kowal76 Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 Spód pomalowany. Wyszło jak wyszło :). 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 2 Kwietnia 2022 Share Napisano 2 Kwietnia 2022 (edytowane) W dniu 2.04.2022 o 16:31, kowal76 napisał: Wyszło jak wyszło :). Wyszło całkiem ok . Pozwoliłem sobie na małą zabawę ze zdjęciem. Dwie minuty roboty i widać ciut więcej, a jakbyś jeszcze podłożył jednolite tło, to nie będzie nieciekawych odbić i nawet najprostsza komórka zrobi fajne zdjęcie. Polecam Edytowane 5 Sierpnia 2023 przez barszczo 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 2 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2022 W sumie, to nie wiem czemu nie robię zdjęć na jednolitym bristolu. Poprawię się :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Model już pomalowany wszystkimi kolorami :). Teraz lakier i kalki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 10 Kwietnia 2022 Share Napisano 10 Kwietnia 2022 Bardzo fajnie wygląda, czekam na finał . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 10 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2022 5 minut temu, barszczo napisał: Bardzo fajnie wygląda, czekam na finał . Dzięki, mi też się nawet podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 13 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Kalki położone. Trochę grubawe są, ale jakoś siadły. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 13 Kwietnia 2022 Share Napisano 13 Kwietnia 2022 Fajny jest, nabiera kształtów . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 14 Kwietnia 2022 Share Napisano 14 Kwietnia 2022 Ten preszejding na górze nie zniknął za bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 15 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 15 Kwietnia 2022 W dniu 14.04.2022 o 06:43, zaruk napisał: Ten preszejding na górze nie zniknął za bardzo? Może i tak jest, ale z drugiej strony mi pasuje i się podoba. Zależy też od światła jak pada. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 15 Kwietnia 2022 Share Napisano 15 Kwietnia 2022 Skoro tak, to dawaj dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 17 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2022 Model już po washu i brudzeniu Na dole wash czarny Tamki, a na górze ciemny brąz od AK. Obicia robiłem pędzelkiem Gunze C 8 i tu muszę jeszcze popracować nad tym elementem w modelach. Brudzenie robiłem olejami od miga. Okopcenia planuję zrobić aerografem. Niestety pod taśmą Tamki zerwała się część gwiazdy na spodzie. Od razu wiedziałem, że te kalki są jakieś lipne :(. Trochę obawiam się też montażu anten ponieważ nie za bardzo mi to zawsze wychodzi. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 18 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Jakiego kleju CA najlepiej użyć do zamontowania anten z rozciągniętego plastiku ?. Próbowałem na boku kropelką w żelu i nie chce łapać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalab Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Ja co prawda używam gotowych linek, a nie rozciągniętego plastiku, ale używam CA średniej gęstości i do tego aktywatora CA. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 W dniu 17.04.2022 o 17:10, kowal76 napisał: Niestety pod taśmą Tamki zerwała się część gwiazdy na spodzie. Podmalujesz i będzie dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baas ArK Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 2 godziny temu, kowal76 napisał: Jakiego kleju CA najlepiej użyć do zamontowania anten z rozciągniętego plastiku ?. Próbowałem na boku kropelką w żelu i nie chce łapać. Ja zwykłą "Kropelką", obojętnie czy ciągniony plastik czy żyłka wędkarska. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr2498 Napisano 18 Kwietnia 2022 Share Napisano 18 Kwietnia 2022 Ja do wszelakich nitek antenowych używam podobnie jak kolega wyżej zwykłej kropelki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 Dzięki za rady. Ja próbowałem kropelką w żelu i jakimś CA z marketu. Obydwa kiepsko łapią. Kupię chyba ten najzwyklejszy Super Glue w kiosku, bo chyba najlepiej się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 19 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Zazwyczaj na koniec daję lakier półmatowy, ale w tym modelu chyba na górę dam matowy, a na spód półmatowy. Co o tym myślicie ? Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez kowal76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alienus Napisano 19 Kwietnia 2022 Share Napisano 19 Kwietnia 2022 (edytowane) Nie wymienisz tej uszkodzonej gwiazdki? Szkoda by było, bo wiesz... taki ładny... amerykanski Edytowane 19 Kwietnia 2022 przez alienus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Endrju Napisano 20 Kwietnia 2022 Share Napisano 20 Kwietnia 2022 16 godzin temu, kowal76 napisał: Dzięki za rady. Ja próbowałem kropelką w żelu i jakimś CA z marketu. Obydwa kiepsko łapią. Kupię chyba ten najzwyklejszy Super Glue w kiosku, bo chyba najlepiej się sprawdza. Ja jeśli mam coś do przyklejenia za pomocą CA w tak kłopotliwym miejscu to najpierw "łapię" to aby aby zwykłym klejem do plastiku a potem jak ten klej wyschnie wzmacniam spoinę za pomocą CA nanosząc na spoinę za pomocą zwykłej wykałaczki uprzednio wylawszy kroplę kleju CA na starą kartę kredytową lub coś podobnego. Gęstość kleju nie ma wtedy większego znaczenia. Trwałość spoiny musisz sam ocenić czy Ci wystarczy. Pozdrawiam. Andrzej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 20 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 20 Kwietnia 2022 19 godzin temu, alienus napisał: Nie wymienisz tej uszkodzonej gwiazdki? Szkoda by było, bo wiesz... taki ładny... amerykanski Poprawione już 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 Lakier położony. Pozostało doklejenie drobnych elementów, pomalowanie świateł i te anteny, co do których się zastanawiam czy robić 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Kwietnia 2022 Share Napisano 22 Kwietnia 2022 4 minuty temu, kowal76 napisał: anteny, co do których się zastanawiam czy robić Grześ ne pękaj Żyłka wędkarska, może nawet uda się kupić ciemniejszy kolor. Wiertło, Kropelka i załatwiasz temat. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowal76 Napisano 22 Kwietnia 2022 Autor Share Napisano 22 Kwietnia 2022 8 minut temu, marek d napisał: Grześ ne pękaj Żyłka wędkarska, może nawet uda się kupić ciemniejszy kolor. Wiertło, Kropelka i załatwiasz temat. O wierceniu nawet nie myślałem, ale chyba to dobry pomysł :). Tylko nie wiem, czy mam tak małe wiertło gdzieś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi