matejson Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 O taki kociak... Dołożyłem jeszcze trochę gratów: Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_Mazzi Posted June 11, 2008 Share Posted June 11, 2008 a czy mógłby Kolega przybliżyć kolorystykę skrzyneczki? Bardzo mi się spodobała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 A kolega Matejson wie kto jeździł tą "dwieście siedemnastką" ? Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. Super jest ta skala, w szczególności pełne koła napędowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaki Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 Czy mi się wydaje, czy wewnętrzna powierzxchnia pierwszego koła jezdnego na lewej burcie (vide foto #2) nie jest pomalowana? A tak poza tym bardzo ładny modelik. Czyjej to produkcji, bo nie poznaję? Bo nowy model Dragona nie ma zimmeritu przecież... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej_LK Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 ładny model, tylko lufka chyba nie trzyma osi (skierowana lekko w dół). szkoda, że Dragon nie pomyślał o porządnie odlanych kołach napędowych... pod tym względem Revell jest lepszy. ale to oczywiście uwaga do producenta a nie do Ciebie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaki Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 A mógłby kotś mi zarzucić numer katalogowy tego zestawu? Bo jakoś się pogubiłem i nie mogę go wyczaić w żadnym sklepie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 A mógłby kotś mi zarzucić numer katalogowy tego zestawu? Bo jakoś się pogubiłem i nie mogę go wyczaić w żadnym sklepie ;) A stronę Dragona znasz ? http://www.dragonmodelsltd.com/html/7251.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czaki Posted June 12, 2008 Share Posted June 12, 2008 a znam, tylko przeoczyłem tego boxa... przepraszam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted June 14, 2008 Author Share Posted June 14, 2008 Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. No ale chyba musiał je wcześniej mieć ładny model, tylko lufka chyba nie trzyma osi (skierowana lekko w dół). Tak wyszło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seb Posted June 14, 2008 Share Posted June 14, 2008 Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. No ale chyba musiał je wcześniej mieć Tak, wtedy kiedy go dostał Te koła nie odpadły w czasie użytkowania czołgu, były zdejmowane od razu, rzekomo miało to zapobiegać zbieraniu się błota, które klinowało koło napędowe. W poprzednim Tygrysie Cariusa tez ich nie było, podobnie robiły inne załogi z 502. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
matejson Posted June 14, 2008 Author Share Posted June 14, 2008 Przy budowie tego modelu nie zagłębiałem się w dokumentacje. Chciałem się skupić i poszaleć przy malowaniu głównie. Owszem wiedziałem, że to maszyna Otto Carius'a, ale na tym się to kończyło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DerPanzersoldat95 Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 bardzo ładny a jaka skala??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomaszDudek Posted August 17, 2008 Share Posted August 17, 2008 Mały Sebek 72 Bardzo dobry model . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts