greatgonzo Napisano 19 Listopada 2024 Share Napisano 19 Listopada 2024 (edytowane) A nie z wbudowanym zbiornikiem paliwa za fotelem pilota? Oj tam propozycje. Propozycje trzeba by umieć podeprzeć, a nie w każdym przypadku bym potrafił. Podpytuję się tylko. Pozostaje tylko zagadka dlaczego 'gastronomiczny'? Edytowane 19 Listopada 2024 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Listopada 2024 Autor Share Napisano 20 Listopada 2024 9 godzin temu, greatgonzo napisał: A nie z wbudowanym zbiornikiem paliwa za fotelem pilota? Możesz jaśniej? 9 godzin temu, greatgonzo napisał: Pozostaje tylko zagadka dlaczego 'gastronomiczny'? Już kiedyś była mowa: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 20 Listopada 2024 Share Napisano 20 Listopada 2024 (edytowane) To rzeczywiście pierwsze skojarzenie z QNiem gastronomicznym. Tak odpowiedziałeś Jachudowi. A potem dorzuciłeś do pakietu narodową szachownicę i konfuzja gotowa. Oto jasność: Edytowane 20 Listopada 2024 przez greatgonzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 20 Listopada 2024 Autor Share Napisano 20 Listopada 2024 Ok no to wszystko jasne. Nadal myślę że dość jasno się wyrażałem i nie trzeba mnie łapać za słowa. Dzięki za fotki, myślę że nie zginą jak w innych tematach. Do następnej aktualizacji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 22 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 22 Grudnia 2024 Temat trochę zapomniany przez autora, przypomniały o nim Mustangi biegające po forum. Jak na razie można powiedzieć że idzie dobrze. Trochę wydłubałem. Jak do tej pory pasuje dobrze. Przymiarki z kadłubem obiecują zero stresu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Helmut Napisano 22 Grudnia 2024 Share Napisano 22 Grudnia 2024 W dniu 20.11.2024 o 08:03, marek d napisał: Możesz jaśniej? Już kiedyś była mowa: Czy ja dobrze widzę, że mechanicy domalowali dwa ekstra kaemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 12 godzin temu, Helmut napisał: Czy ja dobrze widzę, że mechanicy domalowali dwa ekstra kaemy? Tak dobrze widzisz, Przepraszam ale wczoraj wstawiłem fotkę przekłamującą kolory. Myślę że nowe są lepsze Wnęka podwozia czeka na okablowanie Model powstaje z pudła Overtrees więc wszystko kombinuje z różnych pozostałości. Czeka jeszcze na tablicę Yahu wkrótce powinna być dostępna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Czyżby WMA pomalował się na DDG? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 7 godzin temu, greatgonzo napisał: pomalował się na DDG? Nie, bliżej mu do OD. W kabinie nie jestem ortodoksem , instrukcja się wahała: OD czy IG. Wybrałem coś co miałem w składziku. W realu bardziej przypomina OD. Ja przeżyję nie wiem jak TY, chociaż przez lata mijania się na forach był czas przywyknąć. Obiecuję że jak będę robił naszego to się postaram lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 O oponach nie zapomnij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 4 minuty temu, Soris napisał: O oponach nie zapomnij.. Zawsze pamiętam by model miał koła i opony. Do którego? Tego z klatką na ptaki czy z malcolmem? Do pierwszego mam, a jakie miał drugi oto jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Młody Hamburger miał dwie różne, prawa w romby- Goodyear all Weather (chyba), lewa w prostokąty- Royal Airplane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 1 minutę temu, Soris napisał: Młody Hamburge Tego wiem, było by fajnie, ale ja chcę zrobić drugiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 Czyli robisz 2 Big MaCki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 23 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 23 Grudnia 2024 11 minut temu, marek d napisał: ja chcę zrobić drugiego .. tego z malcolmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 23 Grudnia 2024 Share Napisano 23 Grudnia 2024 To, niestety, nie pomogę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2024 No wiem. Nie mam wyraźnej fotki gdzie widać całego tego z malcolmem, niestety. Pozostają fantazje producentów kalkomanii. A jakże mam odpowiedni zestaw. Trochę poruszono temat ale pobieżnie. https://modelwork.pl/topic/40162-p-51b-mustang-north-american-hobby-2000-172/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
barszczo Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 22 godziny temu, marek d napisał: Przepraszam ale wczoraj wstawiłem fotkę przekłamującą kolory. Wnętrze świetne, muszę w końcu kupić tego garbatego Mustanga. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 15 godzin temu, marek d napisał: Ja przeżyję nie wiem jak TY Mogę mieć problem... :). Jak sobie poanalizować zdjęcia, to spokojnie można wyciągnąć zasadny wniosek, że opony się nie zmieniły. W zasadzie to można nawet powiedzieć, że na pewno pozostał taki asymetryczny układ w wersji z Malcolmem. Bo przecież mówiąc o drugim mówimy o zmianie limuzyny (to by nie wprowadzać w błąd początkujących mustangofilów :). Kiedy budowałem swojego P-51 bardzo chciałem mieć taki właśnie układ opon. Zdjęcia mojego egzemplarza nic nie mówiły, ale chciałem mieć jakąś słomkę prawdopodobieństwa, której można by się uchwycić. Kilka dni przeglądałem zdjęcia zanim udało mi się znaleźć Mustanga z dalekiego wschodu z dwoma różnymi oponami. To już zapaliło zielone światło. Taka modelarska wspominka przy świętach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 Zdjęć Mustangów z różnymi oponami, to mi się uzbierało ponad 60, jakaś tam część maszyn się oczywiście powtarza w tej "kolekcji", niemniej widać, że nie była to mocno marginalna praktyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2024 Godzinę temu, greatgonzo napisał: Jak sobie poanalizować zdjęcia, to spokojnie można wyciągnąć zasadny wniosek, że opony się nie zmieniły. To który poszedł do ziemi? Ten: .czy ten? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 Ten. Nie bardzo rozumiem pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Soris Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 (edytowane) Na jednym i drugim zdjęciu jest taka sama konfiguracja opon, tak na 99% Edytowane 24 Grudnia 2024 przez Soris Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek d Napisano 24 Grudnia 2024 Autor Share Napisano 24 Grudnia 2024 2 godziny temu, greatgonzo napisał: można nawet powiedzieć, że na pewno pozostał taki asymetryczny układ w wersji z Malcolmem. Bo przecież mówiąc o drugim mówimy o zmianie limuzyny ..i mam to wiedzieć z tych 2 fotek moich fotek? Nie ma nr-ów, kodów 50 minut temu, greatgonzo napisał: Nie bardzo rozumiem pytanie. ... który został zestrzelony? Z malcolmem czy ten pierwszy. 15 minut temu, Soris napisał: Na jednym i drugim zdjęciu jest taka sama konfiguracja opon, tak na 99% Raczej na 100 Na opony jestem przygotowany jak by co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greatgonzo Napisano 24 Grudnia 2024 Share Napisano 24 Grudnia 2024 We wszystkich znanych mi źródłach jest tylko jeden Big Mac. W obu wersjach nose art jest identyczny co do szczegółów i co do przebiegu. Malcolm to zmiana polowa, więc zestrzelono samolot z tego typu limuzuną, naturalnie. Jakby do puli dodać trzecie zdjęcie, to nie byłoby już 'raczej' i znalazłby się ten brakujący procent. No dobra, 0,999999999%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi