Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Z pośród kilku żywicznych wybralem QB lufy z zestawu do Spooky'ego. Kilka modyfikacji z pomocą Kolegi i jest to co widać Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Są bardzo fajne dobry pomysł z tym podwieszeniem... jeszcze te od AH-1 późnych zrob w wersji podwieszanej. Będzie jak znalazł do niektórych wersji i do MH-60 1 Cytuj
Kon_Bar Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Ja mam problem z dorobieniem antenki a ten taka jazdę odwala... BRAWO! Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) 33 minuty temu, Mitrandir napisał: Są bardzo fajne dobry pomysł z tym podwieszeniem... jeszcze te od AH-1 późnych zrob w wersji podwieszanej. Będzie jak znalazł do niektórych wersji i do MH-60 Już wczoraj znalazłem cały subsystem dla nowej wersji i nie zawaham się go zbudować Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 1 Cytuj
kret69 Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 18 minut temu, Bikernytzu napisał: Już wczoraj znalazłem cały subsystem dla nowej wersji i nie zawaham się go zbudować Wsadzono M197 na tego maluszka? To może lufa z Mastera? 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Dokładnie taki jest plan Lecz po kolei... Najpierw ah-6j później można już na tym budować dowolne wersję, choć biorąc pod uwagę ilość wypalonych papierosów przy obecnej piątce zrobienie sześcioplatowej głowicy będzie chyba kosztować wyrywanie włosów z głowy Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Napotkany kolejny kłopot który da się łatwo rozwiązać.... Po kilku pękniętych ammo feederow do m134 postanowiłem pójść sobie jak i przyszłym ew. Chętnym w budowie tego modelu na skróty... Z racji iż prowadnice taśm wyginają się tu w różnych dziwnych pozycjach łącznie z tym, że jedna z nich przechodzi nad minigunem na prawej stronie zmieniłem typ żywicy na taki by dało się robić z nimi to co tu widzicie. Będzie zero waste a i składać się będzie przyjemniej bo chyba tego chcemy zamiast się wściekać, że pękło.... Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
kret69 Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Dobra decyzja. Próbowałem ostatnio wygiąć tak prowadnice metalowe z MiniWorld - wyglądają super ale takie wygibasy to naprawdę trudny temat w ich przypadku, i w efekcie wyszedł mi potworek 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 11 minut temu, kret69 napisał: Dobra decyzja. Próbowałem ostatnio wygiąć tak prowadnice metalowe z MiniWorld - wyglądają super ale takie wygibasy to naprawdę trudny temat w ich przypadku, i w efekcie wyszedł mi potworek Wow, czy to 72ka? Wygladaja zacnie! Cytuj
kret69 Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Tak, to 1/72. Figurka po prawej to Dark Alliance "Stalkers Set 1" w wersji"saute", pomalowany tylko. Figurka po lewej to ta sama figurka ale ogolona, z dodanym plecakiem z dwóch skrzynek amunicyjnych (T-Model chyba), lufami i prowadnicą taśmy z MiniWorld. Nie widać, ale w tej prowadnicy można wsunąć własną taśmę - czy to z MiniWorld czy z Abera na przykład. Ale jej wygięcie tak, żeby to było realistycznie ustawione, graniczy z cudem. Edytowane 7 Lutego 2022 przez kret69 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Zatem problem taśm rozwiązany. Bardzo przyjemnie się układają, jedyny mankament jest taki, że farbę trzeba dziabnąć matowym varnishem, że była.... Matowa Wygląda to tak: Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Najlepszy w tym wszystkim jest jego gabaryt! Dopiero teraz jakoś mi to do głowy przyszło i trochę ubawło Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Są bardzo fajne dobry pomysł z tym podwieszeniem... jeszcze te od AH-1 późnych zrob w wersji podwieszanej. Będzie jak znalazł do niektórych wersji i do MH-60 Widzę że kolegę głupawka dopadła.... czyżby spadek formy? Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 Lekki.... Ale powoli do przodu! 1 Cytuj
Mitrandir Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Dajesz radę... bedziesz pan zadowolony 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 7 Lutego 2022 Autor Napisano 7 Lutego 2022 (edytowane) Kryzysik polega na tym, żeby się oderwać od głównego nurtu i na chwilę "skok w bok" dla oczyszczenia umysłu.... Oto efekt.... dla nowszej wersji: Edytowane 7 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj
Bikernytzu Napisano 9 Lutego 2022 Autor Napisano 9 Lutego 2022 Mały przestój z powodu braku surowców ale już wracam do gry, odlewy wyschły nieco więc do montażu wirnik i przekładnia. Robię już na odlewach ten model "razem z Wami", żeby samemu doświadczyć jak konwersję się skleja i puki co idzie bardzo przyjemnie Cytuj
Bikernytzu Napisano 9 Lutego 2022 Autor Napisano 9 Lutego 2022 Przekładnia w podkładzie i do montażu, wrzuciłem metalowy pręcik jako oś wirnika. Cytuj
Bikernytzu Napisano 9 Lutego 2022 Autor Napisano 9 Lutego 2022 A tu szybka przymiarka przed malowaniem 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 9 Lutego 2022 Autor Napisano 9 Lutego 2022 (edytowane) W międzyczasie.... M197 z cobry... okazuje się iż.... Jest za duże, podwieszany natomiast był GAU-19 kalibru .50....nad czym też popracujemy w późniejszym czasie Edytowane 9 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 10 Lutego 2022 Autor Napisano 10 Lutego 2022 (edytowane) Witajcie ponownie po kilkudniowym przestoju i wgłębieniu się w temat, okazało się, że tworzyłem jakiś nowy typ głowicy dla cywilnych bardzo zmodernizowanych hudges 500 a przecież to nie to próbuje odwzorować!musialem zacząć od podstaw na podstawie rysunków technicznych okazało się również, że te głowice z zestawu całkiem nieźle są odwzorowane a wymagają dorobienia kilku elementów i zaczyna być całkiem przyzwoicie. Trzeba było także to za formować i odlać na nowo i... Udało się to: No i składanko Tu po pomalowaniu podkładem Byłbym zapomniał, jeszcze te małe ustrojstwa Edytowane 10 Lutego 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj
Bikernytzu Napisano 11 Lutego 2022 Autor Napisano 11 Lutego 2022 (edytowane) Podkład wysechł to wziąłem się za malowanie... pokusiłem się o te miniaturowe Oznaczenia kolorystyczne każdego płata... Edytowane 11 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi