Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W zasadzie te fotki powinny być w galerii, bo model jest "ukończony", ale że była to tylko próba "washa", to wepchnąłem to do warsztatu

p6158460rz2.th.jpgp6158463sf0.th.jpg

Napisano
W sensie, że to taka wanna tak ?! albo zbiornik na wodę :P To w kosmosie też jest rdza ?!

To co popełniłem, miało być zabrudzeniem, ale jakoś nie poszło. Wolałbym jednak bardziej konstruktywne uwagi...

Napisano

Constructor cyknij więcej fotek jak będziesz mieć czas, bo za dużo to nie widać.

Napisano

Wicio1d ale jak już to jutro bo dziś 4 godziny z aparatami spędziłem i już nie mogę na nie patrzeć

Model składał się z 7 części, był to element gotowej dioramy, więc za wiele bym od samego modelu nie wymagał

Napisano

hehehe Construktor, spoko bez nerwacji na technologiach kosmicznych znam sie słabo, jestem przekonany, że masz w tym temacie większą wiedzę. Co najwyżej możemy sie sprzeczać o zastosowanie unigruntu :P

Napisano

Hej, powiedz mi, gdzie dorwałeś ten model? Czy to jest jakiś ERTL? Kurcze nigdy nie spotkałem się z nim a chciałbym mieć takiego w swojej kolekcji

Dzięki za info

Napisano

Peter_D już nie pamiętam, gdzies maiłem taki katalog tam on był, musze poszukać.

Napisano

Peter_D już nie pamiętam, gdzies maiłem taki katalog tam on był, musze poszukać.

Napisano

Constructor Wydaje mi się, że suchy pędzel podkreślił tylko wystające i zewnętrzne krawędzie oraz powierzchnie. Tutaj wg mnie brak tradycyjnego washa - rozcieńczona farba i wycieranie patyczkami. Ciemna farba pozostałaby przy wewnętrznych krawędziach dając złudzenie cienia. Podkreśliłoby to trójwymiarowość modelu.

Peter_D Tak mi się coś widzi, że to może być z dioramy "Rebel base" z Hoth. Dość dawno wydana przez ERTL-a.

Piotrek