jerzy_k Napisano 5 Lutego 2022 Share Napisano 5 Lutego 2022 Udało mi się skończyć model ciężarówki MAN 630 L2A Natokoffer z firmy Gollwitzer Modellbau. Pomalowany jako pojazd cywilny - tradycyjnie poobijany:) . Jeżeli chodzi o sam zestaw, to cóż. Na początku cieszyłem się że udało mi się kupić ciężarówkę wykonana z żywicy w cenie poniżej 100 zł. Jak rozpakowałem pudełko i się przyjrzałem, to już cieszyłem się nieco mniej. Na pewno nie jest to odpowiednik z Perfect Scale Modellbau kosztujący kilka razy więcej. Model wiekowy i mocno uproszczony, składa się z około 30 części z żywicy + kilka części z metalu i mała blaszka. Oprócz kierownicy i foteli brak jakiegokolwiek wyposażenia szoferki. Koła dość tragiczne - wewnętrzna powierzchnia zupełnie płaska, musiałem rzeźbić opony i wewnętrzną stronę felg. Brak silnika oraz dołu kabiny (musiałem dorobić podłogę bo inaczej w szoferce była dziura na wylot Podwozie też maksymalnie uproszczone, ale nie widać go jak model stoi na półce Dorobiłem detale jak drabinka, uchwyty czy błotniki. Ogólnie cieszę się że go skończyłem, chociażby z racji tego że to dość nietypowy i oryginalny pojazd. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 Fajny dziwoląg. Na pewno było warto nad nim popracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 6 Lutego 2022 Share Napisano 6 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 18:47, jerzy_k napisał: Oprócz kierownicy i foteli brak jakiegokolwiek wyposażenia szoferki. Koła dość tragiczne - wewnętrzna powierzchnia zupełnie płaska, musiałem rzeźbić opony i wewnętrzną stronę felg. Brak silnika oraz dołu kabiny (musiałem dorobić podłogę bo inaczej w szoferce była dziura na wylot Podwozie też maksymalnie uproszczone, ale nie widać go jak model stoi na półce Dobrze, że o tym piszesz bo oglądający zdjęcia przeoczyliby to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy z wąsami Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 W dniu 5.02.2022 o 18:47, jerzy_k napisał: Pomalowany jako pojazd cywilny Jeśli to jest pojazd cywilny to dlaczego na blachach Bundeswehr'y? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pmroczko Napisano 7 Lutego 2022 Share Napisano 7 Lutego 2022 Bardzo ładne malowanie, tez chciałbym tak umieć! Ale nie mogę się pogodzić z Twoim sposobem używania kalkomanii - a już najbardziej mnie rozwala ten znak klasyfikacji mostowej (żółte kółko). Szkoda, że nie chciało Ci się poszukać cywilnych tablic. Ale dzięki za foty, pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi