Bercik Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Hej, U mnie całkiem owocny rok, 6 modeli i kilka filmików na YouTube. Rok pod znakiem Messerschmitta ;o) Bf-109 E-7 Tamiya 1/72 PZL P.11b IBG 1/72 Bf-109 G-10 AZ Model 1/72 Dioramka na bazie Bf-110 G w 1/48 Revell Bf-109 E-3 Tamiya 1/72 Bf-109 E-7 Airfix 1/72 I YouTube: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozborn Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Gratuluję i subskrybuję (SilverKnobs) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mandrivecs Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Ciekawa twórczość! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Ładnie Ci to wychodzi Podoba mi się zdobyczny Bf-109 i dioramka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Stycznia 2022 Share Napisano 2 Stycznia 2022 Tonący Bf110 plus pilot rewelacja. Pomysł i wykonanie świetne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 3 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 3 Stycznia 2022 (edytowane) Cześć! Dziękuję wszystkim za pozytywne słowa Topielca szerzej nie pokazywałem bo jednak chciałbym pilotowi dorobić pod ręce kawałek złomu, którego mógłby się trzymać. Na fejsie słusznie zwrócono mi uwagę, że trochę za bardzo wystaje z wody. Jak zrobię poprawkę, to pokażę galerię. W dniu 2.01.2022 o 12:26, kozborn napisał: Gratuluję i subskrybuję (SilverKnobs) Dziękuję, niebawem na kanale inbox Mustanga Arma Hobby i niedługo potem początek prac nad kucem. W dniu 2.01.2022 o 14:05, bulik58 napisał: Dioramka z topielcem pierwsza klasa , a co do zdobycznej 109 , rozumie gdyby to byla bardzo wczesna wersja 109 ale G w takim malowaniu jeszcze nie widzialem. Nie jest przemalowana bo sa krzyze , kiedy alianci przejeli ten samolot? Sporo późnych 109 zostało przejętych w 1944-1945, jest dużo ciekawych malowań brytyjskich i amerykańskich, nie tylko z Europy. Jeśli chodzi o ten konkretny samolot, to na podstawie tej książki, w kwietniu 1945 na lotnisku w Fassberg zajętym wtedy przez Aliantów, wylądowało kilka w pełni sprawnych samolotów (Gustawy oraz Focke-Wulf 190). Wśród samolotów były dwa G-10 pomalowane w całości w RLM76 -biała 43 oraz biała 44. Jest kilka zdjęć każdego z tych samolotów, biała 44 jest strzelona z obu stron więc dobrze widać rozmieszczenie znaków, które namalowano totalnie koślawo - rondle nie są okrągłe. Dodatkowym smaczkiem jest podwozie w kolorze czerwonego wina Natomiast sam fakt malowania późnych 109 w RLM76 nie jest aż tak rzadki. Biała 43 opisana powyżej jest uwieczniona na zdjęciach w oryginalnym niemieckim oznakowaniu, było też sporo pomalowanych w RLM76 G-6 A/S. Też taką z resztą robiłem (był artykuł w SuperModel). Edytowane 3 Stycznia 2022 przez Bercik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał B Napisano 4 Stycznia 2022 Share Napisano 4 Stycznia 2022 14 godzin temu, Bercik napisał: Topielca szerzej nie pokazywałem bo jednak chciałbym pilotowi dorobić pod ręce kawałek złomu, którego mógłby się trzymać. Na fejsie słusznie zwrócono mi uwagę, że trochę za bardzo wystaje z wody. Jak zrobię poprawkę, to pokażę galerię. Aaaa, też mi to spokoju nie dawało, no ale się wyjaśniło Pilot wygląda, jakby w miejscu w którym "stoi" miał wody ledwie po pas i patrzy z niedowierzaniem na ten dziwnie i złowieszczo wystają obok niego spory kawał ogona samolotu i zastanawiał się, jak to możliwe, że samolot utonął niemal w całości Roberto, koniecznie dorób pilotowi jakiś dryfujący element, bo faktycznie dziwnie to teraz wygląda. ...no i czekam na jego galeryję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bercik Napisano 4 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 4 Stycznia 2022 12 godzin temu, Rafał B napisał: Aaaa, też mi to spokoju nie dawało, no ale się wyjaśniło Pilot wygląda, jakby w miejscu w którym "stoi" miał wody ledwie po pas i patrzy z niedowierzaniem na ten dziwnie i złowieszczo wystają obok niego spory kawał ogona samolotu i zastanawiał się, jak to możliwe, że samolot utonął niemal w całości Roberto, koniecznie dorób pilotowi jakiś dryfujący element, bo faktycznie dziwnie to teraz wygląda. ...no i czekam na jego galeryję No niestety wyszedł tutaj brak doświadczenia ze specyfikiem od AK. Myślałem, że warstwa będzie dużo grubsza i uda się "zanurzyć" pilota i samolot, ale niestety żel nabiera dużego skurczu i nic z tego nie wyszło. Ale damy radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi