Skocz do zawartości

INFANTERIEWAGEN/Ommr/SCHWERER PLATF./PANZERJÄGERWAGEN 1:35

Gościu

Rekomendowane odpowiedzi

skoro po tanku jak i platformie ma chodzić tyle luda, to może warto jakoś pobrudzić dach wieży i górną cześc kadłuba - w końcu nikt butów przed wejściem nie wycierał, a "buty chodziły" po tym samym czym brudził się czołg. Planujesz coś takiego zrobić?

Ja co prawda nie Rafał, ale przytoczony tekst jest logiczny być może tylko dla jego autora. Rafał ma swoje "ścieżki" (zresztą jak każdy modelarz), w końcu przecież to autor wie najlepiej, co mu się podoba i do osiągniecia jakiego efefktu dąży .

P.S. Były już "Achy i ochy" nad Twym kotkiem, więc się tylko po cichu dołączam do chóru / loży fanów .

P.S. 2 To cały czas warsztat, a sądząc po stopniu przybrudzenia całości "brudzingowanie" nie ominie i górenj płyty wieży.

• Odpowiedzi 933
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Ja co prawda nie Rafał, ale przytoczony tekst jest logiczny być może tylko dla jego autora.

Jeśli to jest niezrozumiałe dla Ciebie, co napisałem to szkoda - w skrócie chodzi mi o ślady chodzenia załogi po czołgu.

Rafał ma swoje "ścieżki" (zresztą jak każdy modelarz), w końcu przecież to autor wie najlepiej, co mu się podoba i do osiągniecia jakiego efefktu dąży .

Wiem o tym i niczego nie narzucam, a tylko pytam:

Planujesz coś takiego zrobić?

;-)

P.S. 2 To cały czas warsztat, a sądząc po stopniu przybrudzenia całości "brudzingowanie" nie ominie i górenj płyty wieży.

j/w - skoro to warsztat to pytam co będzie dalej robione.

Ja cię nie pierdzielę
-za przeproszeniem, padłem na cyce hahahaaaa

skoro po tanku jak i platformie ma chodzić tyle luda, to może warto jakoś pobrudzić dach wieży i górną cześc kadłuba - w końcu nikt butów przed wejściem nie wycierał, a "buty chodziły" po tym samym czym brudził się czołg. Planujesz coś takiego zrobić?

Jest,jednak nie mogę sie zdecydować z ustawieniem figur-namęczę się z odciskami,a póżniej któryś zad,skrzynia itp pozakrywją, więc to póżniej.

Dodatkowo, figurki mają być "ruchome", czyli jak kto chce i kiedy chce.

Może przemyśl tylko jedna rzecz-ciut zgasic te wytarcia kół - leciutki nalocik rdzy.

Celowo dałem ciemniejszy metalizer, ale dopóki nie skończę z pigmentami,gąsienicami nie mam co finalnie wykańczać kół- "oferta przyjeta do wiadomosci"

Ostatnio byłem u znajomych i na podwórku przenocowywali jakąś maszynę

Ostatnio robiłem coś najzwyklejszą szpachelką dla artystów, umyłem wodą(zapomniałem wysuszyć) i po pół dnia już był nalot, wiem o co chodzi.

Dzięki za kibicowanie, powiem Wam że się przydaje..bo dłubie, dłubie i efektów nie widać- jedynie dziś nieskończony tygrys, na nieskończonej platformie nieco mnie podbudowały....

pzdr.

Rafał co do przyjemności to zastanawiełeś sie kiedyś na modelem działa kolejowego DORA. Sprzedawca w sklepie opowiadał mi o modelu który waży 35kg skala 1:35 i pudło z nim nie mieści sie w sedanie. Na ile to prawda to niewiem, ani producenta nie znam, ale jak patrze na twoje modele to to by było wyzwanie ?????

tutaj dla zainteresowanych adres

http://members.lycos.co.uk/bunkry/dor.htm

PS Kiedyś przeczytałem ,że masz KARLA jak możesz napisz jakiej firmy i numer katalogowy bo ja już sobie zamówiłem Dragona 6179 .

Rafał co do przyjemności to zastanawiełeś sie kiedyś na modelem działa kolejowego DORA.

Niestety, miejsce na stół wygrało z miejscem na Dorę- bo w sumie to bez stołu mógłbym się obejść, ale sam nie mieszkam....

Ja zakupiłem dość dawno temu KarlaTrumpka, tą wersje bez wózków kolejowych, bo w planach mam .....a to może jak już się zacznie.

Kiedy nowe foty???

Będą

Platformę ja mam taką żywica składa sie pięknie i jeszcze lepiej wygłąda mam tygrysa królewskiego na niej to ładnie wygląda.

Możesz wrzucic fotki ?

Rafał myślisz o przedłużeniu składu ????????????

nie wykluczam

Masz linke Rafale...

mozna tez samemu

http://blog.empas.com/germangray/read.html?a=17545655

piekne dzieki

szukam planów wagonów

stanowczo kolega norick, oraz tornado z tegoż forum mają bogatsza wiedzę w tych tematach, ja po protstu poszedłem za cyferkami i tak sie udało poskładać.

Wiec chodzi o plany oryginałów, czy po prostu instrukcję?