matejson Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 O taki kociak... Dołożyłem jeszcze trochę gratów: Pozdrawiam Cytuj
R_Mazzi Napisano 11 Czerwca 2008 Napisano 11 Czerwca 2008 a czy mógłby Kolega przybliżyć kolorystykę skrzyneczki? Bardzo mi się spodobała Cytuj
Seb Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 A kolega Matejson wie kto jeździł tą "dwieście siedemnastką" ? Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. Super jest ta skala, w szczególności pełne koła napędowe Cytuj
czaki Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 Czy mi się wydaje, czy wewnętrzna powierzxchnia pierwszego koła jezdnego na lewej burcie (vide foto #2) nie jest pomalowana? A tak poza tym bardzo ładny modelik. Czyjej to produkcji, bo nie poznaję? Bo nowy model Dragona nie ma zimmeritu przecież... Cytuj
Andrzej_LK Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 ładny model, tylko lufka chyba nie trzyma osi (skierowana lekko w dół). szkoda, że Dragon nie pomyślał o porządnie odlanych kołach napędowych... pod tym względem Revell jest lepszy. ale to oczywiście uwaga do producenta a nie do Ciebie. Cytuj
czaki Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 A mógłby kotś mi zarzucić numer katalogowy tego zestawu? Bo jakoś się pogubiłem i nie mogę go wyczaić w żadnym sklepie ;) Cytuj
Seb Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 A mógłby kotś mi zarzucić numer katalogowy tego zestawu? Bo jakoś się pogubiłem i nie mogę go wyczaić w żadnym sklepie ;) A stronę Dragona znasz ? http://www.dragonmodelsltd.com/html/7251.htm Cytuj
czaki Napisano 12 Czerwca 2008 Napisano 12 Czerwca 2008 a znam, tylko przeoczyłem tego boxa... przepraszam Cytuj
matejson Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Napisano 14 Czerwca 2008 Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. No ale chyba musiał je wcześniej mieć ładny model, tylko lufka chyba nie trzyma osi (skierowana lekko w dół). Tak wyszło Cytuj
Seb Napisano 14 Czerwca 2008 Napisano 14 Czerwca 2008 Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. No ale chyba musiał je wcześniej mieć Tak, wtedy kiedy go dostał Te koła nie odpadły w czasie użytkowania czołgu, były zdejmowane od razu, rzekomo miało to zapobiegać zbieraniu się błota, które klinowało koło napędowe. W poprzednim Tygrysie Cariusa tez ich nie było, podobnie robiły inne załogi z 502. Cytuj
matejson Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Napisano 14 Czerwca 2008 Przy budowie tego modelu nie zagłębiałem się w dokumentacje. Chciałem się skupić i poszaleć przy malowaniu głównie. Owszem wiedziałem, że to maszyna Otto Carius'a, ale na tym się to kończyło Cytuj
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 bardzo ładny a jaka skala??? Cytuj
TomaszDudek Napisano 17 Sierpnia 2008 Napisano 17 Sierpnia 2008 Mały Sebek 72 Bardzo dobry model . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi