Vieh_san Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Niee chyba by nie haczyło jakby były otwarte. No chyba, że chodzi o coś innego. Na śmigłach prawie w ogóle się nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 2 godziny temu, Vieh_san napisał: Niee chyba by nie haczyło jakby były otwarte. No chyba, że chodzi o coś innego. Na śmigłach prawie w ogóle się nie znam. Przyłóż drzwi do prowadnic w pozycji otwartej i sam zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Dobrze, że mam zamknięte xD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 Powiem tak, ten kolor na spód, co podaje hasa w ogóle nie przypomina tego z rzeczywistości. Także chyba będę poprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Ten na górę też mi się wydaje mocno za ciemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 9 Lutego 2022 Autor Share Napisano 9 Lutego 2022 38 minut temu, kret69 napisał: Ten na górę też mi się wydaje mocno za ciemny Noo taki jest fakt, ale będę mógł to znieść o ile kontrast będzie w miarę zachowany, może rozjaśnię górę jakimś postshadingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekk Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 A kombinowaleś z barwami monitora ? Trzeba jakiś wzornik pod kalibrację, chociaż w przybliżeniu, bo różnice mogą być dość spore i może wyjść że na modelu nie jest tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kret69 Napisano 9 Lutego 2022 Share Napisano 9 Lutego 2022 Na dół może Tamiya XF-18, na górę XF-17? Chociaż ta 17tka taka trochę ciemna wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 Już swoją mieszankę uskuteczniłem . Farbki były w połysku, ale jak pójdzie wash, brudzenie i mat to myślę, że będzie znośnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) 40 minut temu, Vieh_san napisał: Już swoją mieszankę uskuteczniłem . Farbki były w połysku, ale jak pójdzie wash, brudzenie i mat to myślę, że będzie znośnie. Oj... nie za niebiesko? Edytowane 10 Lutego 2022 przez Mitrandir Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 No tak jak patrzę tutaj to mi tak bardziej pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Orientacja na foto nie jest dobrze, one mogą być różnie. Proponuje bardziej orientować na malowanie F-2A/B . dxmdecals.com Edytowane 10 Lutego 2022 przez Robertas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 @Robertas Link nie działa ;/ No ogólnie mogę przyjąć, że ja mam tak jak na pierwszym zdjęciu ;D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 1 minutę temu, Vieh_san napisał: @Robertas Link nie działa ;/ No ogólnie mogę przyjąć, że ja mam tak jak na pierwszym zdjęciu ;D Link poprawiłem . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Trzeba isc do opcji ''Shopping'' i tam wybrać potrzebna kalkomania. Edytowane 10 Lutego 2022 przez Robertas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Ten kolor bazowy jest delikatnie zielonkawy... też to przerabiałem 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 Ni chu chu nie chce mi się 3 raz przemalowaywać Wg tych instrukcji kalkomanii co podał kolega @Robertas na F-2 jest Mr Color C14 i C72 i faktycznie wpada to w taki zielonkawy. Potem spróbuję to trochę przygasić i zmienić postshadingiem z bardzo rozcieńczonymi farbami, spróbuję z mocno rozcieńczonym jakimś jasnym szarym i może właśnie jakiś zielonkawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) FED-STD-595 Federal Standard 595 Colors FS 35045, 35109 (colorserver.net) Tak na prawdę, mnie to bardzo przypomina wariant z WWII, tylko bez bialej farby. Edytowane 10 Lutego 2022 przez Robertas 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Godzinę temu, Robertas napisał: FED-STD-595 Federal Standard 595 Colors FS 35045, 35109 (colorserver.net) Tak na prawdę, mnie to bardzo przypomina wariant z WWII, tylko bez bialej farby. Bo to są bardzo zbliżone kolory. Godzinę temu, Vieh_san napisał: Ni chu chu nie chce mi się 3 raz przemalowaywać Wg tych instrukcji kalkomanii co podał kolega @Robertas na F-2 jest Mr Color C14 i C72 i faktycznie wpada to w taki zielonkawy. Potem spróbuję to trochę przygasić i zmienić postshadingiem z bardzo rozcieńczonymi farbami, spróbuję z mocno rozcieńczonym jakimś jasnym szarym i może właśnie jakiś zielonkawy. Mnie też szlag trafił dlatego musiałem sam żadna dedykowana farba nie jest niebieskawo zielona są jakoś szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 @Mitrandir jako tester użyję zbiorników z paliwem i zobaczę jak to mi wyjdzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 10 Lutego 2022 Autor Share Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Dobraaa, już więcej nie poprawiam Zrobiłem zdjęcie i okazuje się że chyba też aparat sam trochę podkręcał nasycenie i może kontrast. Trzymając model w ręku, a obok mając telefon pobawiłem się ustawieniami żeby to co mam w telefonie najbardziej przypominało to co mam w ręce. Teraz możecie do mnie Zobaczymy co będzie po łoszu i łederingu PS. Jest gdzięś jakieś info potwierdzające, że górne okna nad kokpitem były barwione? Edytowane 10 Lutego 2022 przez Vieh_san Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 14 minut temu, Vieh_san napisał: Dobraaa, już więcej nie poprawiam Zrobiłem zdjęcie i okazuje się że chyba też aparat sam trochę podkręcał nasycenie i może kontrast. Trzymając model w ręku, a obok mając telefon pobawiłem się ustawieniami żeby to co mam w telefonie najbardziej przypominało to co mam w ręce. Teraz możecie do mnie Zobaczymy co będzie po łoszu i łederingu PS. Jest gdzięś jakieś info potwierdzające, że górne okna nad kokpitem były barwione? I teraz jest znacznie lepiej... Okna, chyba jakaś instrukcja producenta, no i oczywiście fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 10 Lutego 2022 Share Napisano 10 Lutego 2022 Okna, barwione, Smoke Blue. Ze srodka. Tu bardzej podobnie do Smoke Grey. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 12 Lutego 2022 Autor Share Napisano 12 Lutego 2022 Oo, bo właśnie na wszystkich zdjęciach od przodu nie było to takie jasne. Super, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vieh_san Napisano 13 Lutego 2022 Autor Share Napisano 13 Lutego 2022 No dobrze, zakończyłem tę bitwę, zapraszam : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi