Skocz do zawartości

betoniarka

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Na tylnych nadkolach przybyły kliny - a co tam będę wyliczał, sami zobaczcie :P

Dodam tylko że trzeba zrobić małe korekty w napisach.

4f5b0ac8edad204d.jpg

3a328d1330abfb86.jpg

de775b4219d1a1c1.jpg

513d6715770fa0a2.jpg

A za reklame cos bierzesz? Mr. Green

Chyba po łbie, albo po łapkach.

Gulus ma rację - jeszcze okaże sie że będą chcieli odemnie kasę

Gulus ma rację - jeszcze okaże sie że będą chcieli odemnie kasę

A za co niby? przeciez nie wykorzystujesz loga tamtej firmy do celow zarobkowych. To Ty promujesz tamtych pokazujac model na wystawach i konkursach...

Od dawna slędze budowę dego modelu na innym forum. I jestem poprostu zdruzgotany dokładnością modelu. Poprostu kawał niesamowitej i dokładnej roboty. Oby tak dalej Andrzeju.

Dzięki za wystawione opinie

Zagęszczaj ruchy Jędruś bo listonosz zapuka lada chwilka

Myślę że jutro powinna dojść paczka Hehe, żonka jeszcze nic o okręcie nie wie, a już wczoraj kazała mi dać sobie na wstrzymanie z kupnem modeli Jakoś muszę ją udobruchać i rano chyba zabiorę ją na zakupy

Hehehehe.... Myślę , że jeszcze teraz możesz ja udobruchać, nie jest jeszcze tak puźno .....

No - żonkę udobruchałem, trochę mnie to kosztowało ale za to mam spokój

Beczka na wodę zamontowana jest już na stałe na ramie, przybył też silnik osiwy i chłodnica oleju a wszystkie te ustrojstwa połaczyły przewody. Trzeba bedzie jeszcze wykonać drobne poprawki lakiernicze,ale to juz gdy całkiem zaschnie klej.

a447121dbcbb29c3.jpg

Edytowane przez Gość

Doszedłem do wniosku że stare malowanie gruszki za bardzo zlewało się z beczką na wodę i tylną podstawą. A że Sanbet ma gruszki także w całości pomalowane na kolor czerwony, więc i ja tak zrobiłem:

b417091b2190e9ad.jpg

f16f7939e353a4d9.jpg

W modelu przybyła instalacja wodna (rury zakończone wężami), no i przystąpiłem do brudzenia:

3f50b8351357a8c8.jpg

a6fe245b1249d4f3.jpg

bd5e6f9ba0067001.jpg

e8f3455c10270c36.jpg

7326b5e355607bbd.jpg

Dzięki za wystawione opinie

bardzo ładnie, ale czy to już koniec ?!

Nie - jeszcze troche zostało do zrobienia. Nad ranem wybywam na tydzień, wiec model dokończę po powrocie. Oczywiscie będę zagladał na forum

Witam

Mnie zastanawia jednak, czy te zacieki betonu z tyłu są właściwe?? Pytam z ciekawości?

pozdr

Brudzing zrobiłem startą pastelą - rozcieńczoną alkoholem i gruszkę jeszcze nie przecierałem gdyż alkohol jeszcze całkiem nie odparował. Myślę że po delikatnym przetarciu zacieków na gruszce będą one ok. Jak widać na fotce największe skupisko jest przy kołnierzu gruszki.

b12ea9f93e8744db.jpg