matejson Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 O taki kociak... Dołożyłem jeszcze trochę gratów: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 11 Czerwca 2008 Share Napisano 11 Czerwca 2008 a czy mógłby Kolega przybliżyć kolorystykę skrzyneczki? Bardzo mi się spodobała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 A kolega Matejson wie kto jeździł tą "dwieście siedemnastką" ? Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. Super jest ta skala, w szczególności pełne koła napędowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 Czy mi się wydaje, czy wewnętrzna powierzxchnia pierwszego koła jezdnego na lewej burcie (vide foto #2) nie jest pomalowana? A tak poza tym bardzo ładny modelik. Czyjej to produkcji, bo nie poznaję? Bo nowy model Dragona nie ma zimmeritu przecież... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej_LK Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 ładny model, tylko lufka chyba nie trzyma osi (skierowana lekko w dół). szkoda, że Dragon nie pomyślał o porządnie odlanych kołach napędowych... pod tym względem Revell jest lepszy. ale to oczywiście uwaga do producenta a nie do Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 A mógłby kotś mi zarzucić numer katalogowy tego zestawu? Bo jakoś się pogubiłem i nie mogę go wyczaić w żadnym sklepie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 A mógłby kotś mi zarzucić numer katalogowy tego zestawu? Bo jakoś się pogubiłem i nie mogę go wyczaić w żadnym sklepie ;) A stronę Dragona znasz ? http://www.dragonmodelsltd.com/html/7251.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czaki Napisano 12 Czerwca 2008 Share Napisano 12 Czerwca 2008 a znam, tylko przeoczyłem tego boxa... przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. No ale chyba musiał je wcześniej mieć ładny model, tylko lufka chyba nie trzyma osi (skierowana lekko w dół). Tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 14 Czerwca 2008 Share Napisano 14 Czerwca 2008 Otto Carius, a jedną z najbardziej charakterystycznych cech jego Tygrysa był brak pierwszego koła jezdnego. No ale chyba musiał je wcześniej mieć Tak, wtedy kiedy go dostał Te koła nie odpadły w czasie użytkowania czołgu, były zdejmowane od razu, rzekomo miało to zapobiegać zbieraniu się błota, które klinowało koło napędowe. W poprzednim Tygrysie Cariusa tez ich nie było, podobnie robiły inne załogi z 502. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matejson Napisano 14 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2008 Przy budowie tego modelu nie zagłębiałem się w dokumentacje. Chciałem się skupić i poszaleć przy malowaniu głównie. Owszem wiedziałem, że to maszyna Otto Carius'a, ale na tym się to kończyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 bardzo ładny a jaka skala??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 17 Sierpnia 2008 Share Napisano 17 Sierpnia 2008 Mały Sebek 72 Bardzo dobry model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi