Desp_erados Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Witam Moja druga diorama, jak zrobić żeby żołnierze się tak nie świecili? 1 Cytuj
_OldMan_ Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 7 godzin temu, Desp_erados napisał: Moja druga diorama, jak zrobić żeby żołnierze się tak nie świecili? Zgaś światło. Cytuj
mandrivecs Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Przyśnij wszystko lakierem matowym. Worki również. Cytuj
Jery Napisano 5 Lutego 2022 Napisano 5 Lutego 2022 Witaj. Nawet fajnie wyszło. A koledze "na luzie" chodziło chyba o to żeby nie oświetlać bezpośrednio lampą fotografowanego obiektu, tylko rozproszyć światło np. dając kalkę techniczną między źródłem światła a dioramą. Pozdrawiam. 3 Cytuj
Merten Napisano 6 Lutego 2022 Napisano 6 Lutego 2022 Fajnie zrobione. Przyczepię się do kwestii technicznej... Płyta moździerza nie może być oparta o deski. Po wystrzeleniu granatu ten moździerz wyleciałby spoza tych worków jak z katapulty. Razem z 2 żołnierzami z obsługi. Płyta musi być na gołej ziemi. 1 Cytuj
SzymonP. Napisano 7 Lutego 2022 Napisano 7 Lutego 2022 Lakier matowy i robienie zdjęcia przy rozproszonym świetle, światło skierowane bezpośrednio na model praktycznie zawsze powoduje, że model się błyszczy. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi