Bikernytzu Napisano 1 Marca 2022 Autor Napisano 1 Marca 2022 (edytowane) Żeby nie było, że robota stoi Edytowane 1 Marca 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj
bart207skw Napisano 2 Marca 2022 Napisano 2 Marca 2022 ależ tu się dzieje... podziwiam i zasiadam do oglądania. 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 2 Marca 2022 Autor Napisano 2 Marca 2022 Podkład położony więc będzie coś więcej detali widać w końcu ... No i kabelki przyrządów 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 2 Marca 2022 Autor Napisano 2 Marca 2022 (edytowane) A tu nieco pędzlem.... Edytowane 2 Marca 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Marca 2022 Autor Napisano 3 Marca 2022 (edytowane) Co nieco pomalowałem w kolor docelowy czyli mix szarego i czarnego, uwadatnilem szczegóły od bieli zieleni czerwieni po różne odcienie szarości i stalowe klamry pasów bezpieczeństwa. Matowy lakier po całości a połysk na "rękojeści" przepustnic i drążków. Walczę akrylami Mig, Vallejo, AK i Hataka, wyjątkowo twardy i trwały pod kątem przetarć i uszkodzeń okazuje się lakier Vallejo premium polyuretan! Polecam Robert Makł... . .. Następny będzie brudzing gdyż przy otwartej kabinie czyli bez drzwi musi coś nakurzyc do środka... Wyczytałem że były załogi przesadnie dbające o śmigłowiec do tego stopnia, że były czyszczone regularnie przede wszystkim wewnątrz ale też i na zewnątrz.nawet co dnia... Taki niuansik Brakuje jeszcze kilka detali typu apteczki, panel w dziobie i osłony pilotów, panele przełączników nad głowami pilotow. Powyższe wymęczę na dniach ponieważ nie skończy się to jednym modelu więc musze je kopiować Edytowane 3 Marca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 3 Marca 2022 Autor Napisano 3 Marca 2022 Dziś też przyszły kalki więc przez weekend trochę nadrobię zaległości i podgonię pracę 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 4 Marca 2022 Autor Napisano 4 Marca 2022 (edytowane) Mały update z kolorami i brudzeniem Edytowane 4 Marca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 5 Marca 2022 Autor Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) Kilka nowych detali już w formie silikonowe a tymczasem... Oraz Wypełnienie dzioba ażeby wyglądało to jakoś przez dolne okna Edytowane 5 Marca 2022 przez Bikernytzu 6 Cytuj
rymulus Napisano 5 Marca 2022 Napisano 5 Marca 2022 Podoba mi się to co tu (i w innych warsztatach) robisz. Obserwuję toż ciekawością. Tak ptzy okazji mógłbyś mi napisać gdzie zaopatrujesz się i w jaką konkretnie żywice do odlewów. 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 5 Marca 2022 Autor Napisano 5 Marca 2022 (edytowane) Po pierwsze dziękuję i cieszę się, że się podoba choć trochę te moje dlubanie i jest mi cholernie miło z tego tytułu.... Po drugie... Jasne, że tak! nie widzę problemu by tym się nie dzielić ani nie jest to żadna tajemnica Jak na zdjęciu silikon mm922 i żywice fc55 i fc52 z modelarnia24.pl , allegro im idzie najszybciej wysyłka choć cene podnoszą co dwa tygodnie. Te żywice służą mi do mało skomplikowanych odlewów, jedna jest bardzo szybka druga zaś nieco... Znacznie wolniejsza w wiązaniu, natomiast na jednym ze zdjęć jest żywica smoothcast 321 ze sklepu Cauposil, piekielnie droga i mało dostępna choć starają się utrzymywać dostawy ze stanów. Jest to naprawdę wysoka jakościowo półka jeśli chodzi o żywice o lejnosci wody, dosłownie! Edytowane 5 Marca 2022 przez Bikernytzu 1 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 6 Marca 2022 Autor Napisano 6 Marca 2022 (edytowane) Sufit zrobiony tj pomalowany... Mała przymiarka dla pewności... A w międzyczasie fotele w których trzeba było przerobić pasy i trochę ubrudzić, oczywiście z zestawu Nie mogłem się oprzeć, żeby przypasować całość W następnej kolejności będzie FRS czyli "system szybkich lin" taśmy podające amunicje do uzbrojenia strzeleckiego z ammo box idące na zewnątrz, wspomniane na początku wątku osłony na belkach wewnątrz oraz kilka duperelkow. Wtedy będzie można zamykać kadłub Edytowane 6 Marca 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj
Bikernytzu Napisano 6 Marca 2022 Autor Napisano 6 Marca 2022 (edytowane) Musiałem zrobić sobie przerwę, żeby zobaczyć w którym kierunku idę i tak na przymiarkę postanowiłem co nieco połapać.... Edytowane 6 Marca 2022 przez Bikernytzu 5 1 Cytuj
Bikernytzu Napisano 10 Marca 2022 Autor Napisano 10 Marca 2022 (edytowane) W końcu znalazła się chwila na panele "zaślepiające" od strony kokpitu Teraz w silikon żeby była forma na odlewy Edytowane 10 Marca 2022 przez Bikernytzu 3 Cytuj
Bikernytzu Napisano 12 Marca 2022 Autor Napisano 12 Marca 2022 (edytowane) Update nowych elementów... Po wklejenie powyższego szybciutko kadłub w całość i do przodu Edytowane 12 Marca 2022 przez Bikernytzu 4 Cytuj
Bikernytzu Napisano 13 Marca 2022 Autor Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) Odrobina szpachli..... Na to dopiero nowe linie podziału i nity Edytowane 13 Marca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 13 Marca 2022 Autor Napisano 13 Marca 2022 (edytowane) " Pod spodem" już wszystko gotowe Jednak nie, mała poprawka Edytowane 13 Marca 2022 przez Bikernytzu 2 Cytuj
Bikernytzu Napisano 13 Marca 2022 Autor Napisano 13 Marca 2022 Powoli dokładane są detale tu i ówdzie... 8 Cytuj
Bikernytzu Napisano 15 Marca 2022 Autor Napisano 15 Marca 2022 (edytowane) Niestety chroniczny brak czasu owocuje w znikome postępy w pracach.... Edytowane 15 Marca 2022 przez Bikernytzu Cytuj
Bikernytzu Napisano 19 Marca 2022 Autor Napisano 19 Marca 2022 Malutki update w roli głównej puszka coli Cytuj
Mitrandir Napisano 19 Marca 2022 Napisano 19 Marca 2022 3 godziny temu, Bikernytzu napisał: Malutki update w roli głównej puszka coli Co z tej puszki robiłeś? Cytuj
Bikernytzu Napisano 19 Marca 2022 Autor Napisano 19 Marca 2022 Osłony przy wlotach do silników. W dalszej kolejności powstają dysze wylotowe Natomiast w międzyczasie kilka detali : 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi