rollingstones Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Kontrowersyjny projekt – jednym się podoba, drugim nie – dla mnie to poligon nowoczesnej chemii modelarskiej. Dużo dała mi ta praca i traktuje ją z dużym sentymentem. Wszystko miało wyglądać inaczej ale nie wiedziałem że tygrysy umieją latać. W odróżnieniu od odsłony w Kielcach dodałem jeszcze trochę żółtego filtru na pojazd. Więcej zmian nie będzie. Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Nie widziałem tego modelu w realu ... a na zdjęciach nie widzę nic kontrowersyjnego?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Diorama jest rzeczywiście piękna, jedynie figurki mi nie pasują do koncepcji... są za czyste, zamało wycieniowane... Ale za to kotem jest jak marzenie. Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Nie podobac to on sie tylko moze z zazdrosci, bo kurcze kolego to jest inny poziom malowania- 1 klasa. Przyczepie sie jednak do figurantow, otoz zdecydowanie sa za czysci w porownaniu z pojazdem i charakterem terenu. Pieknie, pieknie az nawet ten juz objechany do bolo tygrys budzi podziw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakub W. Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 A tam... figurasy to mi nawet pasują... Czołg żeczywiście pierwsza klasa, a dioramka bardzo realistyczna. Może by się pobawić zdjęciami w photoshopie i dodać jakieś fajne tło ;) Błoto niby za ciemne, no ale w polu w zimie to różnie bywa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson9 Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 (edytowane) Model śliczny, nic dodać nic ująć. P/s Zradził bys może jak zrobiłeś błotko? Edytowane 21 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Widziałem na żywo - i zaliczam się do grona osób którym się podoba. Na żywo widać "mokrość" tego błota, jego błysk. Świetny efekt. Na żywo nie podobała mi się lufa. Miała bardzo grubą warstwę poszarpanej białej farby na sobie, chyba ciut przesadzony efekt. Ale to nie umniejsza genialności działa. Rollingstones, na przyszłość rób też zdjęcia z poziomu wzroku figurek - kozacko takie fotki wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DBauer Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Zabójczy model . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Model bardzo przyjemny dla oka . Jednak zimowe fronty & kamuflaże dają spore pole do manewru jeżeli chodzi o wykorzystywanie pewnych technik tak jak napisaleś , w dodatku prezentują się bardzo atrakcyjnie. Ten Tygrysik to jakiś nowszy Dragon >? Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Ziętek Napisano 21 Czerwca 2008 Share Napisano 21 Czerwca 2008 Koteczek jak marzenie i duże się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Figury średnio...tzn jak zwykle ja sie nie znam ale średnio jak na Ciebie. Nie podoba mi sie że górny właz jest otwarty... to w sumie taki "dups" ale jak czołg jedzie w akcji wątpe żeby miał otwart. Ogólnie model i dioramka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pafica Napisano 22 Czerwca 2008 Share Napisano 22 Czerwca 2008 Czołg super. Błoto mistrzowskie. Ale śnieg, to po prostu modelarski cud świata!!!!!!! REWELACJA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 22 Czerwca 2008 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2008 (edytowane) Dziękuję ustosunkowując się Figury - to moja wina - nie powinno się ich malować w 3 godziny przed zawodami dodatkowo oglądajać mecz. TO za mało czasu. Brakuje im 3 godzin.I to fakt - Teraz zmieniam metody figury malować będę relaksacyjne w trakcie projektu Lufa - to nie farba a still water - coś mnie podkusiło aby na lufie spróbować ułożenia śniegu na czołgu - doświadczenia mają to do siebie że zdarzają się nie udane. I tak było tu - zanim starłem vallejo water pokochało się z vallejo air color. Najbardziej zadowolony jestem z tego że projekt ten się ukończył - trzeba pamiętać że tygrys zaliczył dwumetrowy upadek i fajnie nie wyglądał. Błoto i śnieg- przepis jest prosty - przerobiony i mozna z niego korzystać -opis jest w warsztacie. Edytowane 22 Czerwca 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 23 Czerwca 2008 Share Napisano 23 Czerwca 2008 Pikny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Lipca 2008 Share Napisano 26 Lipca 2008 Sory napisałem ten post przypadkowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Lipca 2008 Share Napisano 28 Lipca 2008 Ładny kocur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi