Order81 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 O kurde! Moja pink panthera Bardzo miło wspominam ten model, bez malowania można go w poskładać w 2 godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Mnie się nie śpieszy to mój pierwszy model w życiu. I mam pytanie czy pomalować wnętrze wieżyczki i kadłuba na czarno chodzi mi o to by nie było widać tego jasnego plastiku przez kratki wentylacyjne włazy itp.??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Jeśli wnętrze będzie nie pomalowane, będzie to widoczne. Zwłaszcza przy robieniu zdjęć z fleszem. Jednak całego wnętrza nie musisz malować, tylko tam gdzie będzie widać przez wywietrzniki lub ew. otwarte włazy. Z tego co pamiętam w tym modelu bolce mocujące koła nośne mają zamienione długości. Znaczy te, które są dłuższe powinny być tymi krótszymi. Jednak nie jest to duży problem, trzeba koła kleić na cyjanoakryl i będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Ok. narazie musze zakupić farby i pędzel, zdecydowałem się n farby akrylowe Pactry bo chyba nimi łatwiej niz olejnymi, niemam areografu(kasa, umiejetności) wiec pędzlami bede malować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Skoro to Twój pierwszy model w życiu proponuję Ci zapoznać się z cała masą teorii, która została na forum zapodana. Na pewno Ci sie przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 21 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2008 Dzięki za rade, juz cztyałem troche. Mam jeszcze ptyanie jaki kolor z farb Pactra wybrać na pomalowanie gąsienic i trzonków oraz jakiego metalizera uzyć??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Pantera też była moim pierwszym modelem, moja jest z Dragona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Gąsienice możesz pomalować pactrą A46(czarna) i potem możesz przetrzeć gąsienice gunmetalem (humbrol 53). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemos19 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 I dodatkowo dać wash rdzawy olejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Co do wshu to najpierw musze jakoś ten model złozyć pomalować i dopiero prubwać wash. Dziekuje wszystkim za rade mam nadzieje ze znajde tu odp na wszystkie pytania. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Pomalowałem bandarze na kołach markerem naazie tylko od wewnętrznej strony i tylko na tych parach które są blisko siebie. created by picasa2html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Troszkę za daleko wyszedłeś z malowaniem. Te wybrzuszenie nie było już gumowe. Na widocznych bandażach namaluj dobrze. I na przyszłość, jak wrzucasz fotki przez picasa2html, to usuwaj z tego co skopiowałeś ostatnie linijki, mianowicie: [url=http://www.picasa2html.com][img=http://www.picasa2html.com/bypicasa2html.gif][/url][size=50]created by [url=http://www.picasa2html.com]picasa2html[/url][/size] Wtedy nie będzie tej reklamy na dole, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Tak ale tego i tak nie widać bo to jest połówka koła.Juz kola skleiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Najnowsze foto narazie jeszcze nie sklejone części,przedemną najgorsze gąsienice. Prosze o uwagi i opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Dlaczego markerem? Po pewnym czasie kolor zmieni się na fioletowy. I się błyszczy. Weź farbę, maźnij bandarze pędzlem i będzie okej, markery zostaw na plastykę. Powodzenia i trzymam kciuki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Po sklejeniu zamierzasz dla niego zrobić jakąś dioramkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 Markerem pomalowałem tylko te miejsca na kołach które są od wewnątrz reszte pomaluje farbą co do dioramy to tez o tym myslałem choć jestem nowicjuszem to jakoś model stojacy tak "goły"nie jest zbyt atrakcyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Gdy sklejałem mój pierwszy model też tak myślałem, ale dioramkę zrobiłem i szczerze mówiąc nie zbyt mi wyszła, ale człowiek uczy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 (edytowane) Po sporej przewie ( brak czasu oraz oczekiwanie na farby i pedzelki) wstawiam zdięcia pomalowanycj gąsek i kólek, maskonanie wykonane plasteliną moze malo profesjonalnie ale nie jest najgorzej w/g mnie. Prosze o opinie. Edytowane 23 Lipca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 23 Lipca 2008 Share Napisano 23 Lipca 2008 Cuś to nie działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 23 Lipca 2008 Autor Share Napisano 23 Lipca 2008 Juz jest Ok z foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Share Napisano 25 Lipca 2008 Kilka nowych fotek własciewi pracowalem nad kołami i gąskami,pomalowane są Pactrą nr A46 Black Matt i nalozony Humbrol Metalizer nr 53. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 25 Lipca 2008 Share Napisano 25 Lipca 2008 Z tą plasteliną to fany pomysł ale nie wiem czy skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Order81 Napisano 26 Lipca 2008 Autor Share Napisano 26 Lipca 2008 Co do plastelint to sposob i skuteczny i troche nie po pomalowaniu plastelina zostaje w niektórych miejscach zdarzyło sie ze farba tez odeszła ale niewiem czy to wina farby czy plasteliny pozatym niewiem czym ją zmyć tak dokładnie a zarazwm nie naruszyć farby i plastiku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi