push-up78 Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 (edytowane) Edytowane 27 Grudnia 2021 przez push-up78 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 25 Grudnia 2021 Share Napisano 25 Grudnia 2021 Ktora to skala? Figurka występuje chyba we wszystkich swuetbie wykonana. Jedyna uwaga to tylko ten kanister w pryszczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 25 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 25 Grudnia 2021 (edytowane) Skala 16stka.A kanister fakt miał być trochę mocniej uciułany.Ale dany został tak w sumie na siłę. Edytowane 25 Grudnia 2021 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 27 Grudnia 2021 Share Napisano 27 Grudnia 2021 Ja tu widzę MG42, a nie 34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 27 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 27 Grudnia 2021 (edytowane) 1 godzinę temu, PiterATS napisał: Ja tu widzę MG42, a nie 34 Racja. Edytowane 27 Grudnia 2021 przez push-up78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michal_G Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 Rambo 30 lat wcześniej! A tak poważnie, zapytam speców od MG. Czy do MG-42 był jakiś pojemnik na taśmę (taki np. jak skrzynka na taśmę do PK) żeby nie trzeba było taśmy luzem nosić? Fajnie kot wyszedł (taki smaczek drobny), spięty do skoku jak by był z ruchu oporu i sam widok Niemca go prowokował do ataku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_OldMan_ Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 26 minut temu, Michal_G napisał: A tak poważnie, zapytam speców od MG. Czy do MG-42 był jakiś pojemnik na taśmę (taki np. jak skrzynka na taśmę do PK) żeby nie trzeba było taśmy luzem nosić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
push-up78 Napisano 28 Grudnia 2021 Autor Share Napisano 28 Grudnia 2021 16 minut temu, _OldMan_ napisał: Były skrzyneczki na taśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 28 Grudnia 2021 Share Napisano 28 Grudnia 2021 A tak naprawdę to w sekcji MG była jeszcze kolejna osoba, która taszczyła lawetę, oczywiście jeśli takowa była akurat na stanie. Do tego dochodził pojemnik z celownikiem optycznym lawety, pojemnik na kable zasilające podświetlenie optyki tego celownika. Poza tym inni żołnierze, nie stanowiący części drużyny MG, też przenosili amunicję luzem w taśmach na szyi, w skrzynkach i w magazynkach oraz zapasowe lufy- wszystko w myśl zasady: im więcej tym lepiej. Dodatkowo same skrzynki amunicyjne można było przenosić na nosidłach Traggestell 39 lub większym Traggestell 43, oba zakładane na plecy, jak plecaki. Na zdjęciu sprzęt MG z mojego zbioru do rekonstrukcji. Widać tam min. wspomniane oba typy nosideł ze skrzynkami, do tego pojemnik na lufę, oraz magazynki bębnowe w tym dwa włożone do przeznaczonego na nie nosidła. To tak w ramach uzupełnienia wiedzy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gren Napisano 30 Grudnia 2021 Share Napisano 30 Grudnia 2021 kot jest świetny .mam tego bosza w 120 ale mój mniej mi sie podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi