patrykd Napisano 28 Stycznia 2022 Share Napisano 28 Stycznia 2022 30 minut temu, moskal napisał: Faktycznie trochę zginął..... Mam jeszcze trochę ciemniejszy wash do Afrika Korps albo w ostateczności czarny panel liner... A co do śladów po wypychaczach to myślałem, że to jakieś wgłębienia w deklu Ślady po wypychaczach masz też na zapasowych gąsienicach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 28 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 28 Stycznia 2022 27 minut temu, patrykd napisał: Ślady po wypychaczach masz też na zapasowych gąsienicach Będą poprawiane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 Podpowiecie jakich kolorów użyć do biedronki przy tym malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 18 minut temu, moskal napisał: Podpowiecie jakich kolorów użyć do biedronki przy tym malowaniu? W książki o olejach abteilunga do kolorów piaskowych pasują czarny , biały, raw umber, szary. żółty. Możesz też parę kropek niebieskich zrobić, ale z doświadczenia unikałbym tego koloru. Lepiej sprawdza się na zielonych kamuflażach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 30 Stycznia 2022 Autor Share Napisano 30 Stycznia 2022 15 minut temu, patrykd napisał: W książki o olejach abteilunga do kolorów piaskowych pasują czarny , biały, raw umber, szary. żółty. Możesz też parę kropek niebieskich zrobić, ale z doświadczenia unikałbym tego koloru. Lepiej sprawdza się na zielonych kamuflażach. Dzięki. Powiedz mi czy można do biedronki mieszać farby olejne różnych producentów? Mam kilka kolorów Abteilunga i Oilbrushery od MIG-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 Nic złego się nie będzie dziać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 4 godziny temu, patrykd napisał: W książki o olejach abteilunga do kolorów piaskowych pasują czarny , biały, raw umber, szary. żółty. Jeśli ja na Panzerze 4-użyłem ral 102 pactry piaskowy pęndzlem akryl-to po clear glossie-lepiej pin wash czarnym?MamAK.066 brąz i tamiya line black. Po glossie zawsze można olejami nasycić kolorami pojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 30 Stycznia 2022 Share Napisano 30 Stycznia 2022 (edytowane) 4 godziny temu, patrykd napisał: W książki o olejach abteilunga do kolorów piaskowych pasują czarny , biały, raw umber, szary. żółty. Możesz też parę kropek niebieskich zrobić, ale z doświadczenia unikałbym tego koloru. Lepiej sprawdza się na zielonych kamuflażach. Dwa razy mi się klikło Edytowane 30 Stycznia 2022 przez MayonesEXG7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 1 Lutego 2022 Share Napisano 1 Lutego 2022 (edytowane) Cykłem fotencję za dnia idealna kompozycja.Słonik Edytowane 1 Lutego 2022 przez MayonesEXG7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MayonesEXG7 Napisano 3 Lutego 2022 Share Napisano 3 Lutego 2022 Trąbe ma i sobie gra tralalala :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 8 Lutego 2022 Autor Share Napisano 8 Lutego 2022 Podziałałem w kwestii obić, rdzy i położyłem jedna warstwę filtra do kamuflażu trójkolorowego. Jak przeschnie to psiknę matem, dokończę rdzę na rantach i zrobię zacieki. Ogólnie pojazd będzie zrobiony w klimacie "opuszczony na placu boju". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Moim zdaniem trochę za grubo ten filtr, na drugim zdjęciu szczególnie kłuje w oczy. Wygląda to bardziej jak źle wytarty wash czy jakieś turbo zacieki. Starlbym to i nawet zrezygnował z filtra na rzecz samych zacieków, bo masz bardzo ciemna bazę, która teraz jeszcze mocniej pociemnilłeś. Rdzy też dałbym nieco mniej, jakoś bardziej punktowo, bo jeśli jest jej tyle na krawędziach, a nie ma na innych powierzchniach, to wygląda to nieco sztucznie. Ogólny look na "opuszczony" wóz nie jest zły, ale można by tu trochę popracować. Może jakieś jasne zacieki/fading z kremowych/jasnych kolorków zamiast samych ciemnych zacieków? Do rozważenia dla Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 (edytowane) Poza tym co kolega napisał to te rysy na burcie jak na mój gust zdecydowanie za grube. Nie rozumiem też tego dziwnego obicia na jażmie armaty. Jak niby taka obwódka miałaby powstać? Jeśli robiłeś biedronkę to filtr już tak do końca nie jest potrzebny. A nawet jeśli już go dajesz to pamiętaj że musi być cieniutko bez zalewania położony. Strasznie grubo go położyłeś na prawym boku. Jak na to pójdzie jeszcze lakier jeszcze bardziej będzie ciemny ten pojazd. Generalnie widzę też że lubisz obijać ranty. To jest ok. Ale nie rób tego tak aby obicia były linia ciągła bo strasznie nienaturalnie to wygląda później. Na początek sugeruje jeśli to możliwe te prawa burtę troszkę wyczyścić z filtra. Edytowane 8 Lutego 2022 przez patrykd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moskal Napisano 8 Lutego 2022 Autor Share Napisano 8 Lutego 2022 Zdjęcia trochę ciemne wyszły ale ok, zmyłem filtr, jutro dam go cieńszą warstwą. Pomysł z białymi zaciekami bomba. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patrykd Napisano 8 Lutego 2022 Share Napisano 8 Lutego 2022 Jeszcze taka mała prośba rób zdjęcia na jednolitym tle i najlepiej oświetleniem około 5000K Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mic43 Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Spawy raczej nie rdzewiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi