paffko Napisano 15 Września 2008 Share Napisano 15 Września 2008 Wiem, wiem koledzy...Chyba coś zdupiłem z kabiną bo teraz mam problem z założeniem tego shitu na rame... W instrukcji było że najpierw trzeba te... siłowniki przednie... przymocować do podłogi i dopiero potem do ramy a ja stwierdziłem że będę miał potem trudności z zamocowaniem i przypaleniem tego do ramy i najpierw zamocowałem do ramy no i teraz pokutuję bo nie mogę tego badziewia zamontować do podłogi Pozdro!!! Zrób to metodą "na Polaka". Jak coś nie pasuje to tzeba przypier... yyy tzn. zmusić do współpracy niesubordynowaną część i od razu wszystko będzie pasować Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Witajcie!!! Dawno nic tu się ne działo widzę... a model już skończony!!! Pozostały mi do zrobienia małe poprawki, podmalować, zamalować, domalować takie tam... głównie odpryśniętą farbę nad szybą obok napisu Atelier no i może jeszcze coś jak znajdę i będzie mi się chciało to też poprawię. No to co, jedziemy z tym koksem nie!? Zdjęcia: pogoda dzisiaj taka ni w kupe ni w d**e ale jak będzie lepsza (słoneczna) pogoda to postaram się sfocić Scanię znowu... Tu fota w domu: Namęczyłem się z montażem kabiny na ramie, ale się jakoś udało, jednak kabina jest zamontowana na stałe i się nie podnosi ale ja nie mam zamiaru podnosić i opuszczać co chwilę, więc mi to nie przeszkadza. Zastanawiam się, czy zamontować to orurowanie. Jest wyszlifowane i wyrównane, ale sam nie wiem... Byłoby na tyle, mi się osobiście podoba i mam nadzieję, że wam również, chociaż nagrody bam nią nie zgarnął... Pozdrawiam!!! PS: To jest moja "Kaczuszka"!!! Bez skojarzeń proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ładny model an półeczkę Nie montuj tego tandetnego orurowania, bo tu zdecydowanie nie pasuje zepsujesz ładną Scanie, a to królowa pamiętaj ! Szkoda tylko, że nie podniosłeś całego dołu o 2 mm np. z PCV, żeby zniwelować tą szpare To błąd Italeri, ale można było to poprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Wojtku, to nie jedyny błąd italeri, o nich można by dużo pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Wiem, że nie jedyny, ale napisałem o tym, który najbardziej widać i z którym Krzychu miał problemy czyli z kabiną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Dzięki chłopaki!!! Chyba masz rację że to orurowanie zepsuje efekt, do śmieci z nim!!! Szparka jest, ale nie jest chyba tak źle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartini Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Piękna ta SCANIA Dobra robota oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 20 Września 2008 Autor Share Napisano 20 Września 2008 Dzięki!!! PS: A w tle widać moją tuningowaną "toczkę" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Bardzo dobra robota Pozdrawiam Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 W całości już, złożona wygląda bardzo ładnie.Cóż szkoda tylko tej szpary no, ale trudno. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Ja bym tych rurek nie wywalał bo zawsze mogą się przydać przy innym projekcie Skakanka ogólnie wygląda super. Wydaje mi się ze nawet ten lewy bok udało ci się trochę wyprostować i już tego złamania tak bardzo nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 PS: A w tle widać moją tuningowaną "toczkę" Fajna ta taczka, nie ma co. A Scania, tez niczego sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRUGER_MAN Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Całkiem nieźle wygląda , szkoda że lakieru nie można ocenić po jakości . Mam kilka ale , ale to tylko kwestia gustu . Także zrobiłeś całkiem ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szwendacz Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Piękniusia Jeżeli możesz zdradzić to jaka to farba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 No ładna ta Scania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Modelik ładny chociaż zdjęcia wnętrze... Wnętrze strasznie nienaturalne, ta kamizelka jakoś do tych siedzeń wydaje się być za duża i nieproporcjonalna. model na +4. PS>Ciekawe malowanie taczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paffko Napisano 20 Września 2008 Share Napisano 20 Września 2008 Model fajnie się prezentuje, trochę ta kamizelka przekombinowana, ale najważniejsze, że Tobie się podoba. Aha, no i ten korek (nie wiem od wlewu do jakiego zbiornika on jest) przy lewych stopniach mogłeś pomalować na czarno. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Września 2008 Autor Share Napisano 21 Września 2008 Nie nie, orurowanka nie wyrzucę, może się przydać do innych (przyszłych) modeli. Wydaje mi się że ta szpara to największy minus i wada ale jakoś wybrnąłem z problemu i nie jest źle. Co do farb, malowałem takimi: Kolor (puszeczka zaledwie 150ml) Tu podkład (chyba 400 lub 450ml) Model nie jest pokryty bezbarwnym ani nie jest polerowany ale wyszedł przyzwoicie. A co powiecie o wnętrzu, kamizelce, pościeli i laptopie? O z takich skarbów powstał laptopek: Pozdrawiam!!! PS: Będzie ładna pogoda to zrobię nowe zdjęcia na dworzu i załorzę galerię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 21 Września 2008 Share Napisano 21 Września 2008 Kamizelka troche nie udana. Zrobiona ze zbyt grubego materiału. Ogólnie mówiąc jest deczko puszysta :P Za to komp bez zarzutów w mojej ocenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Na 10 zdjęciu są małe nie doróbki m.in. stopień( krzywo jest przyklejony?) i ta farba na reflektorze. Przy halogenach farba Ci odprysła. Co do błędu italeri: strasznie razi ta szpara Po za tym, wyszedł Ci ładny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Ten stopień nie wygląda krzywo ale tak jakby nie był idealnie osadzony, tak jakby wisiał trochę nad... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Września 2008 Autor Share Napisano 22 Września 2008 Właśnie w tym rzecz że ten stopień ma tak być, tu widać że są takie wypusty na których leży stopień. A co do kamizelki to nie napisałem że jest zrobiona z papieru, takiego zwykłego gładkiego. Fakt, wygląda troszkę sztywno, mogłem ją zdeczka wymiętolić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Ten stopień nie wygląda krzywo ale tak jakby nie był idealnie osadzony, tak jakby wisiał trochę nad... Czyli wygląda krzywo Dziwny jest ten stopień, nie widziałem tej scani na żywo, więc nie mogę porównać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Września 2008 Share Napisano 22 Września 2008 Stopień jest OK. U mnie też tak będzie wyglądał. Oryginał: Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
markus270393 Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Ahaaa... A co ma na celu takie krzywy stopień? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi