HKK Posted February 6, 2022 Share Posted February 6, 2022 Jako dzieciak dostałem w prezencie od pewnego marynarza-modelarza. Jakoś udało się przechować przez wszystkie lata. Parę lat temu zeskanowałem, bo oryginał zaczął się rozsypywać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted February 6, 2022 Author Share Posted February 6, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted February 6, 2022 Author Share Posted February 6, 2022 (edited) Plany Mustang-a w 1/72. To była dla mnie rewelacja. Aż do ukazania się ML niczego lepszego nie miałem. A że z błędami... ML też idealne nie były. Edited February 6, 2022 by HKK 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted February 7, 2022 Author Share Posted February 7, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted February 7, 2022 Author Share Posted February 7, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wymysl Posted February 7, 2022 Share Posted February 7, 2022 5 godzin temu, HKK napisał: Materiał na czasie mieli. Kilkanaście miesięcy wcześniej HMS Ark Royal stuknął się z Kotlinem. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted February 8, 2022 Author Share Posted February 8, 2022 Ciąg dalszy: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HKK Posted February 8, 2022 Author Share Posted February 8, 2022 A tu ciekawostka. Znany nam z tamtych czasów a pochodzący z ZSRR zestaw T-34. Nie pamiętam, kiedy pojawił się u nas w CSH, ale to raczej było juz w drugiej połowie lat 70. Jak widać, na "zgniły Zachód" trafił wcześniej. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pmroczko Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 Całkiem fajny ten magazyn - chciałbym, żeby w dzisiejszych czasopismach było tyle rysunków konstrukcyjnych co tu... Ale wygląda na to, że rynek się zmienił - teraz mamy tyle produktów gotowych, że coraz mniej ludzi idzie w przeróbki albo budowanie od podstaw - wszyscy liczą na to, że lada dzień pojawi się jakiś pasujący zestaw! Pozdrawiam i życzę miłego dnia Paweł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barszczo Posted February 8, 2022 Share Posted February 8, 2022 5 godzin temu, HKK napisał: Nie pamiętam, kiedy pojawił się u nas w CSH, ale to raczej było juz w drugiej połowie lat 70. Też mam takie wrażenie, potem był dostępny z silniczkami. Ale T-34 to przypominał z daleka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts