kozi84 Napisano 30 Lipca 2006 Share Napisano 30 Lipca 2006 Siemka ,,Doszdłeem do wniosku że kierunki najlepiej wyglądają pomalowane markerem spirytusowym, co uczyniłem i w tym przypadku." Czy możesz szczelic zdjątko tego mazaczka:)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Lipca 2006 Autor Share Napisano 31 Lipca 2006 Siemka Czy możesz szczelic zdjątko tego mazaczka:)? Jak widać używam różnych markerów, wiekszość to spirytusowe ale używam też olejne (srebne): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Coraz ładniej model się prezentuje I kogut na dachu moim zdaniem jest jak najbardziej trafiony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Sierpnia 2006 Share Napisano 1 Sierpnia 2006 Zgadzam się w 100%. Model jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 4 Sierpnia 2006 Share Napisano 4 Sierpnia 2006 hmm czy na sucho ... na mokro też mógłby być ;) pasuje w 100% ;) ogółem coraz lepiej wygląda Twoj model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 5 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Miło mi że moje wypociny Wam się podobają Heh jak ja lubię malować białym kolorem na wszystko trzeba było położyć cztery warstwy farby, ino tylna konstrukcja podtrzymująca gruszkę ma dopiero jedną powłokę. Narazie mam dosć malowania, niech wszystko sobie dosycha a ja zmykam na wekkend nad jeziorko Ps. Fotki są robione nocą wiec są jakie są: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gizmo1986 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Jeśli o mnie chodzi to możesz zostać nad jeziorkiem do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Jeśli o mnie chodzi to możesz zostać nad jeziorkiem do końca roku Razz Nieeee!!!! Wracaj i kończ tę cholerną gruszkę. Po wszelkich czołgach, pojazdach pancernych ... to wielka radość dla oczu taki samochodzik budowlany. gulus - sklejacz militarny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinw49 Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szesnastak Napisano 5 Sierpnia 2006 Share Napisano 5 Sierpnia 2006 Czyżby kolejny Ekstra model nam się szykował. Taaak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 6 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2006 Dzięki koledzy za opinie Niedawno wróciłem z nad jeziora i odrazu zabrałem się za dalsze malowanie, fotki dam po wyschnięciu farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2006 Postanowiłem dorobić silnik osiowy do napędu gruszki, praktycznie miałem już gotowy, jednak podczas malowania przykleiło się do niego pare paprochów Fotek narazie nie zrobiłem bo wrzuciłem go do DOT'u. Natomiast tylna podpora z lejkiem i rynną spustową już wyschła. Teraz zastanawiam się czy zostawić model czysty czy go z deka pobrudzić Na stopniach kabiny przybyły chromowane nakładki a także stopnie pod skrzynką z akumulatorami. Myślę że miotła z łopatą przyda się do robienia porządków. Trwają też prace przy gaśnicy i drugiej części drabinki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Miodzio Jedrus czaly czas uwage moich oczu przyciaga ten kogut na dachu i jakos nie moge sobie przypomniec abym widzial cos takiego w realu. Ja wiem , ze sie nie znam ale moze dlatego prosilbym o wyjasnienie dlaczego na orginaly sie je zaklada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Volviaczek bardzo mi sie podoba, ale według mnie Tornado lepiej by wyglądał ciut przybrudzony, chodzi mi tu o zeschnięty beton na rynnie który "próbowano już wyszorować", ślady po wycieraczkach na szybie, i lekko zakurzonej ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Miodzio Jedrus czaly czas uwage moich oczu przyciaga ten kogut na dachu i jakos nie moge sobie przypomniec abym widzial cos takiego w realu. Ja wiem , ze sie nie znam ale moze dlatego prosilbym o wyjasnienie dlaczego na orginaly sie je zaklada Faktycznie nie we wszystkich betoniarkach sa koguty, dla przykładu kilka fotek real: Prawdopodobnie chodzi o to że niekiedy można je spotkać tam gdzie sie tego nie spodziewamy, tzn. pracują na ulicach w gęstym zabudowaniu, lub o dużym natężeniu ruchu np. podają beton z ulicy do betonopompy. R+ napisał: Volviaczek bardzo mi sie podoba, ale według mnie Tornado lepiej by wyglądał ciut przybrudzony, chodzi mi tu o zeschnięty beton na rynnie który "próbowano już wyszorować", ślady po wycieraczkach na szybie, i lekko zakurzonej ramie. Myślałem o czymś takim: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R+ Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) O właśnie chodzi mi o takie coś jak jest na ostatniej fotce, ale aż tak przybrudzoną gruszke? Może lepiej troche czystsza, coś między 1 fotką pionową a 1 poziomą. Te błotniki też by się prezentowały fantastycznie jak by były w takim stanie w jakim są na poziomych zdjęciach. Ja bym stawiał na takie coś: Nie jest to super błyszcząca betoniarka, ale nie jest też takim starym zasyfiałym Kamazem który nigdy nie widział szczotki i wiadra z wodą. Po prostu lekko zakurzony ślady na oponach itp. Powodzonka w dalszej pracy Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 No i pewnie tak jest . O ja glupi A z tym przybrudzeniem nie glupia sprawa. Wlasnie takie pojazdy wyjete prosto z budowy jak Twoj spychacz czy pokazana juz gdzies tutaj wywrotka normalnie powalaja na kolana. W starciu z czysciochami te drugie nie maja szans. Wprawe juz masz wiec czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Jeżeli pobrudzę betoniarkę to nie mam po co wybierać się z nim do Krakowa i Opola, tam brudasy poprostu nie mają szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Zakladamy sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 Zakladamy sie Z praktyki wiem że na tych konkursach liczą się tylko błyszczące modele, ale co tam - są inne konkursy gdzie brudzing jest doceniany np. Ostrów Wlkp. czy Żywiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 8 Sierpnia 2006 Share Napisano 8 Sierpnia 2006 A co Ci szkodzi sprobowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 8 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 8 Sierpnia 2006 A co Ci szkodzi sprobowac? Nie no, już postanowiłem delikatnie przybrudzić model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 9 Sierpnia 2006 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2006 Na wszelki wypadek pojazd został wyposażony w gaśnicę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fojer1 Napisano 9 Sierpnia 2006 Share Napisano 9 Sierpnia 2006 A co z legalizacją gaśnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi