Constructor Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 W zasadzie te fotki powinny być w galerii, bo model jest "ukończony", ale że była to tylko próba "washa", to wepchnąłem to do warsztatu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 W sensie, że to taka wanna tak ?! albo zbiornik na wodę :P To w kosmosie też jest rdza ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 To w kosmosie też jest rdza ?! Oczywiście. Kosmiczna! Tak na serio... Constructor, całość też przedstawisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 W sensie, że to taka wanna tak ?! albo zbiornik na wodę :P To w kosmosie też jest rdza ?! To co popełniłem, miało być zabrudzeniem, ale jakoś nie poszło. Wolałbym jednak bardziej konstruktywne uwagi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomko10 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 To w kosmosie też jest rdza ?! No co Ty, przecież taki transporter lądował na planetach z atmosferą podobną do ziemskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Constructor cyknij więcej fotek jak będziesz mieć czas, bo za dużo to nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 15 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 15 Czerwca 2008 Wicio1d ale jak już to jutro bo dziś 4 godziny z aparatami spędziłem i już nie mogę na nie patrzeć Model składał się z 7 części, był to element gotowej dioramy, więc za wiele bym od samego modelu nie wymagał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jendrass1 Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 hehehe Construktor, spoko bez nerwacji na technologiach kosmicznych znam sie słabo, jestem przekonany, że masz w tym temacie większą wiedzę. Co najwyżej możemy sie sprzeczać o zastosowanie unigruntu :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 15 Czerwca 2008 Share Napisano 15 Czerwca 2008 Mysle ze sprobowalbym wash innego koloru, chociaz niewiele jest na nim elementow ktore ten wash by podkreslil. Raczej bym sprobowal suchy pedzel. O ile dobrze pamietam to raczej dolna czesc byla bardziej zdetalizowana. http://www.starshipmodeler.org/gallery11/wc_rebsport.htm mozesz poszukac wiecej na tej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 adamkijak tak, ale to była zabawa, chciałem sprawdzić suchy pędzel właśnie, no i wysżło co wysżło http://www.starshipmodeler.org/gallery11/wc_rebsport.htm ten sam model, który ja mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Peter_D Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Hej, powiedz mi, gdzie dorwałeś ten model? Czy to jest jakiś ERTL? Kurcze nigdy nie spotkałem się z nim a chciałbym mieć takiego w swojej kolekcji Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 Peter_D już nie pamiętam, gdzies maiłem taki katalog tam on był, musze poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 16 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 16 Czerwca 2008 Peter_D już nie pamiętam, gdzies maiłem taki katalog tam on był, musze poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrek W. Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Constructor Wydaje mi się, że suchy pędzel podkreślił tylko wystające i zewnętrzne krawędzie oraz powierzchnie. Tutaj wg mnie brak tradycyjnego washa - rozcieńczona farba i wycieranie patyczkami. Ciemna farba pozostałaby przy wewnętrznych krawędziach dając złudzenie cienia. Podkreśliłoby to trójwymiarowość modelu. Peter_D Tak mi się coś widzi, że to może być z dioramy "Rebel base" z Hoth. Dość dawno wydana przez ERTL-a. Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Czerwca 2008 Share Napisano 16 Czerwca 2008 Dopiero teraz dotarło do mnię, że to kształt jakiejsi motylicy wątrobowej, albo innego brzydactwa, echchch.... Nie mogło to dobro wygrać dla odmiany ;)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi