barszczo Napisano 4 Października 2022 Share Napisano 4 Października 2022 19 godzin temu, Moses napisał: Coś panowie kręcicie, w górach przecież się choruje!!!! Poranek, jasny świt, głowy leciutkie, bo to przecież góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 5 Października 2022 Autor Share Napisano 5 Października 2022 Buccaner pokolorowany. Nie podoba mi się obicie po lewej strony przy kabinie, przy retuszowaniu Texana, naprawie babola 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 To kwestia subiektywnych odczuć, ja bym jednak bardziej osuszał gąbkę z farby i lżej naciskał. Szczególnie na krawędziach. Obicia widziałbym jako liczne, drobne ubytki farby. Na ich obrzeżach starałabym się dorobić pędzelkiem jeszcze trochę pojedynczych odprysków, żeby uniknąć zbyt ostrej granicy ich występowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 6 Października 2022 Autor Share Napisano 6 Października 2022 Tyle że ja gąbką nie nakladalem farby tylko maskolnna farbę. Lenistwo górą. Następnym razem trzeba jednak zrobić maskol na krawędziach skrzydeł a reszta to lakier do wlosow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 6 Października 2022 Share Napisano 6 Października 2022 Heh, w ogóle nie przyszło mi do głowy, że to maskol. Nie znałem sposobu. Na Twoim miejscu spróbowałbym kiedyś gąbki, daje zaskakująco dobre efekty. Na krawędziach blach można także podziałać pędzelkiem (jest to jednak pracochłonne), a dalej od brzegów delikatnie (ważne słowo) gąbką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 8 Października 2022 Autor Share Napisano 8 Października 2022 Postanowiłem się skupić na Buccanerze póki co. Zdjęć, tym bardziej dobrych niestety jest jak na lekarstwo. Także będę próbował się wzorach na tym co jest. Dziś popracowałem nad górnymi powierzchniami. Poszedł delikatny postshading na skrzydłach, w miejscach gdzie zauważyłem że panele były rozjaśnione, a także przyciemnilem przy nasadzie skrzydeł gdzie zbierał się brud. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Października 2022 Autor Share Napisano 9 Października 2022 Nie ma to jak weekend, kiedy koty budzą o 6 tej rano i możesz w ciszy i spokoju, z ciepłą kawusią usiąść do modelu. Dziś zająłem się dołem Buccanera. Najpierw zamalowalem post shading który zacząłem wykonywać wczoraj. Był za mocny i za bardzo przełamany czerwienią. Poza tym szablony na dole nie zdały egzaminu. Następnie rzadką mieszanką Brick Red i Tire Black, pomalowałem tam, gdzie kumulował się syf w Buccanerze. Teraz kolej na kalkomanię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 9 Października 2022 Autor Share Napisano 9 Października 2022 Wskoczyły kalkomanie. Sztywne, słabo reagujące na płyny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruk Napisano 9 Października 2022 Share Napisano 9 Października 2022 Spód fajnie pomalowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi