDudek Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Witam czy ktoś z was miał styczność z tymi zestawami konkretnie chodzi mi o smoleńsk z mirage i czerwony blitzkrig z rmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Jeśli chodzi o czerwony blitzkrieg to miałem okazję widzieć ją nieco przerobioną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 Ja mam Smoleńsk i jak chcesz to jutro in boxa zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 Bardz cię prosze o inbox chodzi mi o podstawę i droge wiejską bo pojazdy znam u-boot jak byś mugł mniejwięcej powiedzieć jak podstawa wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Moim zdaniem to opłaca sie kupić tylko "Wiejską drogę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 w mirage'owskich dioramach ta podstawa to nic innego jak wytłoczka wakuformowa. Wiejska droga jest tam dodatkiem, któy można kupić oddzielnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 12 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2008 (edytowane) wiec4-13dzięki wielkie Ale po moich dośw. (nieudanych) z robieniem dioram doszedłem do wniosku że tak będzie prościej.A co do tego to wiedziałem że podstawa to wakuforma i że wszystko prócz niej można kupić oddzielnie ale bedzie to moja pierwsza diorama więc wole mieć podstawę Edytowane 13 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 wiec4-13dzięki wielkieAle po moich dośw (nieudanych) z robieniem dioram doszłem do wniosku że tak będzie prościej.A co do tego to wiedziałem że podstawa to wakuforma i że wszystko prócz niej można kupić oddzielnie ale bedzie to moja pierwsza diorama więc wole mieć podstawę Jak będziesz chciał użyć tego zestawu, to warto tę wytłoczkę czyś od środka wypełnić, by nie była zbyt miękka i giętka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 Dzięki za rade jak jusz bedę robił dorobie jakąś drewniana podstawę i wypełnie gipsem albo czymś podobnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cruenzo Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 gips powinien być dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Raczej polecałbym piankę montażową - po "wyrośnięciu" można ją łatwo dociąć - bryła gipsu wyjdzie dość ciężka i może wypaczyć tę wytłoczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Gips będzie nieustannie pękać i sie wykruszy, pianka montażowa to lepszy pomysł ale dobry nóż trzeba mieć. Osobiście polecam styrodur. Jeśli stary kupiłeś tą dio miraga czy rpm to masz co robic nie ma co Powodzenia ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Jendrass1 a znasz pojęcie unigruntu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Znam, unigrunt jak sama nazwa wskazuje to farba (emulsja zdaje się) która służy do zabezpieczania podłoża przed malowaniem, szczególnie jeśli jest chłonne lub nietrwałe.Nie wiem jak to sie ma do wacuformy, która z pewnością nie jest materiałem chłonnym ?! To jakiś egzamin ? Tak sie składa, że miałem mam na szafie jeszcze wakuformę z zestawu pt "Smoleńsk" i wiem jak to wygląda i jak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Jendrass1 zarzucasz, że gips się kruszy, widać mało wiesz o gipsie. Unigrunt nie śłuży tylko to impregnowania ścian, ale i do innych celów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Być może w mniejszych dioramach się sprawdza, nie wdaje się tu w polemikę bo zakładam, że jako praktyk masz rację. Wiem, że na mojej (dużej) dioramie, mimo kilku warstw farby gruntowej gips pękał, tyle. Ale wracając do tematu, bo trochę odbiegamy - jakoś zestawów omawianych pozostawia sporo do życzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 13 Czerwca 2008 Share Napisano 13 Czerwca 2008 Lepiej jest kupić taką podstawkę http://www.jadarhobby.waw.pl/diorama-3537-stanowisko-karabinu-maszynowego-p-10894.html Jest lepiej wykończona, ma proste "rogi" i mniej trzeba wypełniać od spodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 13 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2008 A co panowie powiecie na silikon A jakieś informacje o dioramce rpm podobno są tam 2 wakuformy 2 zestawy torów ba 20 tks i działo czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi