Bikernytzu Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 (edytowane) Jak widać na załączonym obrazku jest kilka sztuk do zrobienia a baza będzie Italeri / Revell/ Mistercraft. Tak! Mistercraft bo to kolejny po Revelu przepak włoskich wyprasek firmy Italeri Tak więc zaczynamy z tej pozycji: Jak sami widzicie to wszystko jest to samo Natomiast pierwszym moim/naszym cele tu będzie taka maszyna: Żartowałem ... Fajny temat na dioramke ale chce jednak by był względnie cały i jako tako się prezentował, więc tak na poważnie jedna z wczesnych MH - 60L BLACKHAWK Edytowane 23 Kwietnia 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Robisz w stanie jak na foto?? czy kilkanaście minut przed glebą? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 (edytowane) Dokładnie przed glebą.... niestety wnętrza brak więc pora wyciągnąć materiały i do roboty! Baza jest nie najgorsza ale trzeba sporo zrobić od podstaw bo producent poszedł po bandzie z uproszczeniem na maksa wszystkiego... Wiec.... rach, ciach, przykleić, wydłubać... i mamy takie cuś : Nawet pasuje Edytowane 26 Lutego 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 (edytowane) Na zewnątrz też wymuszona jedna wersja więc dłubiemy szlifujemy kleimy i pogłębiamy sztukę panowania nad gniewem.... Ale ale.... Kokpit!!! No rzeźbimy! Chyba producent o czymś zapomniał a tak trzeba jakoś tym sterować oprócz drążka! Tylko trzeba na czyś ta załogę postawić i po czymś muszą chodzic Hmmm No dobra! to też od początku... Edytowane 26 Lutego 2022 przez Bikernytzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Ależ cię chłopie poniosło . Zaglądam, jak będą takie jak malec AH-6, to jest na co czekać . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 1 minutę temu, barszczo napisał: Ależ cię chłopie poniosło . Zaglądam, jak będą takie jak malec AH-6, to jest na co czekać . Będę się starać utrzymać poziom i nikogo nie zawieść ale nic nie obiecuje, śmietnik mam zaraz przy biureczku 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myszaty Napisano 26 Lutego 2022 Share Napisano 26 Lutego 2022 Aleeeee tempo... toś pocisnął! 46 minut i już cały środek??? Magia internetu! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 26 Lutego 2022 Autor Share Napisano 26 Lutego 2022 (edytowane) Żadna magia.... od środy walczę ale nie było czasu na wrzucenie tematu na forum bo siedzę po nocach puki wena twórcza jest... więc teraz nadrabiam zdjęciami ponadto jest sporo do zrobienia więc będę się starał by nie ciągnął się temat tak jak sam dysponuje czasem tylko "dla modelaszków". (tj wolnym czasem na pracę modelarskie) Edytowane 26 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 (edytowane) Dziękuję Robertas, szukałem tego i znalazłem defacto też od ciebie tylko komuś innemu podrzuciłeś Musialem na nowo zrobić cała podłogę i mocowania foteli kokpitu pilotów już się kopiują bo jest sporo do zrobienia tych hawk ów więc raz zrobione później tylko kwestia zalania formy żywicą . Cargo po odlaniu wygląda tak: Pasuje jak "ulał" Ciekawostką jest to , że po lekkim przypilnowaniu pasuje też do hasegawy, kolega przyniósł dwa dla podpasowania Edytowane 27 Lutego 2022 przez Bikernytzu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 No i już jest dobrze . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 Mała poprawka, potrzebna miejsce dla gaśnicy. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 (edytowane) Masz rację będę musiał taki panel dorobić, zasugerowałem się tym zdj.... Edytowane 27 Lutego 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 No tak, to jest taki dołożoni detal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 Ale często występuje, nie zawsze ale często... więc trzeba zrobić i też dołożyć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 Pierwsze przymiarki w kokpicie , niestety żywica wciąż miękka więc trzeba odczekać aż stwardnieje zupełnie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitrandir Napisano 27 Lutego 2022 Share Napisano 27 Lutego 2022 No pięknie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 27 Lutego 2022 Autor Share Napisano 27 Lutego 2022 (edytowane) Wpadło mi w oko zdjęcie i to nie jedno, że często te maszyny miały sporo osłon ściągniętych nie wiem czemu... Postanowiłem zrobić w ten sam sposób ten model Plus powoli coś w międzyczasie dlubie wiercę kleje... Edytowane 27 Lutego 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Lutego 2022 Autor Share Napisano 28 Lutego 2022 Doszło kilka istotnych detali 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 28 Lutego 2022 Autor Share Napisano 28 Lutego 2022 (edytowane) Przez chwilę był dylemat ale zdjęcia zweryfikowały wybór, krótszy radar dopperowski mimo iż dłuższy jakoś lepiej tworzy całość "dzioba" hawka Edytowane 28 Lutego 2022 przez Bikernytzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 28 Lutego 2022 Share Napisano 28 Lutego 2022 Tak, Super 64, mial krotki radar. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Niestety nie robię super 64 "venom" a model z konkretnego zdjęcia ... ma kilka dołożonych rzeczy typu czujniki opromieniowania, dodatkowy zbiornik i inne duperelki.... Edytowane 1 Marca 2022 przez Bikernytzu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robertas Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 1 godzinę temu, Bikernytzu napisał: Niestety nie robię super 64 "venom" a model z konkretnego zdjęcia ... ma kilka dołożonych rzeczy typu czujniki opromieniowania, dodatkowy zbiornik i inne duperelki.... To przepraszam, coś mi otbylo ze bedzie Venom. A tu okazuje nowszy wariant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bikernytzu Napisano 1 Marca 2022 Autor Share Napisano 1 Marca 2022 24 minuty temu, Robertas napisał: To przepraszam, coś mi otbylo ze bedzie Venom. A tu okazuje nowszy wariant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makinen Napisano 1 Marca 2022 Share Napisano 1 Marca 2022 Wiatraki to dla mnie kompletna fikcja, ale tu jest bardzo fajnie. Oby Tobie zapału wystarczyło. Kibicuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi