Skocz do zawartości

betoniarka

tornado

Rekomendowane odpowiedzi

Przeglądając temat dopiero teraz zauważyłem że na kabinie (fotka) jest czarna plamka - wyjaśniam że był to jakiś paproch który przylgnął do ściany kabiny, który oczywiście usunąłem jednym dmuchem.

7326b5e355607bbd.jpg

• Odpowiedzi 145
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Tornado powiedz czy przednie osie skrętne są w jakiś sposób ze sobą połączone (zsynchronizowane) , bo co zdjęcie to są poskręcane w innej linii tak jakby każda chciała jechać innym torem taka rzecz wpadła mi w oko skoro sam zwracasz uwagę na swoje zdjęcia.

Pozdr Marcus

p.s. jeszcze pare dni...... i nowa relacja,koniec wakacji

tornadio==> chodzi mi o kierunke zaciekania. Wygląda to jakby one zaciekały ww tył zamiast w dół. Ma tak być (kompletnie sie nie znam )

pozdr

Chodzi Ci o zacieki na gruszce

Gruszka na pojeździe jest ustyuwana pod kątem, więc siłą woli (grawitacja) zacieki mają prawo iśc w kierunku środka gruszki. Co prawda na moim modelu są dopiero wylane i jeszcze przy nich popracuję.

Koła z osi skrętnych nie są połączone, muszę najpierw gdzieś sprawdzic czy powinne byc połączone drążkiem podłużnym - czy też druga oś powinna miec swoją przekładnię.

Miło mi że podoba Wam się model

Po powrocie z urlopu przybyło kilka szczegółów takich jak: tablice rejestracyjne, tabliczki znamionowe, przewód doprowadzający wodę do leja i odblaski na tylnych nadkolach.

12defafb57ae5095.jpg

42f55020bbcd87f4.jpg

088283c4007e21f4.jpg

c2b68437128f6938.jpg

3e028a656855ce4f.jpg

Mała drobra sugestia, wiem że trzeba dbać o oświetlenie ale ... pobruć trochę tylne reflektory i rejstracje ;).

Tablice rejestracyjne muszę zmienić gdyż omyłkowo wydrukowałem na nich czarne literki PL a powinne być białe, poza tym klej przesiąkł przez papier i widać plamę na tablicy. Po tym zabiegu przykurzę trochę zarówno tablice jak i klosze lamp tylnych.

No wlasnie trzeba Andrzejka jakos zmobilizowac do skonczenia czerwonego... Juz z Okonkiem probowalismy, ale Tornado wykrecil sie sianem, ze niby zapal stracil... Wez no Fojer wymysl cos... Ty masz do niego blizej, wiec moze jakas forme perswazji bezposredniej moglbys zastosowac...

• 2 weeks later...

Dzisiaj widziałem Volvo Fm 12 z Sanbetu. Tylne nadkola oraz tą tylną część betoniarki (u cibie wszystko białe) było na czerwono... Może byś pomyślał nad takim malowaniem

Dzisiaj widziałem Volvo Fm 12 z Sanbetu. Tylne nadkola oraz tą tylną część betoniarki (u cibie wszystko białe) było na czerwono... Może byś pomyślał nad takim malowaniem

Sanbet ma różne malowania, tak więc zostanę przy swojej wersji.

2ec651a99632e711.jpg

f823d701c2220f99.jpg

• 3 months later...
Tornado ty czlowieku tak rozwalasz mnie tymi modelami super ci wychodza

Dzięks milo mi, że model podoba się.